Quote Originally Posted by anlerkn View Post
iyi geceler arkadaşlar. match prepertion u asistanım tassotti ye bırakmama rağmen familarity de formation kısmı % 4 te kaldı. bu neden olabilir? 1buçuk sezondur aynı dizilişle oynuyorum. geçen sezonun tamamında full dü. bu sezon başında sadece düştü tatilden dolayı. sonra tekrar full lendi. bi anda % 4 lerde şimdi. bi anlam veremiyorum. bi fikri olan varmı?
bu konuda net bir bilgi veremeyeceğim.

Quote Originally Posted by Cr1minaL View Post
Hocam 4-5-1 sisteminde tek forvetin sizce hangi tip olması gerekir sistemin iyi işlemesi açısından? benim görüşüm geriye yaslanarak orta sahadan top alıp kanat forvetlere yayan bir forvet tipinden yana yani oyunun tabiri ile deep lying tipi bir forvetin iş yapacağı konusunda şüphem yok ancak bu sefer gol yollarında sıkıntı oluyor poacher ve advanced de yardım gelmedikçe diğer stoperlerin arasında kayboluyor, yada 4-5-1 dizilişinde takımdan olgun hızlı ataklar beklemek yanlış bir düşüncemidir?
Sadece 4-5-1 için geçerli şeyler değil bunlar. Tek santrafor oynuyorsan ya AMC mevkisindekilerin ya da kanatlardakilerin hücumda rakip ceza alanına koşular yaparak hücumları zenginleştirmeleri gerekli. Galatasaray ligin başında 4-1-2-2-1 sistemi deniyordu mesela ama Riera ve Kazım çizgiye yakın oynayan ve savunma arkasına koşu yapamayan tarzda oyuncular olunca Elmander çok kötüymüş gibi izlenim oluşturdu. Fakat ne zamanki 4-4-2ye dönüldü,elmander kral oldu. Ya da şöyle diyim Barcelona'da AMR ve AML forvete yakın oynamasalar Sc'nin etkisi kalmaz. Yani SC'nin rolünden ziyade diğer arkadaşlarının ona verdiği hücum desteği önemlidir. Forvetin rolü ise daha çok rakibe göre değişkenlik gösterebilir.Güçlü takımlara karşı oynarken kontra yakalamak için poacher kullanırsın fakat zayıf ekiplere,yuani kapanan ekiplere karşı poacher pek etkili olmaz.Onun yerine Deeplying ya da Target man tarzı geriye yaslanan oyuncu kullanırsan top sende daha çok kalır.