-
Maç motoru ile ilgili hala geçmiş yıllarda aklımda olan soru geçerli. Yapay zekanın bi şekilde doğal olmayan yollarla bizimle mücadele etmesi söz konusu bence. Yetersiz kaldığı noktada saçma işler oluyor ve denge kuruluyor. Yukarıda arkadaşın boş kaleye bile atamıyor dediği olay tam olarak bu. Gerçek hayatta olmuyor mu? Oluyor. Ama o kadar az ki komik diye çeşitli programlarda video olarak çıkıyor karşımıza.
Dün bi maçta rakip kanatlardan akın akın geliyordu. 3lü savunma oynadığım için çok rahat hücum ettiler ve 15 dakikada 3-0 geriye düştüm. Daha düşünmeye, değişiklik yapmaya fırsat dahi bulamamıştım. Buraya kadar her şey normal. Hatta yapay zekanın bu açığı görüp beni perişan etmesi çok hoşuma gitti. Sonra önlemimi aldım 4lü savunmaya döndü ve bunların göbek çok boş kaldığı için ordan yüklenip 3 gol buldum ve devre 3-3 bitti. Yapay zeka en ufak önlem dahi alamadı. 2. yarı 1 gol daha bulup öne geçtim. İşte ne olduysa sonra oldu. 5. golü bi türlü bulamadım. 2 top direkten döndü, karşı karşıya net pozisyonlar kaçtı ama top kaleye girmedi. Maçın bitmesine yakıb rakibin 30 m civarından bi şutu gol oldu ve 4-4 bitti. Yapay zeka önlem alamayınca işi çirkefliğe vurdu. Halbuki 3-0 iken doğru hamleler yapıp kontradan 5-6yı bulması mümkün. Ama bunu yapamıyor bizim işimize çomak sokuyor.
Mesaj Yetkileri