Partizan Belgrad kulübünden yapılan açıklamada, 17 yaşındaki Karadağ'lı futbolcu Stevan Jovetic'i transfer etmek isteyen Manchester United kulübünün bu isteğinden en az sezon sonuna kadar vazgeçmesi gerektiği bildirildi.
Avrupa'nın önde gelen kulüpleri Manchester City, Ajax, Sampdoria ve Real Madrid'in de gündeminde olan golcü futbolcunun 7 Milyon Pound'luk bir bonservis olduğu ancak yüm kulüplerin arasında Manchester United'ın genç yeteneği kadrosuna katmak için bir adıum önde olduğu belirtilirdi.
Partizan kulübünden konuyla ilgili bir açıklama yapan genel direktör Gordan Petric, "Jovetic'i satarken bize getireceği artıları ve eksileri çok iyi düşünmemiz gerekiyor ve buna sezon sonunda karar vereceğiz. Birçok kulüp futbolcumuz için teklifte bulundu" dedi.
Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı efsane futbolcu Dejan Savicevic ise, The Sun gaetesine yaptığı açıklamada, "Manchester United'ın Jovetic'le ilgilenmesine şaşırmadım. Stevan Avrupa'nın önde gelen tüm kulüplerinde oynayabilecek bir yetenek" dedi.
Sırbistan'da ayrıldıktan sonra yeni bir oluşum içinde olan ve Mart ayında Macaristan'la yaptığı hazırlık maçıyla ilk futbol karşılaşmasına çıkan Karadağ Milli takımında, Jovetic'de görev almıştı.
Geçtiğimiz sezonun başından beri Partizan A takıımnda forma giymeye başlayan ve 54 maçta 18 gol atan Milli futbolcu, 2 Ağustos tarihinde Zrinjski ile oynanan UEFA Kupası ön eleme maçında ise attığı 3 golle kariyerindeki ilk hattrick'i yapmıştı.