Bildiğim kadarıyla geçen yıl Bursaspor'un şampiyonluğu da oldukça tartışıldı. Diyarbakır maçı sonrası Galatasaraylı arkadaşlar bu forumda neler yazmadı, neler.

Son maç İbrahim Toraman'ın hataları ve Rüştü'nün yediği goller bir kısım medya tarafından malesef tartışıldı.

Çeşitli takımların oyuncuları ve yardımcı teknik adamları arasında geçen ve içeriği Fenerbahçe'yi yenmek olan konuşmalar, daha doğrusu öyle konuşmalar geçtiğine dair iddialar kamuoyunda epey gündeme geldi. Hatta canlı yayında şampiyonluk sevinciyle bir Bursasporlu futbolcunun "maç öncesi Onur'la konuşmuştuk, bana gol yemeyeceğine dair söz verdi" filan tarzında söylediği cümle ve bunun teşvike girip girmeyeceği tartışıldı.

Tersi bir durumu düşünsenize... Hayal edin: Beşiktaş-Bursa berabere kalıyor ve Fenerbahçeli bir futbolcu şampiyonluk coşkusu yaşarken, canlı yayında Rüştü'ye teşekkür ediyor. "Maçtan önce Rüştü'yle konuştuk, bana gol yemeyeceğine dair söz verdi." Türkiye yerinden oynardı valla. Ama sözkonusu Fenerbahçe olunca kamuoyunun sadece ufak bir bölümü bu tartışmaya dahil olur, diğer kısım üç maymunu oynar.

Burada "temiz"den kasıt kamuoyunda tartışılmayan şampiyonluklarsa Bursaspor'un şampiyonluğu da tartışıldı. Ama az ama çok, fakat tartışıldı. "Temiz"den kasıt o takımın şampiyonluğunu isteyen kesimlerin "temiz" olduğunu düşünmesiyse, sadece Bursaspor'un değil, her takımın şampiyonluğu temizdir.

Ben kamuoyu tarafından hiç ama hiç tartışılmayan bir tane şampiyonluk bilirim. 1988-89 sezonunda 103 gol atıp rekor bir puanla şampiyon olmuştuk. En yakın rakibimiz olan Beşiktaş'ın çok değerli başkanı sayın Süleyman Seba çıkmış ve aynen şunu söylemişti:

-Analarının ak sütü gibi helal, pırıl pırıl, tertemiz bir şampiyonluk...

Başka da tartışılmayan şampiyonluk hatırlamıyorum. Ama haklı, ama haksız... Ama az, ama çok... Ama sezon içinde, ama sezon sonunda... Tartışılmayan şampiyonluk hatırlamıyorum. Bursaspor dahil... Malesef Türkiye'nin gerçeği bu.