-
24.Aralık.2010, 13:11
Ben de neden savunmanın yerin dibine sokulduğunu anlamıyorum. Evet hücuma kıyasla sönük kalıyorlar ama bunun sebebi hücumun Türkiye standartlarının epey üzerinde isimlerden kurulmuş olması. Yoksa formsuz da olsa İbrahim Toraman Servetten, Egemenden, Ömer Erdoğandan daha kötü oyuncu değildir. Ersan zaten mevkiisinin altın çocuğu konumunda şu an. Türk milli takımının bel bağlayacağı bir isim. Cenk deseniz aynı şekilde. Henüz akıbetleri belli olmasa da Sivok-Ferrari ligin sayılı yabancı stoperleri. Rıdvan sakatlanmasa, yetenek itibariyle bugün Gökhan Gönüle milli takımda alternatif olacak oyuncuydu. İsmail savunmada aksasa da ofansif yetenekleri itibariyle genç yaşına rağmen a milli takım oyuncusu.
Orta sahadaki Ernst, Fernandes, Aurelio, Necip şeklindeki kaliteli defansif oyuncu rotasyonu başka kimsede yok.
Teorik olarak Beşiktaş defansı zayıf değil, aksine lig standartlarına göre güçlü bile denilebilir. Tabata, Nihat, Nobre, Zapo, Holosko'nun maç başına yaptığı onlarca top kaybından arınmış bir Beşiktaş'ın eskiye nazaran çok daha az açık verecektir diye umuyorum. Kaldı ki Almeida, Simao ve Quaresmayı kontrol etmekle Tabata-Holosko-Nobre'yi tutmak arasındaki bariz farktan dolayı artık öyle 4-5 kişiyle yüklenen rakipler göreceğimizi sanmıyorum.
Hedef bu saatten sonra ligi olabildiğince yukarıda bitirip alınabilecek en iyi avrupa vizesini almak. Bundan sonraısnı sakatlıkların (kasaplara hoşgörünün) azalması ve takım uyumu belirleyecek.
Mesaj Yetkileri