Geçen senelerle aynı sistemde oynadığımız fikrine kesinlikle katılmıyorum. Geçmiş senelerde Dia (Stoch) - Niang (Bienvenü-Sow) - Alex 3lüsünün ileride olduğu asimetrik bir 433 oynuyorduk. sağ kanatta daha çok orta alan oyuncusu tipindeki Mehmet Topuz vardı. oradaki hücum işini GG yapıyordu. Bu sene ise ; daha normal bir 433 oynuyoruz. Sow-Webo-Kuyt üçlüsüyle. Alex forvet gibi oynarken , Cris daha çok orta alan oyuncusu pozisyonunda.
Stoch'dan savunma bekleme işi diğer kanattaki adamın karakterine göre değişiyor. Sağ kanatta Topuz (Belki biraz Caner) gibi bir adam varsa kimse Stoch'dan defans yapmasını beklemedi ama Dia (Kuyt ) gibi bir adam olursa soldakinden bu beklenir . tabii bunun için Alex'in de var olduğu sistem içinde konuşuyorum. Cris gibi adamın olduğu sistemde (Şuanki sistemimizde) sol kanat tam Stoch'un oynaması gereken mevki. Stoch'un bu sistemde çok az kadroya girmesi yönünden eleştiriyorum ben de Aykut Kocaman ve teknik ekibi. ama bunda Stoch'un hatası daha büyük. çok isteksiz , oynadığı maçlarda da hiçbir şey yapmadı.
Ama dediğim gibi bunun Stoch'un savunma yönünün olmamasıyla hiç ilgisi yok bana kalırsa.