Chelsea klübü İnter'in başarılı sağ beki Maicon'a tam 60 milyon TL'lik bir teklif yaptı ancak transfer, Maicon'un Chelsea ile anlaşamamasından dolayı suya düştü. Transfer gerçekleşmese de Sir Gürbüz bu büyük transfer kabiliyetinden dolayı gazetelerde günün manşetiydi. Kulislerde, Zanetti'nin bu transferi dört gözle beklediği dedikodusu İnter klübünde kısa süreli bir gerginlik yarattı. Gazetemizin Zanetti'ye yönelttiği soruyu Zanetti şu şekilde yanıtladı :
"Ya artık bu dedikodular sıkmaya başladı beni. Bu İtalyan medyası bir, Türk medyası 2 zaten. Böyle birşeyi nasıl düşünüebilirim, çok çirkin bir dedikodu. Benim birşey ispatlama gibi bir çabam yok ki bu yaştan sonra bir kıskançlık, çekememezlik içine nasıl girerim? Maicon benim en yakın arkadaşım (!), onunla çok iyi anlaşıyoruz. Sanırım bu dedikodular İbo'nun işi.
Tabi ki şaka yaptım İbo'yu da çok severim. Ben takımımdaki her arkadaşımdan memnunum. Kimsenin takımdan ayrılmasını istemiyorum."
Kahraman Sir Gürbüz!!! İnter Şampiyon!
(La Gazetta Della Sport)
İtalya Süper Kupası'nda Roma ile karşılaşan İnter sahadan 1-0 galip ayrılarak Süper Kupa'yı kazandı. Karşılaşmada, Sir Gürbüz yeni çılgın taktiğini ilk kez bir resmi maçta deneme fırsatı buldu. Roma takımı İnter kalesinde tek bir gol pozisyonu bile bulamazken, Perrotta kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Roma'nın tek gol girişimi De Rossi'nin 35 metreden attığı cılız şuttu. İnter ise farklı bitirebileceği karşılaşmada İbrahimovic'ten yeterince faydalanamayınca farkı açamadı. Kim Kallström, çıktığı ilk resmi maçta 30 metreden attığı muhteşem golle takımına kupayı getiren isim oldu.
İnter; ligde ise, oynadığı Juventus maçından Stankovic'in golüyle yine 1-0 galip ayrıldı ve ligde sezonun ilk galibiyetini Juventus gibi güçlü bir rakibi karşısında almış oldu. Juventus Nedved ile İnter'i zorladı ancak çok az sayıda gol pozisyonu bulabildi, bunlardan biri Julio Cesar'ın muhteşem bir refleksle çıkardığıydı. Maçı İnter 1-0 kazanarak ilk 3 puanını aldı.
İkinci hafta ise İnter, Udinese ile yine Guiseppe Maezza'da karşılaştı ve rakibini İbrahimovic ve Cordoba'nın golleriyle 2-0 mağlup etti.
Son Maçlar :
İnter - Roma : 1-0 (Süper Kupa)
İnter - Juventus : 1-0 (Lig)
İnter Udinese : 2-0 (Lig)
Sıradaki Maç :
Catania - İnter