Quote Originally Posted by davidvilla View Post
Şöyle olur bak (taktiksel açıdan söylüyorum)

Eboue Semih Dany Carlinhos
Hamit Selcuk Melo
Sneijder
drogba burak

Bu durumda 3 lü göbek ortasahan olur. Kanat beklerin ileri geri sürekli gidebilen oyuncular olur.
maç içinde 2 5 3 gibi bir diziliş varmış gibi gozukur.
Ancelotti'nin Milanı böyleydi.
Sag kanat açısından bunu oluşturabiliriz ama sol bek Riera o kadar git gelli oyuncu değil. O yuzden bir sol kanat oynatmak zorunda kalırız ve bu durumda göbekte zayıflamış oluruz.
Carlinhos gelseydi bunu yapabilirdik.
Benim de beklediğim diziliş bu yönde, Fatih Terim'in Fiorentina ile 4-0 kazandığı Milan maçının taktiği de bu şekilde. Hagi, Rui Costa gibi oyuncularla çalışan Fatih Terim'in Sneijder'i de iyi kullanacağını düşünüyorum. Bu taktik ligde iş yapabilir, mühim olan beklerin performansı olur sıkıntı burada. Eboue kesik yiyebilir, Sabri hiç fena oynamıyor ve enerjisini hepimiz iyi biliyoruz. Hakan Balta'ya sol emanet edilirse felç olabiliriz, o bölge de Riera kullanılacaktır.

Çok uzak ihtimal ama Sneijder ile 4-4-2 denerse de şaşırmam, sol kanada Sneijder'ı koyup geçen seneki anlayış devam edebilir. Ne Emre ne de Engin kanat oyuncuları değildi ama kanatta kullanmıştık, Sneijder iki ayağını da etkili kullanabilen bir oyuncu, sol da görürsek şaşırmam.