Merhaba ben Erdem Demirci. 1967 Torino doğumluyum. Gurbetçi bir Türk ailesinin çocuğuyum. Babam işçi olarak geldiği İtalya'da kalıcı olmuş eski Fenerbahçe taraftarı yeni Torino taraftarı bir futbol fanatiği idi. Tabi ki beni de buna uygun yetiştirdi. Onun tüm muhalefetine rağmen ben daha küçük yaşlarda Juventus'u tutmaya başlamıştım. Ve ağlayıp zırlayarak kendimi Juventus altyapısına yazdırdım. Solak bir orta saha oyuncusuyum. Sert futbol oynamayı o zaman hocalarımdan öğrendim. Zaten asi ve sert bir yapım vardı. Haksızlığa hiç tahammül edemezdim. Bu yüzen takım arkadaşlarımla çok defa tartıştım.

Birkaç kiralık denemeden sonra Juventus A takımında birkaç maç yedek soyundum. Birkaç hazırlık ve kupa maçında da oynadım. Aslında iyi bir futbolcuyum, taraftar da beni seviyordu (çünkü oynamadığım zamanlar onların arasında oluyordum) ama pek uyumlu biri değilimdir.
A takımda kalıcı olamayıp (sonuçta takım juventus!) italya serie A'da önce kiralık olarak oynadım, sonra da Torino'ya transfer oldum. Babamın istediği de olmuştu

Futbolculuk kariyerim kırmızı kartlar ve kavgalar ile geçti. Yetenekli olduğumu herkes söylüyordu ama bir de uyumlu biri olabilseydim. Gittiğim her takımda hocalarıma "taktik" öğretmeye çalıştım. Bir futbolcunun Öyle değil böyle demesine hiçbir teknik adam prim vermez inanın Torino'dan kovulmam da 2-0 yenik olduğumuz bir Atalanta maçında t.direktöre çıkışmam sonucu olmuştu. Beni önce oyundan aldı sonradan takımdan

Futbolu bıraktıktan sonra juventus'da (aslında beni severler) antrenörlük yaptım. Lippi'nin Juve'sinde bende yardımcı hocaydım. Ve daha sonra ikinci lig italyan takımlarında iş buldum. Gittiğim takımlara heyecan katmamla ünlüyümür. Ama oyuncularla ve özellikle basınla pek anlaşamam. Ruhsuz oyunculara tahammülüm yok. Antremanda çalışmayana tahammülüm yok. Hemen basıyorum cezayı.

En son Bari'de çalıştım. Aslında iyi gidiyorduk. Antreman sahasında bir gazeteciyi yumruklayınca özür dilemem istendi. Kabul etmeyince kovuldum.

Bana İtalya'da herkes Frenetico der. Öyle ki taraftara satılan formalarımda bile Erdem yazmaz Frenetico yazardı. İnsanlar eğlenceyi seviyor! Frenetico "Çılgın" demektir.

Şimdi Sampdoria ile transfer görüşmeleri yapıyorum. Umarım iyi geçer.