1 ile 30 arası toplam 95 sonuç

Konu: İST takımları ve küme düşme

Threaded View

Nesil
    2014
    Yer
    Karabük , İstanbul

Quote Originally Posted by Kdarkig View Post
    Türkiye liglerinde 1. sezondan sonra mali durum kilit oluyor çünkü ;

Oyuncu piyasa değerleri bile şu an yanlış ayarlı. Her sene bütün ülkeler liglerindeki oyuncuların CA aralıklarındaki piyasa değerlerini kademe kademe yükseltirken bizde sabit kalıyor.

Futbol piyasasında dönen para çok arttı. Bence Türkiye liglerinde oyuncu değerlerinin de bir nebze artması gerek. Normalde bir futbolcu çine gidince piyasa değerinin düşmesi gerekirken. Çin ligindeki oyuncuların bile değerleri süper ligden fazla oldu bu sezon. Mesela Burak geçen sezon fm16da Galatasaray'daydı değeri 5-6 milyondu yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi 1 yıl yaşlanmasına rağmen Çin ligindeki takımında değeri 12 milyon euro. Keza Ersan'ın değeri de o şekilde artmış. Normalde Çin'e , Arabistana giden adamın değeri kademeli olarak düşer. Fakat onların piyasası bile süper ligden fazla.

Türkiye süper ligdeki değer piyasası artmalı. Bunun için transfermarkt değerleri de baz alınabilir. Mesela Oğuzhan'ın transfermarkt değeri 14 milyon euro. Oyunda ise bu değerden düşük. Muslera 14 milyon euro. Oyunda ise 6 milyon euro. Böyle olunca yabancı takımlar süper ligden oyuncu alırken az teklif veriyor kulüpler de kabul etmiyor oyuncu satışları nitelikli olarak gerçekleşmiyor.

İşte söylediğim süper ligdeki piyasa değeri düşüklüğüne en net örnek.

Kjaer Fenerbahçe'nin en iyi oyuncularından bir tanesi ve zaten adamı 7.5 milyon euroya tranfer ettiler. Ben ilk önce 5 teklif ettim 9 istediler 8 e düşürdüm direk kabul ettiler teklifi. Şu an Kjaer'i Fenerbahçe'nin 15 ten aşağıya satma ihtimali nerdeyse imkansız. En kötü sonraki satıştan pay koyarlar. Ben şu teklifte biraz daha ağırdan alıp pazarlık yapsam belki de 7 ye falan alacaktım. Yani Fenerbahçe'nin aldığı fiyattan bile daha ucuza . Tamam Fenerbahçe'nin mali durumu kötü Kjaer de çok maaş alıyor ama Kjaer'i 8 e bırakması imkansız. Süper lig oyuncu piyasa değerleri artmalı. Mesela Kjaer oyunda Çin liginde bir takımda olsa değeri 15m euro olacaktı. Ersan Gülüm'ün 7m euro çünkü. Burak 12m euro.

Edit : Buyrun Ersan'a değeri 6.25m euro ile nabız yokladım. Çektikleri fiyat 40 milyon euro

Edit: Bu arada orada 3 menajerli gözüküyorum. Bu oyunu oyuncu görmek için açtım PSG , Roma ve Totteham'da menajerler. Fenerbahçe ve Çin takımında değil yani.

Siz de teklifleri deneyerek görebilirsiniz yani orada bi kurmaca yok.
    Last edited by Kdarkig : 02.Kasım.2016 at 16:58

Mesaj Yetkileri