Türkiye'de her daim futbolun üzerine siyasi baskı yapılacaktır. Bu sadece Türkiye'ye özgü birşeyde değil, görüyorsunuz FIFA'da bile lobiler, siyaset ve siyasetçiler dans ediyor.

Bugün MHK başkanı çıktı, Fenerbahçe ilk yarı kollandı dedi düşünün, düşünün ya bunu MHK başkanı dedi, kulaklarımla duydum. Böyle bir Federasyon yapısı düzeni olurmu? Bugün FIFA kokartlı bir hakem çıktı MHK ile dalga geçti daha neler neler.

Siyasi baskı birşeyleri ellere yüzlere bulaştırdı.

Zamanında Fenerbahçe'de yönetici olan Kığılı TFF başkanı oldu, bugün de Trabzonspor'da başkanlık yapmış birinin TFF koltuğuna oturmasında bir abes durum görmüyorum.

Çokda sammi diyorum GS, FB, BJK kollanacağına Trabzonspor kollansın, İstanbul Mafyası böylece direncini yitirir.

Görüyorsunuz Dünya'da ki sistem böyle. Bıçakçı geldiğinde hatırlıyorum herkes süper diyordu burada, ütopik düşüncelerle olmaz arkadaşlar bazı şeyler.

Terim konusunda bende üzüldüm ancak, Türkiye'de ki sistemi kaldırabilecek, sırtlayabilecek isimler başkan olmalı. Gerekirse mafya olsun, o kişinin sorunudur, futbola hizmet versin yeter. Abramovic'de mayfa ama Chelsea'yi hayran hayran izliyoruz.

Bu ülkeyi Ali Şen, Mehmet Ali Yılmaz gibi adamlar kurtarır şu halinden.

Kişiliğini falan tartışmıyorum. Gerçeğide kabul etmek lazım...

Ligin ismini satarak, Milli Takım maçlarını TV'lere yüksek paraya satarak, güzel dizan edilmiş logolar çizerek başarılı bir TFF olunmuyor, bu işleri bir danışmanlık firması yada CEO'da yapabilirdi.

Hakem satın alarak da olsa Dünya Kupasına gidilebilseydi, herkeste ayakta alkışlardı. Kimse demezdi böyle böyle. Ulusoy döneminde 2-0'lık maçta Azerbeycandan maç almadık mı? Makedonya yeneceği maçta bir anda bize anlamsız merhamette bulunmadımı? Dünyada işler böyle yürürken, FIFA bir ülkeyi Adidas forma giyiyor diye Dünya Kupasından Final'den men ederken, etik değerler kovalamak mantıksız olur. Kural nasılsa bizde öyle oynamalıyız. Bunun herkes farkında ama demeye korkuyor.

Başkanlık İsviçre maçından önce Davut Dişli, Terim ve medyaya susun artık demekle olur, o olayları engellemekle olur, FIFA kurulundan cezasız ülkeyi kurtarmakla olur. Son 2 büyük kupaya neden gidemediğini anlamaya çalışmakla olur.

Kabul edin, böyle gelmiş böyle gider. Her 20 yılda bir Yılmazlar, Şenler gelir, ülkeyi Milli Takımı İsviçre'den, Galatasaray'ı N.Xamac'dan kurtarır. Bir sonraki 20.yıla kadar da geriye çekilirler...