-
Üstteki arkadaşın dediği gibi sabretmek çok önemli ama Türk futbolseverler için hiçbir anlam ifade etmez sabır. O yüzden seni anlayışla karşılayabilirim. Şimdi hangi takımla oynuyorsun veya yönetimden ne istiyorsun bilmiyorum ama yönetimle görüşüp felsefelerine alt yapıdan oyuncu çıkarmak veya ilk 11'e çok sayıda genç oyuncu almak gibi felsefeleri eklersen mali durumu en kötü takımla bile birkaç isteğini yaptırabilirsin. Alt yapı tesisleri, antrenman tesisleri ve oyuncu istihdamı bunlardan birkaçı.
Eğer antrenör, gözlemci, fizyoterapist vb. sayısını artırmak istiyorsan dikkat etmen gereken birkaç nokta var. Yönetim kurulu sekmesinin sol tarafında kaç personelin bulunduğunu ve kaç tane izin verildiğini gösteren bir tablo var. Eğer mevcut personelin örneğin gözlemciyi örnek verelim sana 10 tane izin vermiş elinde 12 tane var. Yönetimden gözlemci sayısını artırmak için talepte bulunursan %100 kabul etmeyecekler. Kabul etmeleri için 2 tane gözlemciyle yolları ayırıp 10'a 10 olacak şekilde yönetime istekte bulunursan mevcut şartlar altında kabul edebiliyorlar. En azından bu konuda bir şeyler yapabilirsin. Ben çoğu takımda stadyum dışında birçok önerimi kabul ettirebiliyorum tabi finansa da bağlı stadyum o yüzden o biraz zaman alıyor.
Pilot kulüp veya kardeş kulüp isterken de dikkat etmen gereken takımının nasıl bir takım olduğudur. Eğer altyapıdan oyuncu çıkarma felsefesi olan bir kulübü çalıştırıyorsan pilot kulüp isterken altyapısı iyi olan bir takım istersen büyük ihtimal kabul etmeyeceklerdir. Bunun yerine kendi oyuncularımızı yetiştirmeyi yeğleriz gibisinden bir açıklama yapıyorlar. Eğer itibarı yükselişte olan bir kulüpteysen oyuncuları kiralayabileceğin veya popülerliği artırıcı bir kulüp isteyince büyük ihtimal kabul ediyorlar. Ayrıca gözlemciliği kısıtlanmış bir kulüpteysen gözlem için bir pilot kulüp istediğinde yine kabul etmeyeceklerdir. Keza gözlem mesafesini de bu durumda genişletmek istediğimizde yine kabul etmiyorlar. Bir üst lige çıkıldığında otomatik olarak kendileri yükseltiyor.
Her ne kadar yaptığın yanlış bir şeyler olsa da hiçbir teklifinin kabul görmemesi bence bir sorundur. Gelen tavsiyelere göre tekrar denemende fayda var.
Mesaj Yetkileri