-
25.Haziran.2005, 16:32
#27
Milli Takım, Fatih Terim'e emanet
25 Haziran 2005 15:08
Milli Takım'da yeni bir dönem başlıyor! Federasyonun tam yetki vermesinin ardından Terim'le anlaşan Bıçakçı tecrübeli teknik adamı göreve getirdi. İşte ayrıntılar...
(A) Milli Takım teknik direktörü bugün belli oldu. Federasyon tarafında tam yetki verilen Levent Bıçakçı bilindiği gibi dün Fatih Terim'le Bodrum'da bir görüşme yapmıştı.
Herkesin aklında şu soru vardı; acaba Levent Bıçakçı, Terim'le anlaşmışmıydı. O sorunu cevabı bugün Fatih Terim tarafından geldi. Terim artık Milli Takımın teknik direktörü olduğunu itiraf etti.
Federasyon pazartesi günü bu olayla ilgili açıklama yapacağını açıkl
Kayseri Erciyes İnter'le oynayacak
25 Haziran 2005 14:34
Inter, Süper Ligi'nin yeni takımlarından Kayseri Erciyesspor'un kardeş takım olma ve hazırlık maçı oynama teklifine olumlu cevap verdi. İşte ayrıntılar...
İtalya Serie A takımlarından Inter, Türkiye Birinci Süper Ligi'nin yeni takımlarından Kayseri Erciyesspor'un kardeş takım olma ve hazırlık maçı oynama teklifine olumlu cevap verdi. İtalyan temsilcisinin, Kayseri Erciyesspor ile hazırlık maçı oynamak için 31 Temmuz'da Kayseri'ye geleceği belirtildi.
Inter Kulübü'ne yaptıkları kardeş takım ve özel maç teklifine olumlu cevap geldiğini ifade eoden Kayseri Erciyesspor 2. Başkanı Erol Bedir, "Önceki gün bize Inter Kulübü'nden faks geldi. Faksta 31 Temmuz 2005 tarihinde Inter'in Kayseri'de bizimle özel maç yapmayı kabul ettiği belirtiliyor. Bu konuyla ilgili detayları Inter Kulübü ile salı günü görüşeceğiz. Tabi Inter takımının olumlu cevabı ile birlikte kardeş takım ve özel maç teklifimiz kabul edilmiş oluyor. Bu bizim için çok sevindirici gelişme. Bunda gerek UEFA, gerekse İtalya ve Türkiye çok mekik dokudu. Çok heyecanlı ve gösteri maçı olacak. Bu organizasyonun bize maddi getirisi de olacak. Bize şu ana kadar gelen bilgi Inter takımının uçakla Kayseri'ye geleceği ve burada maç yapacağımız. Burada kaç gün kalacakları ve kesin program önümüzdeki günlerde belli olacak" diye konuştu.
Bu arada, Kayseri Erciyesspor, daha önce Gaziantepspor ve Samsunspor'da da forma giyen Brezilyalı forvet Julio Cesar ile 2 yıllık anlaşma imzaladı. Kulüp binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Erol Bedir, "Cesar, daha önce Türkiye'de Samsunspor ve Gaziantepspor takımlarından tanıdığımız, gole yönelik hızlı bir futbolcu. Cesar ile birlikte 4. yabancı transferimizi yapmış olacağız. Yarın da bir yabancı santrafor ile sözleşme imzalayarak transferi bitirmiş olacağız. Fakat profesyonel futbol takımlarında transfer bitmez. Duruma göre takıma takviye yapacağız. Önemli olan elimizdeki malzemeyle en iyisi yapmak. Kayseri Erciyesspor, ligde ses getiren takım olacak" dedi.
Kayseri Erciyesspor'a 2 yıllık imza atan 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Julio Cesar ise Türk futbolunu ve Türkiye'yi yakından bildiğini belirtirken, Kayseri Erciyespor'a başarılı olmaya geldiğini söyledi. Türkiye'de daha önce Gaziantep ve Samsunspor takımlarında oynayan Julio Cesar, en son İtalya'nın Santos ve Aracatuba takımlarında forma giymişti.
Nihat, Sociedad'da kalıyor
25 Haziran 2005 13:00
Şu aralar Valenci, CSKA Moskova ve Fenerbahçe olmak üzere bir çok kulüpten teklif alan Nihat, süpriz bir gelişme sonucu takımında kalacağa benziyor.
İspanya'nın Real Sociedad takımında oynayan milli futbolcu Nihat Kahveci'nin, Rusya'nın CSKA Moskova takımına transferi uzadıkça, kulübünde kalma olasılığı daha da artıyor.
Nihat'ın transfer etmek için geçen sezonun yarısında en ciddi ve en iyi öneriyi getiren CSKA Moskova, transferden vazgeçmiş görünüyor.
CSKA Moskova ile daha önceden anlaşan Real Sociedad Kulübü, transferin henüz resmileşmemesinden dolayı Rus kulübünü sorumlu tutarken, anlaşmada herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceğini duyurdu.
Bask bölgesinin gazetelerinden Diariovasco'da yer alan Real Sociedad Kulübü kaynaklı haberlerde, son kararlarını vermeleri için Rus kulübünün yöneticilerine ultimatom gönderildiği ifade ediliyor.
CSKA Moskova ile 10 milyon Avro bonservis ücretine anlaşan Real Sociedad, karşı tarafın anlaşmada yapmak istediği değişiklikleri hiçbir biçimde değiştirmeyeceğini ve Nihat'ın Rus ekibine gitmemesi durumunda satılmayacağını bildirdi.
Kulüp yönetimi, ''Nihat bizim futbolcumuz ve hiçbir fiyata satmayacağız. CSKA Moskova bir karar almalı, yaptığımız anlaşmanın dışında başka bir fiyata onu satmayız'' dedi.
Real Sociedad'ta, 30 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesinde başkan adaylarının tümü Nihat'ın kulüpte kalmasından yana olduğunu açıkladılar.
Nihat'ın, gelecek yıl haziran ayına dek kulübüyle sözleşmesi bulunuyor. 25 yaşındaki milli futbolcu, geçirdiği sakatlığın ardından geçen haftalarda Münih ve Londra'da sağlık kontrollerinden geçirilmiş ve CSKA Moskova ile anlaşması için bu kontrollerin sonucunun beklendiği iddia edilmişti. Nihat'a, İspanyol Valencia CF ve Türkiye'den Fenerbahçe'nin de öneri getirdiği biliniyor.
Rüştü, Barcelona'ya rest çekti
25 Haziran 2005 13:32
Rüştü bekleneni sonunda yaptı ve Barcelona'ya restini çekti milli kaleci birinci kaleci olmadığı takdirde Fenerbahçe'ye döneceğinin altını çizdi. Ayrıca Rüştü...
RÜŞTÜ Reçber, Barcelona’da birinci kaleci olmadığı taktirde Fenerbahçe’ye döneceğini söyledi.
El Mundo Deportivo gazetesine konuşan Rüştü Reçber, Barcelona yönetiminin elini çabuk tutmasını isteyerek, geleceği ile ilgili kararlarda kendisinin de görüşünün alınması gerektiğini vurguladı. Rüştü, "Ya beni Barcelona kalesinde birinci kaleci yaparsınız, ya da Fenerbahçe’ye geri dönerim. Bunun dışındaki alternatifleri unutun. Ben hiç bir takımda yedek olarak sahaya çıkmam, bu Barcelona olsa bile" diye konuştu.
Türklerin Avrupalı olduğunu ve Türk futbolcuların AB dışındaki bir statüde oynamasının kabul edilemeyeceğini savunan tecrübeli kaleci, İspanya’da mahkemede alınan, kendisinin Avrupalı bir kaleci olduğuna yönelik kararına çok sevindiğini, bununla adalet yerini bulduğunu savundu. Kendisine Fenerbahçe’nin yanı sıra Almanya ve İngiltere’den de teklifler geldiğini de açıklayan Rüştü, AB statüsüyle İspanya’da her takımda rahatça oynayabileceğinin de altını da çizerek, "Gönlümde yatan aslan Barcelona, çünkü bu büyük kulüpte kendimi gösterme fırsatı bulamadım. Hala Barcelona formasını hayal ediyorum ve bunu başaramadan gözüme rahat uyku girmeyecek" dedi.
’BANA FIRSAT VERMEDİLER’
Barcelona yönetiminin şu ana kadar kendisi ile sürekli iyi ilişkiler kurduğunu da ifade eden Rüştü, "Ben Barcelona’ya dünyanın en iyi kalecilerinden biri olarak geldim. Ancak bir hata ile benim ipimi çektiler, bana fırsat vermediler. Oysa Türkiye’de hata yaparsanız, bir sonraki karşılaşmada ise kaleyi iyi korursanız sizi affediyorlar. Bu maalesef İspanya Ligi’nde böyle değil" dedi.
Rüştü, Victor Valdes’in gösterdiği performansın da kendisinin yedek kalmasında büyük rol oynadığının altını çizerek, "Valdes ile sürekli iyi geçindim. Onunla ne geçmişte sorun yaşadım, ne de gelecekte sorun yaşayacağım" diye konuştu
Fatih Tekke bu kez dikkatli
25 Haziran 2005 13:10
Fatih Tekke, geçen yıl kapısından döndükleri Şampiyonlar Ligi'nde tecrübe edindiklerini belirterek, takım olarak Devler Ligi'ne katılmayı hak ettiklerini söyledi.
Trabzonspor kaptanı Fatih Tekke, geçen yıl kapısından döndükleri Şampiyonlar Ligi'nde tecrübe edindiklerini belirterek, takım olarak Devler Ligi'ne katılmayı hak ettiklerini söyledi.
Muhtemel rakipleri Dinamo Minsk ve Anorthosis takımlarını fazla tanımadıklarını belirten golcü oyuncu, "Muhtemel rakiplerimizi fazla tanımıyorum. Ama kendi liglerinde şampiyon olan takımlar. Kadro olarak biz onlardan daha güçlüyüz. Karşımıza kim çıkarsa çıksın eleyecek güçteyiz. Rakiplerimizi küçemseme diye bir şey olamaz. Çok dikkatli olmalıyız. Avantajımızı, dezavantaja çevirmemeliyiz. Geçtiğimiz sezon bunu yaşadık. Dinoma Kiev karşısında şanssız bir maç oynadık. Şampiyonlar Ligi'nin kapısından döndük. Bu kez bu kupada tecrübeliyiz. Şanssızlık yaşamamak için çok dikkatli olmak zorundayız. İki ön eleme turunu da geçerek Devler Ligi'nde Trabzonspor olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.
Trabzonspor'da mutlu olduğunu belirten Fatih Tekke, "Başarılı bir sezon geçirmişseniz size gelecek olan teklifler çok doğaldır. Bana da bir takım teklifler geliyor. Ancak benim Trabzonspor ile 2 yıl daha sözleşmem var. Kulübüm uygun görmedikten sonra bir yere gitmem mümkün değil. Türkiye'de Trabzonspor haricinde hiçbir takımda oynamayı düşünmüyorum. Türkiye'yi ve Trabzonspor'u temsil etme açısından Avrupa'dan iyi bir takımdan teklif gelmesi halinde kulübümle oturup bunu konuşuruz. Hedefimde bu var. Ancak Avrupa'da sıradan bir takıma gitmem de söz konusu olamaz. Trabzonspor'u ve Fatih Tekke'yi temsil edebileceğimi düşündüğüm takımlar var. Trabzonspor'un çıkarları doğrultusunda bu takımlardan teklif gelirse düşünürüm" dedi.
Başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve takımla birlikte çalışmalara İsviçre'de başlayacağını kaydeden Fatih Tekke, "Kendimi iyi hisediyorum. İnşallah idmanlar sırasında bir aksilik çıkmaz. Bu sezon Trabzonspor'un başarılı olması için mücadele edeceğiz. İki sezondur şampiyonluğu kıl payı kaçırıyoruz. Aramıza katılacak yeni arkadaşlarla 3. sezonumuzda şampiyonluğu yaşamak istiyoruz. İnşallah şansızlıkların ve haksızlıkların olmadığı bir sezon geçiririz" ifadelerini kullandı.
Mesaj Yetkileri
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules