-
31.Ağustos.2012, 15:25
Buna sen karar vereceksin. Maçı izlerken çok etkili ya da çok pasif olan oyunculara özel önlemler alıp avantaja çevirebilirsin.
Örnek verecek olursam kendi adıma en çok kullandığım seçenekler;
1-) Closing down- alan daraltma
2-) weaker foot - zayıf ayağını kullanmaya zorla.
Karşılaştığım rakiplerin büyük bir kısmı gol pozisyonlarını kanatlardan geliştiriyor, etkili kanat oyuncuları çok sıkıntı yaratabiliyor bu konuda. Bu yüzden zaman zaman kanatta oynayan oyuncuları zayıf ayağını kullanmaya zorlamalarını istiyorum. Attıkları paslar, ortalar, driblinglerin etkisini azaltabilir.
İkincisi rakibim tek forvetle oynuyorsa ve forvet çok hareketliyse, savunmamı zorluyorsa closing down seçeneğini göz önünde bulunduruyorum. Aynı şekilde forvet arkası oynayan oyuncularında etkinliğini düşürmede kullanılabilecek bir opsiyon.
Yine hücuma ekstra destek veren beklere de bu iki seçenek kullanılabilir.
Baktın rakip oyun kurucu kullanıyor, bütün hücumlar aynı oyuncu üzerinden başlıyor, bu oyuncuya sıkı markaj uygulatabilirsin.
Rakibinde bir oyuncu sakatlık yaşadı ama maça devam ediyor, yine bu oyuncuya alan daraltma, sert top kapma vererek iyice oyundan düşürebilirsin.
Maça başlamadan önce ezbere kullanmak yerine maç anında izleyip kullanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Mesaj Yetkileri