Takımında istemenin farklı bir konu olduğunu düşünüyorum hocam.Hata yapmayan kaleci görmedim , göreceğimi de sanmıyorum.EURO 2008 deki Çek Cum. maçımızdan sonra bu düşünceye kapıldım.Çünkü Cech benim gözümde harika bir kalecidir ( o hatadan sonra da böyle düşünüyorum ).Yaptığı hata onun kötü kaleci olduğunu göstermez bence.Kaldı ki burada bahsedilen mevzunun o hatalarla da alakası yok.Volkan topu ıskalıyorsa(Schalke maç)ı , artistçe degaj yapmaya kalkarken topu rakibin önüne atıyorsa(İtalya hazırlık maçı) veya dışarı giden topu saçma(!) bi şekilde rakibin önüne bırakıyorsa ( Kasımpaşa maçı ) , birebiriyle alakası olmaz.Birebir özelliği çok daha farklı malumunuz.Volkan'ın burada yaptığı tüm hatalar biraz farklı bir kaleci olmasından kaynaklanıyor.Farklıdan kastım , aşırı özgüven.Bazen böyle hatalara yol açıyor işte.Schalke maçında ceza sahası içinde kalsa Kuranyi yetişemeyecek Volkan topu alacaktı.İtalya maçında düzgün degaj yapsa sorun olmayacaktı.Kasımpaşa maçında bıraksa top auta gidecekti.Aynı şekilde Cech'in yaptığı hatada o yüksek ve sert şekilde paralel gelen topa çıkmak yerine bıraksa top defansı da Nihat'ı da aşıp geçicekti.Özgüven işte...
Avrupa'ya kıyaslamak istemiyorum ancak şu rahatlıkla söylenebilir ki Volkan Türk Milli Takımı için de , Türkiye ligindeki de en iyi kalecidir.Birebiri de FM diliyle 13-14 civarı olmalıdır diye düşünüyorum sonuç olarak.