-
20.Ağustos.2014, 23:25
Boştaki Takımların Kalitesizliği
2014 öncesi oyunlarda, bir takım teknik direktörünü kovduğunda o takımın kötü olduğu değil kötü yönetildiğini görüyorduk. Çoğu takım böyleydi. Aynı kadro ile başka bir teknik direktör geldiğinde takım toparlanıyordu. Ancak 2014'te eğer bir takım teknik adamını kovmuşsa girip o takımın kadro kalitesine bakın doğru dürüst iyi bir oyuncusu olmadığını görürsünüz.
Yani 2014'te takımın başarısı için kadro kalitesinin 1. sırada geldiğini ve neredeyse tek başına takımları şampiyon yapabildiğini görüyoruz. Biz taktik ile uğraşırken, CA'sı yüksek ama 30 yaş üstü oyunculardan kurulu bir takım rahatlıkla maç kazanıyor.
Sonuç olarak boşta kaldığımız zaman alabileceğimiz takımların da kadroları zayıf olduğu için o takımı zirveye çıkarmak da zor oluyor. Ben böyle düşünüyorum.
Mesela şu anda oyunumda GS ile anlaşamadım sözleşme imzalamıyorum. Seçenek olarak Swensea var ama kadrosunda oyuncu kalmamış. Şimdi bu takımın başına geçsem toparlamaya imkan yok. Zaten kadro iyi olsa teknik direktör de kovulmuyor kolay kolay, çünkü kazanıyor.
Mesaj Yetkileri