Hata oldugu bir gercek. Ama hatalar yuzunden oyun oynanamayacak bir halde mi? Bence degil. Cunku kaleci ceza alaninin disina elinde top ile cikarsa buna sanssizlik deyip gecebilirsin de.
Gecen sene Muslera nasil Selcuk'un ustune degaj yapip kendi kalesine gol attirdi?
Veya hic hakem hatasi olmadi mi gectigimiz sezon veya bu sezon? Bunlar teknik direktorlerin sampiyonluk veya kume dusme hesaplarini sekteye ugratmadi mi?
Tamam bu bir hata. Ama ayni zamanda bir diger hata da kalecilerin hic sari/kirmizi kart gorecek faul yapmamasi. Oyunda bizim canimizi yakan hatalar onemli hata, canimizi yakmayan hatalara onemsiz hata olarak mi bakmaliyiz?
Hakem hata yapti, gol yedik. Veya hakem hata yapti, bir oyuncum atildi. Sonra cullan hakemin uzerine.
Oyun hata yapti, kaleci kirmizi kart gordu. Cullan oyunun uzerine.Ya peki rakip takimin kalecisi ayni nedenle kirmizi gordugunde? Onu kabul mu edecegiz? Etmememiz gerekir. Degil mi?
Bu nedenle benim planlarimi sekteye ugratti, o yuzden oyuna bozuldum argumani bana cok mantikli gelmiyor. Cunku ayni olay rakip takimin planlarini da sekteye ugratabiliyor.
Bu hatayi kabul etmemiz gerektigi anlamina gelmez tabii. Ama hata var diye bunu fazla buyutmenin de pek anlami yok bence.
Sinek kucuktur ama migdeyi bulandirir denilir. Ama oyun corba gibi yapilmasi basit bir sey degil. Sinegin corbanin icinde olmasini engellemek de daha kolay. Corbanin tuzu fazla olmus veya pirinci fazla kacmis desen tamam. Olcerek degil, oyunu yapmak zorunda oldugun gibi goz karariyla yapiyorsan bunlar normal. Daha lezzetli olabilir desen tamam. Kesinlikle olabilir. Ama ortada migdeyi bulandiracak bir durum yok bence.