Bayern Münih'in Fransız yıldızı Frank Ribery, takımın resmi internet sitesine önemli açıklamalada bulundu.
06 Temmuz 2011 Çarşamba - 23:14
Reuters
Bayern Münih'in Fransız orta saha oyuncusu Frank Ribery, takımın yeni hocası Jupp Heynckes'in kendisi hakkında "Bireysel oynuyor" yorumu üzerine yaptığı açıklamada; kendisinin takım oyuncusu olduğunu söyledi.
Frank Ribery. Bayern Münih kulübünün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Yaptığım bütün her şeyi takım için yaparım. Defansa gidip savunma yapmam gerekirse, geri giderim. Atak yapmam gerekirse, ileri gider atak yaparım. Hiçbir zaman kendim için oynamıyorum, takımım için oynuyorum. Çok fazla gol atmam ama birçok golü hazırlarım" ifadelerini kullandı.
Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Jupp Heynckes, geçen sezon ligi 3. sırada bitiren Münih ekibinin bu sezon daha iyi olacağını umarken, takıma defansif bir oyun nakledeceğini söyledi.
Heynckes ayrıca pazartesi günü Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Bugünün futbolunda, takımın bir fonksiyona ihtiyacı var. Defansif özellikli. Frank Ribery de diğer oyuncular gibi bu düzene uyum sağlamalı" şeklinde konuşmuştu.
Yıldız futbolcu Frank Ribery ise 66 yaşındaki hocası ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi.
Ribery açıklamasında, "İyi bir ilişkimiz var. Eğer hocam ile iyi bir ilişkim olmazsa, benim için zor bir durum olur. Futbolumdan zevk almam ve iyi oynamam" dedi.
Bayern Münih'te 5. sezonunu geçirecek olan Ribery, Bayern Münih'te geçirdiği son iki sezonun ilk iki sezon kadar iyi olmadığını söyledi.
Ribery açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:
"Son iki yıl daha zordu. Bunun büyük bir bölümü benim sakatlık yaşamamdan dolayı idi. Benim için zor zamanlar yaratan bir çok negatif şeyler oldu. Ama ben güçlüyüm. Başımı dik tuttum ve her zaman kendi yolumu takip ettim. Şimdi her şey benim için, ailem için ve Bayern Münih için tekrardan mükemmel."

Alıntılı Yanıtla