Bu yöntem bana başta imkansız gibi geliyordu ama denedim ve oldu .
Dünya çapı bir oyuncu sözleşme teklifimizi görüşmek bile istemiyorsa ne yapabiliriz ? Zannedersem dünya çapı bir oyuncu için en önemli konu bu konu. Yoksa herhangi bir oyuncuya "öyle bir sözleşme teklifi" göndeririz ki oyuncu sadece bizi düşünür.
Cevap : İşte en önemli kısım buBunun cevabı oldukça basit basın toplantılarında oyuncuyu destekleyin ve övün
Ama bu yöntemi sadece ayda bir veya üç ayda bir l bir süre sonra emin ol herşey doğru giderse oyuncu seni sevdiğin kişilere alıyor . Ama tabi yinede sözleşme teklifini kabül etmeme durumu var çünkü kadro statüsü vazgeçilmezdir zaten herşeyi o batırıyor .
Neymar başta banada böyle yapıyordu . Sonra sözleşme süresi 6 ay kaldığında imza attır seçeneği aktif oldu . Dedim bu adam yine konuşmak istemeyecek . Şansım yaver gitti ve görüşmelere başladık . İstediği teklifi gönderdim iki üç gün sonra sözleşmeyi kabül etmek için hazır hissetmiyormuş kendini diye bir yazı geldi . Bende bunun üstüne tekrar sözleşme teklifi gönderdim bu sefer baya iyi teklif gönderdim . Yani kabül etti temmuzda takıma katılacak . Yani sözün kısası kadro durumu vazgeçilmez olması engelliyor . Öyle bir teklif gönderelimki sadece bizi düşünsün sözümde demek istediğim çok iyi bir sözleşme göndermemiz gerekecek . Hatta yıllık maaş artışını ve aldığı maç parası falan yüksek olsa gelir kesinlikle
![]()
Dünya yıldızı bir oyuncuyu yukarıda anlattığınız yöntemle İran ligine getirebilir miyiz ?
Cevap : Eğer maaş bütçen iyiyse gelir .Önemli olan oyuncuyu bedavaya getirmek istiyorsak transfer bütçesinin tamamını maaş bütçesine aktarmaktır .
Dünya yıldızı bir oyuncuyu yukarıda anlattığınız yöntemle Türkiye 1. Ligine veya Sivasspor gibi bir takıma getirebilir miyiz ?
Cevap : Bir önceki cevabımla aynı olacak . Önemli olan maaş bütçesiGalatasaraya dünya çapında bir oyuncu geliyorsa niye Sivasa gelmesin oda türk takımı değilmidir ?
Fakat şöyle birşeyi hatırlatmak isterim . Takımında baya bir kar etmen lazım ki maaş bütçen iyi olabilesin .
Bahsettiğiniz yoldaki "öyle bir sözleşme teklifi" nedir ? Çok maaş vermek midir ? Yıllık maaş artışını maksimum yapmak mıdır ? Eğer öyle ise bu durum takımın maddi durumunu nasıl etkiler ? Takımdaki diğer oyuncuların sözleşmelerinde yenileme yapılmalı mı ?
Cevap : Evet çok maaş vermektir . Ama tabiki fazla uçuk değil .Daha öncede söylediğim gibi takımda ne kadar çok başarı elde edersen o kadar çok kar elde etmiş olursun ve buda demektir ki fazla maaş bütçesi
Tabi hedefinde bedava dünya çapında oyuncu getirmek varsa
![]()
Bahsettiğiniz yoldaki "Sözleşmesinin sonuna 6 ay kalana kadar en yüksek teklifi vermek ve kulübün kabul etmesi" durumda, oyuncu ile sürekli sözleşme durumuna geleceğiz. Bu sözleşmeleri 6 ay kalana kadar devamlı iptal etmek, gelecekte aynı oyuncu ile yapacağımız sözleşmeleri nasıl etkiler ? Oyuncunun menejerinin tutumu nasıl olur ?
Cevap : İyiki hatırlattın .Bunun çözümüde kabül edildiği zaman bir gün tatile çıkarsın . Bu nedenle sözleşme önermemiş olursun . Mesela benim Neymarın temsilcisiyle aram çok iyidi yinede sözleşme teklifi edemiyordum peki niye ? Bunun iki nedeni var . Oyuncu artık istediği külübe gidemediği için ikinciside kontratı biteceği için
![]()
Dünya çapındaki oyuncular, daha iyi liglerden, bizim teklifimizden çok daha kötü tekliflere evet diyebiliyorlar. Bunun önüne nasıl geçebiliriz ?
Cevap : İyi bir futbol direktörü bulmalısın . Hemde baya bir iyiTransfer hedefleri bölümünde sözleşme bitiş tarihi butonunu görürsün . Futbol direktörü teklif edicek . Sonra başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyecek . Ne hikmetse o zaman Neymarın kontratı 6 ay sonra biteceği haberi gelmeden şans eseri imza attır seçeneğini gördüm ve uyarıyı görmeden yaptım . Eğer o uyarıyı geç görseydim Barca Man Utd gibi takımlarla baş etmek zorunda kalacaktım ki buda benim hoşuma giderdi .
Sözün kısası oyuncuyu daima takip etmelisiniz .
Umarım yardım edebilmişimdir .![]()

Bunun cevabı oldukça basit basın toplantılarında oyuncuyu destekleyin ve övün