Quote Originally Posted by perpetua View Post
Ticari is de olsa, gonullu is de olsa mali satan kole degil.

Birisine bir isi yaptirtmak istiyorsaniz ona neden yapmasi gerektigini anlatmak, yapmazsan malini satin almam demekten veya ne bicim adamsin yapman gerekeni yapmiyorsun demekten daha etkili olur.

Bunun cicek/bocek ile alakasi yok. Bu karsindaki insani senin derdini anlamaya motive etmek.

SI forumlarinda cogu yazisilan kisi memur. Memur, her yerde memurdur. Ona verilen gorevi mumkun olan en az eforu sarf ederek yapmaya calisir.

Eger binlerce elestiren kisinin icinden siyrilip sizin yapilmasini istediginiz islerin yapilmasini saglamaksa amaciniz, bunun yolu karsinizdakini sizin tarafiniza cekmek, olayi sizin acinizdan gormesini saglamaktir.

Zaten efor sarf etmek istemeyen bir memurun mesajinizi daha ilk cumlesinden okumayi birakmasina neden olan kirici, laf sokan mesajlar yazmak degil.

En azindan benim hayat tecrubem bunu gosteriyor.
abi peki bir özel şirket çalışanı, ya da sizin deyiminizle "memur" o şirketin politikasını sergileyen kişi değil midir? yani düz bi memur kendi kafasına göre iş yapabilir mi? patronu ya da müdürü demez mi arkadaş sen nasıl müşteriye böyle davranırsın diye?
yani olay memurda değil. şirket politikasında.. şirket öyle olmasını istemese memur da o şekilde davranamaz müşteriye.
bu gönüllü bir iş değil. kaldı ki gönüllü bir iş dahi olsa bu şekilde davranma hakkı doğmaz. en fazla ben bu işi zaten gönüllü yapıyorum sizinle uğraşamam ne haliniz varsa görün deyip bırakıp gider. yerine de mutlaka birileri gelir. e bu adamlar gönüllü de değil. eşek yüküyle para kazanıyorlar bu işten. o yüzden alay eder gibi müşterinin asla hakaret, küfür vs. içermeyen biraz sitemkar belki biraz da sert eleştirisini silip yerine kendileri yazamazlar..yazmamalılar.. eğer bu kültür farkıysa, gerçekten o yazılanlara hakaret diyecek kadar medeni iseler bu insanlar o halde yaptıklarının da çok çok ayıp olduğunu bilmeleri gerekir.