Simdi bunun bir hesabi var ancak SI'a ait kriterler oldugu icin buraya yayinlamam mumkun degil.
Kabataslak bir sekilde anlatmak gerkirse:
CA'si 150 olan bir oyuncunun her ozelligi 15 olabilir.
Ancak bazi ozellikler digerlerinden, oyuncunun pozisyonuna gore, daha onemlidir. Ornegin CA'si 150 olan bir oyuncuya diyelim ki her ozelligine 15 verdik. Diyelim ki bu oyuncu bir forvet oyuncusu ve bu oyuncunun bitiriciligini 16 yapmak istiyoruz. Bunu basarmak icin oyuncunun daha az onemli bir ozelliginden, ornegin top calma, 4 puan cikartmak gerekiyor. Yani bu durumda oyuncunun Bitiriciligi 16, top calmasi ise 11 olur, doger ozellikler 15 kalir. Her pozisyona gore ozellikler onemine gore siralandirilmis durumda ve arastirma ekibi onceden belirlenmis CA'ya gore ozellikleri belirlemek durumunda.
Bir oyuncunun belli bir ozelligi 20 olabilir, ancak CA'si dusuk ise, diger ozellikleri duserek bu ozelligin 20 olarak yansitilmasi saglanir. Eger bir oyuncu fazla abartilmis ise, oyun bu oyuncunun butun ozelliklerini dusurur. Eger bir oyuncu CA'sina gore yeterince iyi degilse, oyuncunun ozelliklerini yukseltir.
2006'da bu sistem islemiyordu ancak 2007 ile arastirma kriterleri degisti ve dunya capindaki oyuncularin, orta kalite oyunculardan farklilastirilmasi saglandi.