Bu hakikaten fenaymış.. Penaltı kaçırma sorunu benim de sağdan soldan duyduğum bir şey ama benim pek başıma gelmedi.. Yani kaçırdım ben de ama genelde atıyorlar.. Fakat zaten FM'nin en büyük sorunlarından biri de budur 2005'ten beri.. Bazı şeyler herkeste olur, bazı saçmalıklar kişiye özel denk gelir.. Söylediğin şeyler doğru maalesef bunlar olacak.. 2007'ye kadar hep ben de CM sonrası bu FM'nin de mükemmel bir oyun olacağını düşünerek yaşadım.. Ama artık 2007 ve 8.0.1 sonrası bunu bırakıyorum yavaş yavaş..
Bu oyunun 2D'si normal bir futbol maçını düşününce gerçekten uzak.. Ya bunu kabul ederek oynayacaksınız, ya da oyunu oynamayıp sinir bozmayacaksınız.. Bence yapılması gereken doğru şey bu oyunun dinamiklerini ayrı bir şekilde değerlendirip o dinamikler içinde zevk almaya çalışmak.. Ben de 3 yıldır oynarken takıyorum kafaya ama artık yapacak bir şey olmadığını görüyorum daha fazla.. Sol çaprazdan girenlerin ortadan gelen elemana pas vermeyip bütün pozisyonlarda kaleye abanmasını, aut atışı ya da degajdan defans arkasına adam kaçırmayı, uzaktan atılan gollerin %70'inin birine çarparak kaleciyi kontrpiyede bırakmasıyla olduğunu normal karşılar duruma geldim.. Yani yapılması gereken bu futbol dünyası içinde ayrı bir FM evreni olduğunu kabul etmek ve bu evrenin dinamiklerinin, futbol maçlarının tamamen farklı bir yapısı olduğunu kabul etmek.. O zaman zevk almak daha kolay, bu tip saçmalıkları görmek daha zorlaşıyor.. Ve pek tabii ki de sinir bozmaktan uzaklaşıyor oyun..