Quote Originally Posted by comandante
tuncayın yaptığı yanlış bi hareketti.ama bence maçın en çok yanlış hareket yapan adamı hasan şaştı.kaç kere tuncata saçma sapan girdi.hırsı zarar verecek tekıma.keskin sirke küpüne zarar verir.yaptığı hareketler gerçekten de güzel değildi.
Esasinda yukarida yazdigim gibi Hasan maca guler yuzle basladi ve hic de agresif bir tavirda degil gibi gorunuyordu. Hasan'in sert girdigi pozisyonda,Tuncay arkadan vucut gucunu kullanarak (ve faul yapmadan) Hasan'dan topu aldi. Hasan'da yere dustukten sonra gidip topu geri almak icin sert girdi ve yaptigi hareket faul'du. Bu arada hala bir sorun yoktu iki futbolcu arasinda (Tuncay'da biliyor ki Hasan topu almaya calisiyor, canini yakmaya niyeti yok). O sirada seyircilerden Hasan'a tepkiler gelmeye basladi. Tuncay'da Hasan'i alip oradan goturdu (burada Tuncay'in olgunlugu gercekten cok guzeldi).

Bu olaylarda ve sonrasinda buradaki tepkileri gorunce aklima Milan-Fenerbahce maci geldi. O macta Gattuso bir cok pozisyonda agresif bir sekilde ozellikle Tuncay'in ayagindaki toplara girmisti. O mac sonrasi en ufak bir tepki olmamisti, Gattuso cok kotu girdi provoke etti kufur edelim, kafasina biseyler atalim gibilerden.

Peki niye Hasan Sas'a bu gibi tepkiler var? Bunu anlamakta zorluk cekiyorum. Hasan'in agresifligi onu her macta kolay sari kart gorebilir konuma getiriyor bu dogru. Ama defansta agresif olmayan bir Hasan ofansta da agresif olamiyor. Hasan topa girmesin, rakip oyuncu yanindan gecerken mudahele etmesin mi tepki gormemek icin? Bu tip hareketlerin futbolun bir parcasi oldugunu unutmamak gerekli. Islik ve aleyhte (kufursuz) tezahurat ile Hasan'i oyundan dusurmeye calismak cok daha insancil bir davranis olacaktir. Buyuk paralar verilen yabanci oyuncular da arkadaslarina Turkiye'de taraftarlar gercekten cok guzel diyebilecektir. Lig kalitesi artacaktir. Diyarbakirdaki olaylari duyan yabancilar, Turkiye'ye gelme konusunda 3-5-10 kere daha fazla dusunecek, daha fazla para isteyeceklerdir. Mevcut oyuncular burada hayatlarindan memnun olacak, ligimizde isteyerek top oynayacaklardir.

Simdi bu yapilanlardan sonra hic kuskum yok ki Alex Ali Sami Yen'de korner atarken benzer tacizlere ugrayacak ve futbolun guzellikleri katledilecektir. Belki de Fenerbahce'nin en onemli silahi olan korner atislari etkisiz hale getirilecektir, belki de Fenerbahce'nin tur atlamasini onleyecektir. O zaman neden atildi o maddeler Hasan'a? Butun sezon kornerden belki iki gol atmis Galatasaray korneri iyi kullanamasin diye mi? Akilli taraftarin bunu ongorup, bu tip hareketleri kendi takiminin iyiligi icin yapmamasi gerekir.

Diyelim ki Alex'in kafasina bir sey isabet etti ve Alex ben bu ligde bu hallerde oynamam, takimdan ayrilmak istiyorum dedi ve bu butun avrupa ve guney amerika gazetelerinde yayinlandi. Veya Anelka'ya ayni seyler oldu. Bunlar olursa hangi kaliteli yabanci hangi sekilde Turkiye'de oynamak icin ikna edilecek?