Quote Originally Posted by di canio View Post
Bu resmi kaynakta alıntıladığın kısmın üstünde de sezon sezon Süper Lig şampiyonlarının ismi yazıyor. Görebiliyor musun orada 1959'dan öncesini? Bu bahsettiğin uygulama tamamen yıldız takma olayıyla ilgili. 1959'da başlayan ligin 1957'de nasıl şampiyonu olur? Daha önce de yazdım Federasyon Kupası farklı bir organizasyon, tıpkı Milli Küme, İstanbul Ligi gibi. O farklı organizasyonların da şampiyonlukları oyunda takımların geçmişine yansıtılmış. Süper Lig/1. Lig/Milli Lig ise isim ve format değişiklikleri ile birbiri ardına profesyonelce devam ettirilen tek bir yapı. Onun da şampiyonlukları girilmiş benzer şekilde tüm takımlara.
Zaten ligin tarihini değiştirin diyen yok sizlere lütfen beni biraz daha dikkatli okuyun.Ben diyorum ki oyunda da gerçekte olduğu gibi olmalıdır lig şampiyonlarının altına o uyarı eklenerek bizim şampiyonluk sayısının bilgilerde 13 olması gerekmektedir.Nasıl resmi sitede 59 dan başlıyor altta da bizim 2 şampiyonluk eklendi bilgisi var ve sayı 13 deniyor oyuna da bu yansıtılmalıdır.

Bunlarla beraber Federasyon kupası, Milli Küme ve İstanbul Ligi ile karşılaştırılamaz.Türk takımları Avrupa'ya takım yollamaya Federasyon kupası ile başlıyor.Uefa bizim federasyona şampiyonunu Avrupa'ya yolla diyor bizimkilerde 2 yıl boyunca şampiyonu Federasyon kupası adı altında belirliyor 2 yıl sonra bu sistem değişip lig usulünü alıyor.

Son olarakta resmi kaynaklar da Beşiktaş 11 Süper Lig-2 Federasyon kupası kazandı diye geçmemektedir 13 Süper Lig şampiyonluğu kazandı diye geçmektedir bu hatanın biran önce düzeltilmesini rica ediyorum.Madem oyun gerçek bilgilere göre yapılıyor bu da gerçek bilgilere göre yapılsın.Böyle gerçekçi bir oyunun sencesi bencesi olmaz.