Galatasaray'da 7,5 saatin bedeli
19 Haziran 2005 09:48



Her şey G.Saray İçin Platformu'nun dün yaptığı toplantıda, kulübün marka değeri ile liderlik özelliğini yitirdiği görüşü ağırlık kazanırken, bütün başkanlar suçlu bulundu.



Her şey Galatasaray İçin Platformu'nun dün yaptığı toplantıda, kulübün marka değeri ile liderlik özelliğini yitirdiği görüşü ağırlık kazanırken, tüzüğün değişmesi gerektiği fikrinde birleşildi, camia göreve çağrıldı


Her şey Galatasaray İçin Platfomu'nun düzenlediği toplantı dün Swissotel'de gerçekleşti.
Mete Başol, Doğan Koloğlu, Hayrettin Kozak, İzzettin Doğan, Ali Kırca, Hayrettin Kozak, Eşref Hamamcıoğlu gibi önemli isimlerin yanısıra kulüp tarihinde ilk kez üst düzeydeki akademisyen, büyük şirket yöneticileri, genel müdürler ve baş ekonomistlerinin yer aldığı toplantı tam 7.5 saat sürdü.

Toplantı bitiminde bir açıklama yapan platform kurucularından Avukat Sedat Doğan, "Bizlerde Galatasaray'ın sorunlarının yönetimsel ya da sadece mali sıkıntılardan olmadığı düşüncesi hakim. Sorunun, ehil insanlar tarafından da tartışılmasını istedik. Ortaya şu sonuç çıktı: 'Galatasaray'ın idari yapısının, genel kurul yapısının gözden geçirilmesi zamanı gelmiştir.' Kulüp üyelerinin artık pasif kalmak veya pes etmek gibi bir lüksü yoktur" açıklamasını yaptı.

Herkes suçlu
Toplantıda 1996'dan bu yana tüm yönetimlerin bugünkü tabloda rolü bulunduğu belirtildi. Özhan Canaydın yönetiminin de bu yönetimlerden birisi olduğunun ifade edildiği platformda Galatasaray tüzüğünün kesinlikle değiştirilmesi gerektiği görüşü savunuldu. Özellikle Canaydın'ın katıldığı seçimler baz alınarak yapılan görüşmelerde maça gitmeyen, kulübün hiçbir olayını takip etmeyen bazı üyelerin ağabey , arkadaş ya da okuldaş olduğu için sadece oy kullanmaya geldiği, bu şekilde başkanın belirlendiği belirtildi. Bu sistemin değişmesi gerektiğini düşünen üyeler camianın artık bir kenarda beklememesi ve taşın altına elini sokması gerektiği görüşünde birleşti. Platforma katılan üyelerin ortak kanı ise Canaydın ve yönetiminden artık tamamen umut kesilmesi oldu. Mart ayında yapılacak seçimler öncesi tüzük değişikliği ve ardından da bir yeni bir başkan adayının çevresinde toplanılmasının şart olduğu görüşü ortaya atıldı.

İşler yürümüyor
Galatasaray'ın son dönemlerde marka değerini yitirdiği, lider özelliğini kaybettiği ve kendi üyelerinin büyük bir ilgisizlik içinde olduğunun belirtildiği platformda, "Bundan böyle hiçbir üyenin kenarda durmaya hakkı yok. Ya bu işe el konulacak, ya da herkes sonuçlarına katlanacak. İşler bu şekilde gitmiyor. Profesyonel çalışma düzeni yok. Genel kurulun bu yapısı ile hiçbir şey olmuyor" denildi. Toplantının en ilginç yönü ise liselilerin ağır bastığı genel kurulların yapısının değiştirilmesi isteğine yine platformda bulunan liseliler tarafından da destek verilmesi oldu.