Bu sene oyunu neredeyse hiç oynayamadım ama yeni sezonun gazıyla dün bir Leverkusen küme düşme senaryosu oynadım. İstediğim hızlı kanatlar, Target Man (Kiessling) hızlı hücuma çıkan Alman işi diyebileceğimiz 4-2-3-1 idi.

Topu rakibe vererek kontra atak golleriyle maçlara hakim oldum, yanlışlarımı görene kadar da bazı ilk maçlarda yenildim. Her neyse lafı uzatmayalım.

2 MC ile oynamak fazla gol yemeye neden oluyor galiba. 2 DMC 1 AMC daha mı mantıklı bu seride?

Deplasmanda kontra yapacaksanız savunma yönünde "Katı Savunma Yap" direktifi vermek kafi. Bunun üstüne bir de defans çizgisini geriye çekmeyin. Oyunu fazlasıyla rakibe vermek ve gol yemeye davetiye çıkarmak oluyor. Direk toplarla oyna - Yüksek tempo - Rakibin üstüne Sür belki bir de koşu yoluna pas seçenekleri ile ideal bir deplasman kontra takımı olunuyor. Deplasmanda TM rolünü Poacher ile değiştirilebilinir. Mentality Standart anlayış Katı oynadım.

Ev sahibi olunan maçlarda takımınız biraz da iyiyse Katı Savunma Yap diyerek işe yaramaz rakiplere topu fazlaca vermek mantıklı değil. Onu kaldırıp defans hattını biraz geriye çekerek oynamalı. Bununla birlikte Katı-Rigid anlayışı daha esnek hale getirmek de iyi bir çözüm. Santraforu -Kiesling olduğu için rahatça- Target Man yapmak havadan orta yaptırmak da diğer çözümüm.

Bu şekilde denemelerde kontra atak golleriyle maç kazandığını görebilirsin. Meydan okuma ile sadece yarım sezon oynayabildiğim için eksikleri var ama bu hali de iyi kötü iş yapıyor.