20 Haziran 2005 09:28

Alex beni istiyordu..

Van Hooijdonk F.Bahçe'den gidiş öyküsünü anlattı.. Yıldız futbolcu, "Alex ve Nobre benim oynamamı istiyordu, hatta Daum'a gidip bu konuyu konuştular" dedi..

Fenerbahçe camiasının en sevilen isimlerinden biriyken, Daum hakkında yaptığı açıklamalarla şimşekleri üzerine çeken ve İstanbul'a veda ederken sadece 3-5 kişinin uğurladığı Pierre Van Hooijdonk'in gidiş öyküsünü Cumhuriyet Gazetesi'nde Bedri Baykam kaleme aldı. Hooijdonk'un, kendisini Atatürk Havalimanı'na götürüp Hollanda'ya uğurlayan Baykam'a şunları anlattı:

NASILSIN BİLE DEMEDİ
"F.Bahçeli yöneticiler bana devre arası ayrılmamı teklif ettiler, inanamadım. Tabii ki kabul etmedim. 'Mümkün değil, ortada konuşulacak bir şey yok' dedim. Kulübün bu olaylarda yara almasını istemedim, o yüzden kabul etmedim. Basın benim en çok ihtiyacım olduğunda yanımda değildi. Daum bana 'nasılsın, iyileştin mi' diye bile sormadan yedeğe attığında basın neredeydi?

İSTESELER DE KALMAZDIM
"Alex ve Nobre hep benim oynamamı istediler ve hatta gidip Daum'la konuştular. Çünkü mümkün olan en kaliteli futbolcularla oynamak ister herkes. Yöneticiler bir yıl daha kalmamı isteseydi kabul etmezdim. Gitmemi teklif ettikten sonra benim için olay kopmuştu. Bundan sonra hiçbir kuvvet önümüzdeki sezon beni burada tutamazdı. Breda'yla hemen anlaştım ve iş orada bitti."

(Kaynak: Fotomaç)