-
İşte Cimbom'un ön libero adayı
Transfer için yeterli mali kaynak bulamayan Galatasaraylı yöneticiler, ara transfer dönemini sadece bir ön libero alarak kapatmanın planlarını yapıyor.
Teknik Direktör Feldkamp, hem kaleci hem ön libero hem de iyi bir defans oyuncusu istemiş ancak Adnan Polat’tan, “İmkanlarımızı zorlayacağız” cevabını almıştı. Fortis Türkiye Kupası için gittikleri Bursa’da bir araya gelen Adnan Polat ve Feldkamp’ın transfer zirvesinden sadece ön libero alma kararı çıktı. Kalli’nin “Bana ön libero alın. Lider oyuncu istiyorum. Sahada liderim yok” demesi üzerine çalışmalara hız verildi. Listede Johann Vogel, Wilhelmsson, Thomas Gravesen gibi isimlerin arasından Toulouse’un ön liberosu Achille Emana bir adım öne çıktı.
Galatasaraylı yöneticiler, Afrika Kupası için ülkesinde bulunan Song’dan da milli takımda kaptanlığını yaptığı Emana’yı Galatasaray’a gelmeye ikna etmek için aracı olması istendi. Ancak bu transfer Emana’nın Galatasaray’a gelmeyi kabul etmesi ile bitecek gibi gözükmüyor. Kamerunlu futbolcunun Fransız kulübü Toulouse ile 2010 yılına kadar sözleşmesinin sürmesi ve bonservis bedelinin de 8 milyon 250 bin euro olması transferi çıkmaza sokabilir.
Bahadır Çokişler / Akşam
Mesaj Yetkileri