[4-4-2 Dengeli] İşte FM 2007'nin en iyi taktiği!!!
Merhaba arkadaşlar, finallerim bitti, okul bitti ve rahatladım, müptelası olduğum oyunu yeniden oynamaya başladım. Çeşitli taktisyenlerden topladığım bilgileri, AI stratejilerini ve kendi tecrübelerimi birleştirerek sizlere güzel bir taktik oluşturdum.
Taktiğimde kullandığım formasyonum 4-4-2, sebepleri ise şunlar:
1) FM 2007'de 3'lü defans genellikle başarısızlığa uğruyor. Çift forvetli rakiplere karşı, kanat atakları yapan rakiplere karşı çok pozisyon veriyorsunuz. O yüzden, ofsayt taktiğini başarı ile uygulayan ve ilerde kurulu bir 4'lü defans çizgisi, gerçekten de oyunun en başarılı defans sistemi.
2) FM 2007'de, defansı ile bütünleşik ve;
ml-mc-mc-mr çizgisinde bulunan orta saha 4'lüsü, savunma-hücum dengesinin en iyi kurulduğu orta saha sistemi. Diamond 4-4-2'de orta saha çok boş kalıyor, 4-1-3-2'de kanatlar alarm veriyor, 4-2-3-1 ve alternatif dizilişler için de hep aynı şeyler geçerli.
3) FM 2007'de kontra-atak çok önemli olduğu için kesinlikle çift forvet çıkılması gerek sahaya. Tek forvetli sistemlerde rakip atak halinde iken top uzaklaştırmak daha zordur.
Şimdi pozisyon ekranını koyalım:

Teker teker pozisyonları anlatayım:
GK: Uzaktan yapılan şutlarda başarılı bir kaleci gerekli.
DR-DL: Uzun paslarda başarılı, teknik ve soğukkanlı oyuncular gerekli.
DC: Top kapma özelliği iyi olan ve hava toplarında iyi olan tandem oyuncuları gerekli. Özellikle jumping'i (zıplama) 18 ve üzeri olsun.
MR-ML: İyi orta açabilen oyuncular olmaları gerek.
Sağ MC: Defansif bir oyuncu. Tackling ve Anticipation yüksek olmalı.
Sol MC: Ofansif bir oyuncu. Creativity ve passing iyi olmalı.
Sağ FC: Hızlı santrafor. Bitiricilik ve hız yüksek olmalı.
Sol FC: Pivot santrafor. Jumping yüksek olmalı, heading iyi olmalı. Oyununuzu bu adam üzerine kuracaksınız.
Başarılar: Kayserispor'u 2014 yılında Avrupa sıralamasında 5.liğe taşıdım ve 7 şampiyonluk aldım. Fazla söze ne hacet!
Düşük profilli takımlarda oyuncu mantalitelerini birer ikişer düşürün. Ayrıca genişlik ve defansif çizgiyi de düşürün.
Burdan taktiği indirebilirsiniz
NOT: Arkadaşlar, hedef forvetinizi forvetin solundaki oyuncu yapınız, ve atak oyuncular listesinde ilk sıraya yazınız.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi