Bunları hata olarak sayabilirmiyiz sence? Bence hata değiller.- Penaltıların gol olmaması
-Bazen Kalecilerin gol yememesi 30 atak 1 gol
gibi hataların yanında birde bu gözüme çarp
Evet bunlar hata sayılmaz ama saçma olduğu söylenebilir.Şu konu açılmışken söyleyeyim bari benim maçlarımda çoğunda genelde tek kale oynarım.1-0,2-1 gibi skorlarla kazanırım maçları.Hatta bazen kazanamadığım hatta kaybettiğim maçlarda oldu.Ayrıca bu maçlarda kaleyi abluka altına alıyorum ama gollü geçen çok ama çok az maç hatırlıyorum.İşin ilgincide rakip takım "Bir tek atak yaptığı zaman gol atıyor." Bu maçlarda ben tek kale oynayıp kazanamıyorum.Forvetlerim karşı karşıya 50 tane pozisyona giriyor atamıyorlar hiçbirini.Bana göre bu bir hata,oyun saçmalığı ama gelipte bunu forumda yeni konu açarak dile getirmem.Hazır konu açılmış,içimi dökeyim dedim.
Burak bu saydıgın hatalar 8.01'le gelen hatalar bence. Zira 800'da gol atmak daha kolaydı ancak yeni yamayla birlikte gol atmak deveye hendek atlatmak gibi birşeye dönüşmeye başladı cidden. Şöyle birşey denedim. Barcelona ile bir maçı oynadım 1-0 kazandım. Sonra oyunu kapatıp tekrar açtım aynı maçta aynı taktikle çıktı takım sahaya ama ben tatile gittim maç 5-0 bitti.Artık önemli maçlarda tatile gidiyorum
![]()
Şaka bir yana bu gol atamama oyundan soğuttu soğutacak beni.
Arkadaşın yazdıklarıda hata sayılmaz ama gerçekten saçmalık. Bir sezon boyu milyonlarca gol kaçırıyor takım.![]()
Emre abi özellikle öyle goller oluyor ki görsen inanmazsın.Öyle gol mu olur?Yuh nerden attı denecek goller atıyorum ama karşı karşıya girdiğim neredeyse hiçbir golü atamıyorum.Hele bir maçım vardı.Rakip 10 kişi,tek kale oynuyorum.Adamların dişe dokunur bir atağı yok,adamlar bir atak yaptı,gitti gol oldu.Bende deliye döndüm tabi.
yaaa karşı karşıya gol atabilmekten vazgeçtim barii kaleciden seken topları boş kaleye göndersinler öbür köşedeki kalecinin üzerine nişanlıyolar her seferindeağlıyacam valla
.
.
.
Last edited by BlueSoul : 02.Ocak.2008 at 05:08 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Yaw hadi golleri geçtim , bende mesela penaltılar hiç gol olmuyor . Ama valencia ile oynuyorum şu an allahtan bunda penaltılar % 50 en azından gol oluyor . AMa bir önceki oyunumda penaltı olucna seviniyordum gol olmayacak ne güzel diyeo kadar kötüydü. birde benim sık kullandıgım bir özellik olan Continue Game Timeout özelligi yamadan önce tam çalışmıyordu mesela maç bitince benim maç sonu yorumumu yapmadan direk devam diyordu yamada düzelttiler ama penaltı ile bu alt yapı veya diger ligler hani oynayamadığım bu olaya çok rastladım 15 oyuncu felan cezalı .
Last edited by kocari : 02.Ocak.2008 at 01:44
Gol atılabilen maçlar istiyorum.
Sinir oldum yaa. 10 küsür atağım var, rakibin 2, 1-0 yeniliyorum. 2-1 olsun en azından 1 gol atayım yahu
Birde kendimden bir enstantane 10 kişi kaldığım her maçı kazanıyorum10 kişi kalınca daha çok gol atıyorum. hep 10 kişi oynayası geliyor insanın
![]()
buda benimkiler. Şu anda elimde bu ss ler mevcut fakat bunun benzeri çok maç kazandım![]()
Evet ya bendede aha al sana bir hata dahaDaha dogrusu abartı .Oyun saçmalıyor kaş yaparken göz çıkarıyor
Oha yaw 81 de 10 kişi kalınca 3 tane gol atmış o dakikadan sonra![]()
eee e sen atılan adama ceza yerine ödül veriyosundur ozamanbundan sonra adam seçerken saldırganlarını transfer edelim.Düşünsenize kırmızı kart yiyince gol atmış gibi seviniyozz. ee nasılsa golller geliyo
matrak yawww
)) oyunun acilen adam gibi bi patche ihtiyaci var
Bu 30 atak bir gol meselesi zaten 801'in getirdiği en büyük problem. SI bunu büyük bir ihtimalle şubat güncellemesinde çözecek. Maalesef bu sene oyun büyük hayal kırıklıklarını beraberinde getirdi. Bekleyelim...
Last edited by Ilhan : 02.Ocak.2008 at 14:55 Reason: türkçe ile alakalı düzeltme
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Bu oLayLarın oLmasının en büyük sebebi sanırım ve büyük ihtimaL eminim ki Sigames iLk hataLarı düzeLtirken dataLarda meydana geLen bazı küçük oynamaLarın etkisi. DataLar düzeLtiLirken böyLe o anda farkediLmeyen ama sonradan oyuna büyük etkisi oLan karışıkLıkLar meydana geLdi. Bunu da ya toptan düzeLtebiLirLer anca yada bu seri böyLe sürecek gidecek.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Ya arakadaşlar çok acemisiniz(en acemisi de şu üstümdeki zat-ı muhterem) benim gibi yapın. Defansif taktikle kontra atak oynuyorum her maç rakip takım benim kaleyi ablukaya alıyor 18-20 şut geliyor kaleme bende 6-7 şut çekiyorum işte. sonuçta 1-0 2-1 bitiyor çoğu maçım ama kazanıyorum eski taktiğimde rakip kaleyi ablukaya alıyordum ama yeniliyordum şimdi mutlu mesut gidiyoruz.
Bu hakikaten fenaymış.. Penaltı kaçırma sorunu benim de sağdan soldan duyduğum bir şey ama benim pek başıma gelmedi.. Yani kaçırdım ben de ama genelde atıyorlar.. Fakat zaten FM'nin en büyük sorunlarından biri de budur 2005'ten beri.. Bazı şeyler herkeste olur, bazı saçmalıklar kişiye özel denk gelir.. Söylediğin şeyler doğru maalesef bunlar olacak.. 2007'ye kadar hep ben de CM sonrası bu FM'nin de mükemmel bir oyun olacağını düşünerek yaşadım.. Ama artık 2007 ve 8.0.1 sonrası bunu bırakıyorum yavaş yavaş..
Bu oyunun 2D'si normal bir futbol maçını düşününce gerçekten uzak.. Ya bunu kabul ederek oynayacaksınız, ya da oyunu oynamayıp sinir bozmayacaksınız.. Bence yapılması gereken doğru şey bu oyunun dinamiklerini ayrı bir şekilde değerlendirip o dinamikler içinde zevk almaya çalışmak.. Ben de 3 yıldır oynarken takıyorum kafaya ama artık yapacak bir şey olmadığını görüyorum daha fazla.. Sol çaprazdan girenlerin ortadan gelen elemana pas vermeyip bütün pozisyonlarda kaleye abanmasını, aut atışı ya da degajdan defans arkasına adam kaçırmayı, uzaktan atılan gollerin %70'inin birine çarparak kaleciyi kontrpiyede bırakmasıyla olduğunu normal karşılar duruma geldim.. Yani yapılması gereken bu futbol dünyası içinde ayrı bir FM evreni olduğunu kabul etmek ve bu evrenin dinamiklerinin, futbol maçlarının tamamen farklı bir yapısı olduğunu kabul etmek.. O zaman zevk almak daha kolay, bu tip saçmalıkları görmek daha zorlaşıyor.. Ve pek tabii ki de sinir bozmaktan uzaklaşıyor oyun..
arkadaşlar 8.0.1 nın beta yamasında bu hatalar az ben onu yükledim oynuyorum![]()
Evet 801 Beta fuLL sürüme göre daha iyi sayıLabiLecek niteLikteydi. Ama Beta da insanı sıkıntıya sokan pres yapmama oLayı var. Aşağıda, yukarıda istersen nereye tükürürsen tükür yine sakaL, yine bıyık yani![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
evt 8.0.1 düzenleme yaptık diye çıkarmışlar adamlar iyice mahfetmiş birkaç transfer güncellemesinden başka sadece oyuna yeni hatalar eklenmiş
8,0,1 den sora çıktı bu penaltı olayı bende![]()
8.0.0 ile oynayın krallar gibi valla![]()
Ben fazla bişey de istemiom kornerlerle attıgım kafa golleri sayılsın o bile yeter hepsi mi faul olur arkadas yaa oyun faul vermekten bıkmadı gitti pfffffff
aynı yaklaşımla sizin kalenize korner atılıyorsa 10 kornerin 3-4'ü penaltıya dönüşüyor, allahtan penaltı atamama sorunu var da dengeleniyor bu hata bu açıdan. ama insan düşünmeden de edemiyor, ya ben bu oyunun dinamiklerini anlamıyorum ki 99 yılından beri oynayan birisi olarak buna pek ihtimal vermiyorum ya da ciddi anlamda oyunu zorlaştırmak adına hile yaparcasına düzenlemişler oyun dinamiklerini. ne yani, defans adamına da toplara sert girme hatta normal olarak bile girme, yavaş gir mi diyeceğiz yani???
yok, bende benim takımım da atamıyor onlar da atamıyor![]()