Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
Genelde herkes oyuncularım kötü diye yakınmış burada. Ama ben Galatasaraylı olarak Burak Yılmazın profilinin çok değil "aşırı" derecede abartıldığını düşünüyorum.

Bir kere bu adam her maç en az 6-7 kere kaleci ile karşı karşıya kalıp gidip üzerine veya dışarıya vuran bir adam. Bitiricilik 18 verilmiş ama bana sorarsanız 12-13 bile çok Burak Yılmaz'a. Bitiriciliği falan yok o adamın. Ayrıca ek olarak kaleye plase şutlar deneyen bir oyuncu ama antremanlarına baktığımda bu özelliğinin verilmediğini gördüm buda hayal kırıklığı yaşattı. (Her ne kadar plaseleri kalecinin üzerine vursada) Teke tek pozisyonlarda net bir şekilde belli ki Drogbanın bitiriciliği ve tecrübesi Burak Yılmazdan çok daha yüksek. Ama oyunda yine Drogba yanlış hatırlamıyorsam 16 civarlarında gezinirken Burak Yılmaz nasıl oluyorda 18 olabiliyor akıl erdiremiyorum Kaldı ki geçen seneye baktığımızda Burağın aslında attığı golleri sildiğimiz zaman ne kadar vasat bir futbolcu olduğunu görebiliriz. Kaleye her maç 10 şut vuruyor, şanslıysa 1'i gol oluyor, 5 i kalecinin üzerine gidiyor geri kalan 4 dışarıya gidiyor. Tabi kaleciyle karşı karşıya kalıpta ısrarla topu ayağından aşıp kaleciye kaptırmalarına değinmiyorum bile. Burak Yılmaz için Gerzek rolü eklenebilir oyuna Bu rol için tüm özellikleri taşıyor.

Şuanda aklıma gelenler bunlar geldikce yazarım yine
Ilginc bir yorum olmus.

Bitiricilik ozelligi iyi olmayan oyuncu, neden plase dener? Aksine, bitiriciligi (yani topa vurus becerisi) zayif olan oyuncunun kalenin neresi tutarsa dusuncesiyle topa olabildigince sert vurmaya calismasi gerekli degil mi?

Burak'in topu kontrol edemedigi icin kacirdigi pozisyonlar ile kotu vurus yaptigi icin kacirdigi pozisyonlari ayri ayri degerlendirirsen, saniyorum ortaya cok daha dogru bir analiz cikacaktir.

Burak'in zayif tarafi da bu zaten. Bu tip bir oyuncunun da gol kacirmasi ve pozisyon harcamasi cok dogal.

Ek olarak Sneijder geçen sene nerdeyse topu ayağına aldığında bize pas ver pas ver kaptırma diye yalvarttıran adam yine 4,5 yıldız olarak gelmiş oyuna ama bu kez daha 1. ayın sonunda 4 yıldıza düşüyor yani belli ki potansiyeli pekte fazla verilmemiş 13'e göre ama bana sorarsanız geçen seneye bakılarak profil belirleniyorsa Sneijder en fazla 3,5 yıldız alabilirdi oda önceki senelerin hatrına

Muslera konusunda ise bence geçen senelerde Muslera takımın en önemli oyuncusuydu, tabi bana sorarsanız 3,5 verilsede 4 yıldız potansiyeli hakeden yegane oyunculardan bir tanesi.

Aydın yılmaz her ne kadar forma şansı bulamasada hazırlık ve küçük maçlarda forma giyip bence iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Yine de 1,5 yıldızın adil olduğunu düşünsemde 2 yıldız olabilirdi diye düşünüyorum
Sneijder'de ciddi bir dusus oldu. Hatta sadece CA'ya bakarsak oyunun Drogba'ya 4, Muslera'ya 3.5 vermesi sacmalik olarak nitelendirilebilir. Tabii bu yildiz degerlemesine oyuncunun CA'si kadar itibari da etki yapiyordur. Sneijder'i yuksek gosteren de herhalde bu olsa gerek.

Acikcasi yildizlara cok da itibar etmemek gerekli cunku tamamen yardimci antrenorun kendi dusuncesini gosteriyorlar ve yardimci antrenorler de yanilabilir.