Burak'in topu ayagina istedigi konusunda hic katilmiyorum. Aksine, topu surekli onune isteyen bir oyuncu. Bu nedenle de eger mevcut anlayisla oynayacaksak kanat oynamasi Milli Takim icin cok daha hayirli olur bence.

Orta sahada pasor oyuncularimiz var. Hiddink doneminde bu oyuncularla topa sahip olabildigimizi gostermistik. Topa sahip olarak da rakipten az gol yiyorduk. Belki cok uretici degildik ama en azindan mac kazanabiliyorduk cunku oyunu kontrol debiliyorduk.

Bizim elimizde 433 veya 4231 oynayacak kanat oyuncusu veya kanat forvet yok veya oynayabilecek oyuncular kadroda yok/orada oynamiyor. Ahmet Ilhan gibi, Aydin Yilmaz, Sercan Sararer gibi oyuncularla macera araniyor.

Elimizde bol bol uzun mesafeli pas yetenegi olan 30-40 metrelik pas atabilen orta saha oyuncusu var. Bunun yaninda Burak, Mevlut, Umut gibi savunmanin arkasina kosu yapan guclu kuvvetli oyuncular var.

Kanat oyuncusu uretemeyen Italyanlar yillardir ya 4312 oynuyor veya uzun metrajli beklerinden yararlanmak icin 352 oynuyor. Ama bizim kanat oyuncumuz yok ve israrla yaraticiligin kanat oyuncularina birakildigi bir 4231 veya 4141 oynuyoruz.

Benim Milli Takim teknik direktorunden beklentim elindeki oyunculardan yarisabilecek bir takim cikartmasi. Bu takim defansif oynayip kontra ataklarla da gol bulabilir. Ofansif oynayip rakip sahaya yerleserek de oynayabilir. Bana fark etmez. Eldeki oyuncularin becerileri ne ise ona gore oyun duzeni kurulur cunku Milli Takim'a transfer yapma sansin yok. Olmayan bir oyuncuyu var etme sansin da yok.

Bence bir takimin taktigi, oyuncularin zaaflarini kapatacak, guclu yonlerini de one cikartacak sekilde kurulmalidir. Dripling becerisi olmayan Selcuk mecburiyetten calim atiyorsa, hizli olmayan Arda surekli calim denemek zorunda kaliyorsa, savunmadan top surekli Mevlut'e dogru sisiriliyorsa bu basarilamamistir. Bu nedenle oyuncularin performansindan daha cok bizim oyun duzenimiz beni delirten.