İNTER'DEN İKİ MÜTHİŞ TRANSFER
İnter takımının patronu Sir Emrah Gürbüz takıma gelir gelmez yaptığı radikal hamlelerle bütün ilgiyi üzerine çekmişken şimdi de yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiriyor. Fransa'ya giden Sir, takımlarına Sebastien Squillaci için 21 milyon TL ve Kim Kallström için de 18 milyon TL ödeyerek, bu yıldız oyuncularla el sıkıştı ve bu iki oyuncuya da imza attırdı. Bu flaş transferler dünya basınında geniş yer buldu. Kallström ve Squillaci'nin beraberce çıktıkları ilk maçta İnter, Sir Gürbüz'ün Piramitin Gölgesi taktiğiyle ilk mağlubiyetini aldı ve böylece Piramitin Gölgesi'nin de açıkları olduğu görüldü. Sir Gürbüz bu durumu şöyle özetliyordu:
Sir --> "Bnei Yehuda'ya kaybettiğimiz maçta, biliyorsunuz iki yeni oyuncumuzun ilk performanslarını görmeye çalıştık. Bu maçta Kallström bir gol atarak bizi sevindirdi ama genel anlamda iki oyuncunun da henüz hazır olmadığını biliyoruz. Bu tür karşılaşmalar eksiklerimizi görme açısında son derece önemli. Aslında aklınızdan geçenleri biliyorum ama şunu biliniz ki taktiğimde hiçbir açık yoktur. Sadece taktiği başarıya ulaştıracak etmenlerden birinde bir eksiklik vardır, o da oyuncuları doğru yerde oynatmak konusunda. Piramitin uç kısmı için şu anda en iyi alternatif Stankovic görünüyor. Bu mevkide tek sürekli performansı o gösterdi. Ancak Stankovic'in yeteneklerini sergileyebilmesi için arkasında oynayan üçlünün çok daha fazla çalışması gerekecek. Bizim Kallström'ü bu üçlü içinde denememiz bir hata olarak görülmemeli, çünkü biz bu hazırlık maçlarını zaten, neyin yanlış olduğunu görmek için yapıyoruz. Yani deneme yanılma yoluyla sonuca gideceğiz. Şu ana kadar performansıyla beni etkileyen Stankovic, Solari, Vieira'nın bu başarılarını devam ettirmelerini diliyorum. Taktiğimiz son M.Haifa maçında tam anlamıyla uygulanmıştır. Rakibi 70 dakika ezdik ve son dakikalarda hücum oynayarak maçı kazandık. İşte benim taktiğim! Şu ana kadar 6 hazırlık maçı ve bunları ardarda oynamamız neticesinde birçok oyuncum çok yorgun, ayrıca yoğun bir antrenman programımız olduğu için Yehuda maçındaki sonuç bence dikkate alınmamalı. Lige hazırız ve artık, iki hafta sonra oynayacağımız Roma maçını düşünüyoruz. Lige Süper Kupayı alarak girmek istiyoruz."
Sonraki maçlar :
- Roma (Süper Kupa)
- Juventus
- Udinese
![]()