Haftalardır söylüyorduk da (sözüm meclisten dışarı) takımına toz kondurmayan bazı arkadaşlar kabul etmiyordu Galatasaray'ın futbolun f'sini oynamadığını.Akıllar Schalke maçında , topçular konsantre olamıyor gibi züürt tesellileriyle maç günü geldi kendi adıma haksız olmadığımı dün bir kez daha gördüm. Beraberlik dünkü maç itibariyle Galatasaray için iyi sonuç ben bu kadar söylüyorum.

Maçın Fatih Terim ile ilgili kısmı bence önemli olan nokta. Sneijder'den sol açık yaratmaya çalışmak nasıl bir zihniyettir Fatih Terim gbi bir hoca bunu nasıl dener anlamak güç. Kadroları gördüğümde MC-MC-MC önlerinde AMC olur diyordum Sneijder ama bildiğin sol açıkta debelendi durdu ve hiçbirşey yapamamanın dahi gerisinde kaldı. Höger önceki akşam Lahm'ı izlemiş olacak sağ tarafı kevgire çevirdi. İkinci yarıda da Kolasinac aynı bölgeden inanılmaz bindirmeler yaptı otobana çevirdiler resmen karşı tribün tarafını. Kanatsız sistemde top oynayacaksan o top sürekli senin ayağında olacak bunu Fatih Hoca nasıl bilemez anlamak güç. Topu rakibe verirsen böyle elini kolunu sallaya sallaya gelir istediği sonucun çok daha fazlasını alabilecek oyunu oynar ve evine döner.

Bir parantez de Schalke'ye açmak istiyorum. İki gün önce muhtemel maç kadroları verildiğinde kendi kendime "ulan adamların eksik hali bu mu?" diyordum hakkaten öyleymiş. 2013'te sadece bir galibiyeti olan onu da 5-4 gibi saçma bir skorla kazanan takım bu muydu yani ? Adamlar taş gibi topunu oynadı ve gitti.

Son olarak şunu söylemek lazım , iki sene önce biz Beşiktaş taraftarının düştüğü hataya şimdi Galatasaraylı arkadaşlar düşüyor. Belki bizim ihtiyacımz olan transferlerdi ama daha çok taraftara oynamak için yapıldı yıldız transferleri ama şimdi Galatasaray kulübünün böyle bir şeye ihtiyacı yokken (maddi açıdan diyorum) taraftara oynayacak transferler yapmak akıl karı değil. Senin takımın bas bas bağırıyor stoper ve sol beke ihtiyacım var diye sen gidip Sneijder ve Drogba'yı alıyorsun. Hadi Drogba neyse adam iki maçta zaten olayı bitirdi efsane birisi ama Sneijder bu takıma hiçbir şey katmayacak gelmeden önce de söylemiştim hala da savunuyorum bu fikrimi.

İhtiyaç duyulan bölgelere transfer yapılmayarak çok çok şanslı bir kurayla avuçlarının içine kadar gelen turu elinin tersiyle itti gibi birşey artık Ünal Aysal.

Rövanşta işi çok daha zor temsilcimizin ama çıkmadık candan umut kesilmez ne diyelim..