Quote Originally Posted by kirilenko47 View Post
Ben de cevabın için çok teşekkür ederim. Bu sayfalarda eskisi gibi tartışmalar dönmüyor elbet, gerçi ben de 1 senedir tekrar ilgilenmeye başladım ama yine de oyunu satın alanlar, oyundan beklentileri olanlar var. Sözüm meclisten dışarı, birçok takımın araştırmasında fahiş hatalar yapılıyor çünkü sanırım ilgi eskisi gibi değil. Ligdeki takımları çok fazla takip etmiyorum ancak Bajic benim merak ettiğim bir oyuncuydu çünkü dediğiniz gibi özellikle son 1-2 aydır çıkışta, oyun tarzıyla da dikkat çeken bir oyuncu. Bence ana özellikleri takım oyununa yatkın olması, soğukkanlılığı ve tekniği. Herkesin beklentisi gerçekçi bir profil aslında, abartılı olmasına gerek yok Mesela Semih Kaya'nın abartılı özelliklerinde düşme olmayınca ondan daha iyi stoper olan Serdar Aziz'in özellikleri mecburen ondan daha fazla yapılıyor, böylece abartılı profiller ortaya çıkıyor. Son olarak, bence yeni profilde yine de sol 20 sağ 10 şeklinde olmalı, ama dediğiniz gibi zaman ilerledikçe oyuncunun da performansı görüldükçe daha net bir profil çıkacaktır ortaya Saygılar sevgiler
Bugün sizin uyarınızla daha bir dikkatli izledim stadtan canlı olarak. Daha çok sağ ayağını kullanıyor gerçekten. Sol ayağınada hakim ama sağ ile daha fazla oynuyor. Soğukkanlı, Çalışkan aynı şekilde düşünüyoruz. Tekniği çok üst düzey değil ama Süper Lig için şu an yeterli seviyede. Büyük bir sıkıntısı oyun içinde zaman zaman kaybolması. Bugün Trabzon savunması içindede bir kaç kez bunu yaşadı.

Quote Originally Posted by fbdevil190737 View Post

Bende bir yorumda bulunmak isterim genel olarak profiller oldukça iyi analiz edilmiş tek eleştireceğim nokta Ömer Ali Şahiner konusunda,sezonun en çok çıkış yapan isimlerinden biri Ömer Ali bu yönde birçok maçta sağ bek oynadı yani sağ bek oynamaya başladıktan sonra bu seviyelere geldi.Asıl pozisyonunun MR,AMR olması yerine DR,MR doğal yapılmalıydı ayrıca çalışkan ve dayanıklı bir oyuncu izlenimi verdi bana bu sezon bu özellikler 12-13 seviyesinde olsaydı daha iyi olurdu.
Ömer Ali ilk profesyonel olduğunda daha çok AMR ve MR oynuyordu. Aykut Hoca'nın etkisiyle azımsanmayacak derecede bir Sağ Bek oldu gerçekten. Ama yinede ne yalan söyleyeyim kendisini DR natural olarak ayarlamak bana mantıklı gelmemişti. Skubic'in transferiyle artık kendi mevkisinde oynamaya başladı eskisi gibi. O yüzden bence DR WBR mevkilerinin natural olarak ayarlanmamış olması şimdilik daha gerçekci duruyor gibi. Takımda Sağ Bek mevkisinin asıl sahibi transfer olduğundan beri SKubic. Konya'daki takımlarla Konyaspor'un altyapısından çıkan oyunculara ayrıca bir önem veriyorum ben oyuna aktarırken. Yanlış yazmak istemiyorum ama ya 2014 yada 2015'te Selim Ay'ın üzerinde çok durmuştum. 3 Büyüklere transfer olacak düzeydeydi esasında istediğim kesinlikle bu değildi. (Gerçi 3 büyüklerle ismide anıldı) Sonra performansında ciddi bir düşüş yaşadı ve arttırdığım için pişman olup geri çektim özelliklerini. Direkt bariz bir artış yapmak istemiyorum o yüzden Konyaspor'daki oyuncularda. Yinede Ömer Ali'de muhakkak düzenlemeler olacak diğer araştırma etaplarında. Milli Takım havuzunda takip edilen bir oyuncu durumunda ve belli bir artışı hakediyor kesinlikle.

Arkadaşlar emin olun araştırması en zor takım bana göre Konyaspor. Neden diyorsanız bütçesi ve takımdaki oyuncuların değerleriyle ligdeki sıralaması birbirlerine tamamen ters. Oyuncuların bir çoğu bu sezon tavan performans sergiliyor ama takım değeriyle dengeyi tutturabilmek için bariz değişiklikler yapamıyorum. Elim bu hususta bağlı kalıyor. Takım yüksek ihtimalle bu sezonu 3-5 arası bir derecede bitirip Avrupa Kupalarına katılım hakkı kazanacak. Böyle bir durumda artık bende musluğu biraz daha açabileceğim inşallah. Emin olun çok daha kolaylaşacak işim öyle bir durumda. Yorumlarınız benim için değerli. Muhakkak eksik yansıttıklarım vardır. Sizin uyarılarınız doğrultusunda bu eksiklikleri giderebilirim. Çok teşekkürler.