-
Marsilya'dan Ordu'ya
Süper Lig'de iki kez gol kralı olan Okan Yılmaz, Ordu macerası öncesinde FANATİK'e konuştu.
8.1.2008
Bursaspor formasıyla harikalar yarattı, Marsilya’nın kapısından döndü... Süper Lig’de iki kez gol kralı olan Okan Yılmaz, Ordu macerası öncesinde FANATİK’e konuştu.
1997-98 sezonu... Bursaspor formasıyla İzmir’de Beşiktaş’a iki gol attı... 9 yıl Yeşil-Beyazlı formayı giyerken 2 kez Süper Lig, 1 kez de TFF 1.Lig’de gol kralı oldu. 15 kez A Milli Takım’da yer aldı, 2003’te Fransa’daki Konfederasyon Kupası’nda 5 gol kaydetti. 2005’te Bursa’dan ayrıldı, sırasıyla Malatya, Konya, Sakarya ve Diyarbakır formasını giydi... Şimdiki durağı ise Ordu... Türk futbolunun en önemli yıldızlarından birinden, Okan Yılmaz’dan bahsediyoruz. Şimdi söz Kral’da...
Tecrübeli futbolcu söze yine Bursa’dan başladı; “Şunu özellikle söylüyorum. İki kez gol kralı oldum ve ikisinde de bonservisim elimdeydi. Ama Bursa’dan ayrılmadım. Amacım Sedat 3 gibi gelecek nesillerin saygıyla andığı bir isim olmaktı.”
‘Menacerlerin kurbanıyım’
Futbol hayatındaki en çok pişmanlık duyduğu olayın Marsilya’dan ayrılmak olduğunu kaydeden Okan, “Marsilya’ya transferim gerçekleşmedi. Menacerlerin kurbanı oldum. Bu benim için yıkım oldu. Sonra yine Bursa’ya döndüm” ifadesini kullandı.
‘Dostlarımı tanıdım’
Bursa’dan sonra sırasıyla Malatya, Konya, Sakarya ve Diyarbakır’da oynadığını hatırlatan golcü futbolcu, “Geçen günlere bakılarak beni yaşlı oyuncu sanıyorlar. Ama ben henüz 29 yaşındayım ve yeni evlendim. Şimdiki genç futbolculara tavsiyem; şöhretin büyüsüne kapılmasınlar. Akarken doldursunlar. Futbolun gerçekten çok nankör olduğunu anladım ve gerçek dostlarımı düşüş döneminde tanıdım” yorumunu yaptı.
‘Kalıcı olmak istiyorum’
Okan, “Ordu’ya büyük umutlarla geldim. Bahri Kaya beni takımında görmek istedi. Burada tanıdığım arkadaşlarım var. Sadece ailemi ve futbolu düşünüyorum” dedi.
‘Taraftar itici güç’
Büyük yıldızların bile bazen dikiş tuturamadığını belirten Okan, sözlerini şöyle noktaladı: “Arsenal’deki Henry ile Barça’daki Henry’nin arasındaki fark görüldü. Taraftar benim için itici güç. Orduspor’da da aynı potansiyel var. Gollerimi atmaya devam edeceğime inanıyorum.”
Orduspor seyircisinin desteğiyle Okan Yılmaz performans yakalayabilir.Ama eskisi gibi olamaz....Örnekleri var İLHAN MANSIZ....
Mesaj Yetkileri