1 ile 30 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Threaded View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

1- Ben oynamıştım onunla, Alex'i çok iyi tanıyan biri olarak takım performansından dolayı böyle olduğunu biliyordum ama Alex fizikle öne çıkan bir oyuncu da olmadığından düşük yapmanın mantıklı olacağını düşündüm.
    Takım oyunu arttı, Alex de kaptan olunca oyunu yukarıya çıktı, elime gelen ilk düzeltme fırsatında yükselteceğim.

2-Tesisler ço kgüzel ama uzun uzun değerlendirmek lazım, konuşalım bunu kendi aramızda, değerlendirmesini oyunda görebilirsin..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    olabilir, ozur dilerim eger kirdiysam.
    benim anlatmaya calistigim yazisini okuruken o malum yaziyi gorunce
    (milli takim hakkinda) hemen cevap vermek istedim...

umarim yanlis anlasilmamisimdir...

benim destekledigim konu, ugur ligimizin en iyi sol acigi sayilacak yeteneklerdedir!
    oyantilmamasi benim umrumda degil, o ziconun istegi...
    tumer sakat olmadigi zamanlar bile Besiktasin kurtaricisi mega stariydi ama Fenerbahce de yedek kulubesindeydi...

Ugur fizik ve teknik+dribbel yonunde iyidir, sadece mental acidan zayif...

Ugur eger banko oynamaya baslasa birden olmasi zor ama ilerde cok iyi bir sok kanat olacagindan eminim!
    ara sira actigi ortalari sizde gorudunuz!
    bana oyle orta acan oyunculari sayin... ne besiktasda ne galatasarayda ne trabzonda Ugurdan daha iyi sol acik yok! Aklima oyle bir turk ismi gelmiyo???

ugur devamli oynamadigi icin gelisimi yavasladi ve arada sirada parliyor!
    palermo maci, gecen sezon deplasma Trabzon maci,
    gecen sezon Galatasaray maci,
    var boyle maclar!

nedeni cok fazla oynamadigi icin...
    Ugur kolaylikla 16 lari hakkeder
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    egemen kardes medya konusunda hakli, Ugur oldugu gibi kalmali yeterli!
    bende bunu destekliyorum iste!
    Bu sekilde iyi zaten bu tartismayi rakip takimi tutan arkadaslar cikardi!
    biz hic Ardanin fizigine, Sabrinin dribbel olayina hizina karisiyormuyuz?

ugur boyle iyi, ne artmali ne inmeli!

Uğur çok ofansif, çok hızlı, ancka bu hızı onun oyununa ekstra katkıda bulunabiliyor.
    Dribblingi flair ile sğalamıyor, hızı ile sağlıyor.Bunu da acceleration ile yapıyor, aslına bakarsan normal oyun hızı da aşırı yüksek değil, normal seviyelerde.
    Savruk oynuyor, top istopu zayıf, geriye hemeh hemen hiç yardımı yok, pozisyon bilgisi vasat.

İyi orta yaptığı için, o kanatta koşuşturduğu için iyi görünüyor, halibuki bence temel tekniğe kadar hemen hemen her yapısı eksiklikler ile dolu.Özellikle karar verme sıkıntısı var(decisions), kararlı biri,yaptığın işin sürekliliği için çaba serfediyor ama olmaması gerekeni haddinden fazla zorluyor.Bu da ayrıca off the ball a da etki eder.
    Soğukkanlı değil, çok hareketli, çok heyecanlı; bir anda 3 iş birden yapmaya çalışıyor ve sapıtıyor.
    Agrression topu ayağına aldığından veya bölgesinde gayet yüksek ama iş savunmaya gelince düşüyor, savunmadan resmen kaçıyor.Zaten bek iken Topuz'un presine kaptırdığı bir top var, aman Allah'ım, Decisions+Positioning katliamı..

Bence First Touch ve Technique eksiklikleri mental olarak da ilerlemesinin önünü kesiyor, bireysel oyunda özgüven ve fiziksel hakimiyet sahayı geniş olarak görebilme ve coach gözünden oyunu yönlendirebilmek için oldukça önemli.
    Sergen'in, Alex'in üzerindeki rahatlığı çok iyi görüyorsunuzdur, özellikle Sergen hiçbir noktayı kafasına takmayan bir oyuncuydu.Oyunda tamamen saklanıyordu ve fiziği koruyordu.Böylece bildiği yeteneklerini en yüksek özgüvenle doğru hamle sırasını kullanmak için bekleyerek, hamel zamanlamasını kestirmek için konsantre olarak oyunu yukarı çıkartıyordu.
    Yoksa topa hakimiyet için aşırı çaba sarfederken, top hakim olabilmek için fazla mesafe bırakarak alanı okumaya çalışırsanız hem oyunu hem de pozisyonunuzu kaybedersiniz.
    Basketbolda bu daha da öne çıkıyor, çünkü bol bol sıkıştırma yersiniz.Bu yüzden o bölgelerde doğru paslar verebilmek istiyorsanız topa daha fazla hakim olmalısınız ki top elinizden savrulmasın.Özellikle yan paslarda hem futbolda hem de basketbolda trailer kontra savunması yapılır.Dipten kaçan kişi, iyi savunma sonunda savunma taktiği ile belirlenen zorunlu pas bölgesine rakip top çıkarırken pas alanına tam zamanında dalarak topu kapmaya çalışır ve hızlı çıkar yarı sahadan.Özellikle bu, ikili-üçlü ön alan sıkıştırmaları ile yapılır.Böylece size bireysel yetenekleriniz haricinde oyun kurma şansı verilmez..

Editör açarak değerlendirmeden gene izleyici gözü ile inceledim, Uğur benim gözümde genel olarak izleyici kısmında sıkıntı verici bir oyuncu.Çizgiye yaklaştıktan sonra rahat ama öncesi için bayağı bir yoruluyorum zihinsel olarak.

Vederson savunma ve top hakimiyeti ile çok da fazla hücumcu olmasa da top kaptırma oranı az olduğundan ve positioning sayesinde Carlos'a büyük boşluklar açabiliyor ve bu da onunun oyunu sürekli pozitif olarak gösteriyor.Vederson olmasaydı Carlos her çaıldığında o bölgeden kontra yiyor olurdu Fenerbahçe, bunu da oyunda taktikteki bireysel bölümden Carlos'un switch player özelliğini Vederson yaparak ayarlayabilirsiniz.
    Last edited by Cengo : 04.Ocak.2008 at 07:21 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri