Tofaş-FBÜlker maçını salonda izledim bugün. 3.çeyrekte işleri düzeltmişti Tofaş ama Rowe'un saçma sapan bi şut tercihi 4 olan farkın açılmasına neden oldu. Orada maçta beklediğimin üstünde katkı veren Jurica Zuza'ya indirmesi gerekiyordu. Rowe ve Austin gereksiz atışlar kullanarak takıma zarar veriyor. Zaten bursadaki takımların sorunları Amerikan guardlarıydı bu sene. Tofaş biraz daha takım savunmasını iyi yaptığı için ligde kaldı.
Onur Aydın'ın çok iyi 2 bloğu vardı. Fenerbahçe dış şutlarla rakibin gelmesini önledi. Ömer Onan muazzamdı bugün. 42 sayıdayken fenerbahçe 21 sayı Ömer'den gelmişti.
Tofaşta oyuna Kaptan Can'ın girmesiyle daha iyi hücumlar izledik. İlkan da fark açılınca atmaya başlayınca bir işe yaramadı. Tofaş'ı seviyorum ben nedendir bilmiyorum. Küçükken de bir sempatim vardı. Alper Yılmaz zaten benim ilk basket izlemeye başladığım yıllarda çok beğendiğim bir oyuncuydu. Efes'e gitmişti sanırım sonradan. Fileleri keserdi Alper Neyse konuyu dağıttım. Tofaş sevgim beni salona çekiyor ama adam gibi bir guard bulmaları lazım. Ya da Amerikanları oynatmayıp Can gibi oyuncuları sahaya sürmeliler.
Fenerbahçe'de Lavrinovic özellikle ilk yarıda isabetli oynadı. Emir beklentinin altındaydı. Genç Erbil Ukiç dinlenirken sahadaydı ama pek bir şey yapamadı. Ayrıca hakemlerin verdiği birkaç saçma karar oyuna etki etti. Rowe'a çalınan teknik faulün ardından birkça pozisyon sonra FB Bençine teknik faul çalamadılar. Ama Oğuz Savaş ağzını dahi açmamasına rağmen teknik faul çaldılar. Topu yere bile vurmamıştı. Ayrıca Ömer Onan'a ve Ukiç'e yapılan net 3 faul saydım ben. Aynı şekilde kırılma anlarında Zuza'ya çalınan şenlik gibi bir steps vardı.
Jurica Zuza sen sene başında neredeydin demek istiyorum. Adam tecrübe kokuyor Post-uplarda çok zorladı FBÜlker savunmasını. May ve Kaya Peker üzerinden baya etkiliydi.

İlkan potaya çok güçlü gidebilen bir oyuncu. Üstelik genç de ama maçın kritik dakikalarında rowe ve nicholsa verip kaçmasına anlam veremiyorum. kaçıra kaçıra atmayı öğrenirsin yani. Ha bu arada skoru söylemeyi unuttum 74-81 FBÜlker kazandı. Güzel maçtı. Fazla sertlik yoktu.

Sırada 20Nisanda Oyak Renault-Efes ve 23Nisanda Tofaş-Olin maçları var. Basketbol dolu bşr hafta olacak. Olin'i çok merak ediyorum. İlk defa salonda izleyeceğim. Beğenerek izlediğim bir takım. Seibutis de onlardanydı yanılmıyorsam. O da beni ayrı sevindiren bir olay. Sevdiğimiz oyuncuların gelmesi iyidir. Oyak Renault'a kızıyorum. Küme düşerek bizi her hafta bir maç izleme zevkinden mahrum bırakacağı için!