Quote Originally Posted by licentia View Post
Cem Sultan'i ole gidip her hafta izleme gibi bi luksum veya firsatim yok okyanusun abur ucunde geciriyorum senemin buyuk bi kismini ama Cem Sultan'i izlemisligim var. Yanliz bu sezon izleme firsati bulamadim o da dogru. Ayrica etrafda herkez PA anlamalri ve SI kriterlerini anlatiyor bu durumu gayet iyi biliyorum burada yeni olsam da SI'in resmi sitesine sik giren ve yazan bir uyeyim. Ben sana sunu soliyim Cem Sultan en az Batuhan Karadeniz kadar gelecek vaad eden ozel bi yetenektir ki onun kendi seviyesindeki gosterdigi ustun performans bunun gostergesidir zaten. Mesela bi Cagri Yarkin'nin PA'si -8 ama Cem Sultan Cagri'dan cok daha yuksek bi potansiyele sahip farkli ozel bi oyuncudur, Emre Colak da ole mesela. Bu tip oyuncular yas veya grup ne olursa olsun kendilerini fark ettirirler mesela Emre Belozoglu'da gencken boleydi ki Cem Sultan'in oyundaki PA'si su anda -9 zaten. Yani Cem Sultan'in potansiyelini ilk basta -9 olarak belirleyen de ben degilim bu arada. Ki ben burada CA'si yukselsin demedim biri 80 olsun yazmis bende eger CA yukselmesi olucaksa 75 den fazla olmamalidir ki bu yaslarda genelde en yuksek CA 75 oluyor mesela Irfan Basaran'in CA'si 75 gibi.

kardeş sana acemi falan demiyorum yanlış anlama..istersen hiç ne bu foruma nede SI nin forumuna katılmamış ol ..bize futbol bilgin tecrüben yeter...ama genel olarak şunuda belirteyim..sadece CEM SULTAN değil diğer bölümlere yazdığın yazılarıda okudum..

yazdıklarının özeti elini attığın bi çok oyuncunun özelliklerinin artırılmasını istiyorusun..bunlar genelliklede genç oyuncular..cem sultan emre çolak,şabankay..semih kaya vs.vs.

ama şunu da bilmeni isterim..

FM türkiye ligi araştırmacıları genç oyuncular konusunda artık çok daha hassas çünkü bu konudan çok çektiler..

malesef 15-16 yaşında bu çocuk süper olur diye öne sürülenlerin bir kaç yıl sonra ikinci lig takımlarında zor forma giydikleri...avrupaya gider denilenlerin türkiyenin sıradan takımlarında forma bulamadıklarının örneği o kadar çokki şimdi iş senin yaptığının aksine çok daha ince elenip sık dokunuluyor..öyle önüne gelene -9 -8 i vermek kolay..türkiye ligini çok dahakolaylaştırmakta kolay...

ama unutma iyi bir araştırmacının görevi oyuncuları abartmak değil...gerçeği yakalamaktır...