SI'ın çok rahat davrandığını ben de düşünmüyorum. Düşüncem tam olarak şu: Boynumuza bi ip atmış durumdalar. bunu kimse inkar edemez. alternatifimiz gerçekten yok. ellerindeyiz. ipi çok sıkarlarsa ölürüz. bunu biliyorlar. çok sıkmıyorlar o yüzden. ölmeyeceğimiz kadar...
yani hiç geliştirmeden çıkarsalar artık lanet olsun deyip bırakacak insanların bi çoğu. çok geliştirirlerse de 2 sene sonra ellerinde müşterinin gözünü boyayacak malzeme kalmayacak.
mesela 3d maç motoruna geçişte neden bu kadar gecikti SI? yıllardır vardı böyle bi teknoloji. ama biz 10 sene bekledik. ya da geçen gün bahsettiğim sesli komut olayı. akıllarına gelmediği için mi çıkmıyor? yoksa böyle bi teknoloji mi yok? yapmıyorlar.. sıkışınca yapacaklar.. bakın çok değil 3 sene içinde olacak bu.. halbuki 10 senelik teknoloji. ben google'a cümle kuruyorum tak diye yazıyor oraya. 20 tane komut mu olmuyor...
demem o ki ellerindeki avantajın farkındalar. bunu da kullanıyorlar. sadece öldürmemek için çok sıkmıyorlar ipi...

bi de konudan tamamen bağımsız olarak bişey sorayım size araştırma ekibinin başındaki insan olarak...
yarın ea ya da başka bi şirket çıksa gelse ve dese ki biz bu oyuna yatırım yapma kararı aldık elinizdeki datayı bizimle de paylaşın. paylaşır mısınız? bu konuda SI'a karşı yasal bi sorumluluğunuz var mı?