Quote Originally Posted by perpetua View Post
Hala ayni yerde takilip kaliyoruz.

Bu oyunu bin kisi aliyor, 5 kisi hatalar yuzunden bu oyun oynanamayacak durumda diyorsa bu kabul edilebilir bir durum. Herkes memnun olmayacak sonucta. Her 100 kisiden 5'i oyunun oynanamayacak durumda oldugunu dusunuyorsa da bu kabul edilebilir bir durum.

Herkes senin gibi dusunmuyor oyun hakkinda. Veya bu kadar ciddiye almiyor, onemsemiyor diyelim.

Ozellikle CM4 ciktigi zaman SI forumlarini gorseydin, cok fazla hatalari olan bir oyun ciktiginda insanlarin nasil agresif tepki verdigini gorurdun. Su anda verilen tepkiler o donemin yaninda hic bir sey degil. Dusuncelerini kucumsemek icin bunu yazmiyorum.

SI forumlari gercekten o donemde savas alanina donmustu cunku ortada cok kotu bir urun vardi. Ben bile isyan ediyordum. Ama simdiki oyun ile o oyun arasinda daglar kadar fark var. Hemen hemen hic bir ozelligi calismayan, hic bir elle tutulur yonu olmayan bir oyundu CM4. Oynanabilir hale gelmesi icin 5 tane yama gerekti. Yamalarin her biri de esasinda yeni bir oyundu.

Demek ki cogu FM oynayanin beklentileri senin kadar yuksek degil. Senin kadar yuksek olmak zorunda de degil tabii.
abi elbette 100 kişi içinden 5 kişi beğenmiyorsa bu kabul edilebilir bir durum...
ama şöyle bi ayrım var. o 5 kişinin neden beğenmediği de önemli.. ya da neye tepki gösterdiği...
şimdi 100 kişiye bi kazan çorba yapın, verin elbet arada 5-10 kişi beğenmez.. açıkçası o çorbayı yapan ben olsam umrumda olmaz. hatta büyük oranda sevildiği için hoşuma bile gider...
ama arada 5-10 kişi benim çorbamdan kıl çıktı derse orada sıkıntı var işte... birincisi bu adamlar için o çorbanın tadı tuzu önemli değildir artık. olmaması gereken bi durum var ortada zira. çorbadan kıl çıkıyorsa ben ne kadar iyi bir aşçı olursam olayım bi kıymeti yok. işimi düzgün yapmamışım demektir. geriye kalan 90-95 kişinin de midesi bulanmıştır ayrıca.. kendi tabaklarından çıkmasa bile, onlar görmese bile hepsi aynı kazanda pişiyor sonuçta.
ben güzel olmamış demiyorum.. hatta buradakilerin bi çoğu da benim gibi düşünüyor eminim. şimdiye kadar çıkanlar arasında en iyisi.. ama kıl çıktı içinden. kabul edilemez bi durum bu.. lezzetli olabilir, emek harcanmış olabilir ne önemi var ki...
çorba soğuk olsa bu kabul edilebilir ya da tuzu eksik olsa... bunlar önemsiz. 2dk ısıtırsınız, tuz eklersiniz vs.. ama kıl çıkmayacak. 1 tabaktan bile...
ayrıca emin olan bu oran sizin dediğiniz gibi % 5 falan değil. en az %30 belki daha fazla...