-
Daha önceki oyunları uzun süreler oynamış biri olarak FM14 e henüz yeni başladım ve taktik sistemi beni hayal kırıklığına uğrattı bazı şeyleri yanlış yorumladığımı düşündüğüm için sormak istiyorum, özellikle oyuncu komutlarında anlayamadığım bir çok nokta mevcut;
1- DMC ye koyduğum bir adama ön libero ve savunma görevi veriyorum oyun anlayışında "Daha fazla top sür" ve "Fazla top sürme" seçenekleri inaktif üzerine geldiğimde seçili rol ve görev için uygun değil diyor bu bana oldukça saçma geldi şimdi bu adam top sürecek mi sürmeyecek mi ben bunu nereden anlıyorum ? Ya da ben bu özelliğe neden karışamıyorum.
2- Sağ açığa koyduğum adam için savunma yaparken seçeneğinde "Daha fazla pres" seçeneği inaktif üzerine geldiğimde zaten bu rol ve görevde yazıyor ancak hemen altındaki daha az pres seçeneğini de seçebiliyorum böyle bir durumda bu adam daha fazla mı pres yapacak daha az mı pres yapacak ? Aynı durum riskli pas direktifi içinde geçerli.
3- Aynı kanat oyuncusu için içe kat eden kanat oyuncusu rolünü seçiyorum içe kat et direktifi inaktif oluyor üzerine geldiğimde seçili pozisyon için uygun değil yazısı çıkıyor hem adamı içe kat et seç hem de içe kat et direktifinde böyle bir yazı çıksın bu adam içe kat edecek mi etmeyecek mi ?
Bu yazdıklarım gibi bir çok açık kalan konu mevcut bunların mantıklı bir açıklaması var mı acaba ?
Mesaj Yetkileri