Quote Originally Posted by Clayman View Post
Arkadaşlar ben 92 Ekim doğumluyum. İlk yoklama bugün yarın gelecek. Bu tecil hakkında çok bilgisizim, bilen arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. Gerekli belgeler nelerdir, okuduğum üniversite yapıyor mu yoksa ben mi yapmak durumundayım, bunlara açıklık getirirseniz sevinirim
Aman kardeşim sakın ha okul yapıyordur deyipte ihmal etme. Git askerlik şubesine öğren tecil durumunu. Genelde okullar yapar ama yapmadıklarıda olur. Tecilli değilsen onlar senden bir kaç gerekli belge isterler Nüfus cüzdanı fotokopisi, okul öğrenci belgesi, vesikalık vs. bunları topladıktan sonra tekrar gidip işlemini halledersen tecil işlemin hallolur.

Bende öyle ihmal ettim yaklaşık 4-5 ay yoklama kaçağı olarak dolaşmışım. Tecil ettirmeye gittiğimde 2012 ye kadar tecil işlemim halloldu lakin bu durum nedeni ile mahkemeye verdi şube beni. Daha sonra mahkeme görüldü 13 yıl hapis yattım

şaka mahkemede sadece bir ifade verdim ve bir kaç hafta öncede sonuç geldi Berratime karar verilmiş. Çok büyük bir suç değil, hatta çok sık görülen sıradan bir suç olmuş artık. Ben dava günü baktığımda benle birlikte aynı gün bir kaç kişi daha varmış benim durumumda davası görülecek... Ama uğraştırır seni o kadar.