1 ile 24 arası toplam 24 sonuç

Konu: DonuyorLardı !

Threaded View

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Umut: "Soğuktan ağlayacaktım"

Umut Bulut, hayatında ilk kez eksi 25 derecede maç oynadığını söyledi
    Trabzonspor'un kulüp doktoru Ahmet Kalaycıoğlu, Sivas'ta oynadıkları lig maçında 11 futbolcunun soğuktan ciddi şekilde etkilendiğini açıkladı. Bordo-mavili takımın golcüsü Umut Bulut, ''soğuktan ağlayacak duruma geldim'' dedi.

Kalaycıoğlu, deplasmanda 2-0 yenildikleri Sivasspor maçında soğuktan en fazla etkilenen Umut Bulut ile birlikte Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor'un kulüp doktoru Kalaycıoğlu, Sivasspor maçında tahmin edemedikleri bir hava koşuluyla karşı karşıya kaldıklarını, bazı futbolcuların donma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

Kalaycıoğlu, eksi 25 derecede oynanan maçın devre arasında müdahale yaparak durumu toparlamaya çalıştıklarını belirterek, "tedavi yaparken birkaç futbolcunun donmuş olan kulaklarıyla oynasaydık, kırılabilirlerdi. Un gibi donmuş yerleri elimizde dağılabilirdi" dedi.

Maçtan bir gün sonra birçok futbolcuda özellikle kulak problemleriyle karşılaştıklarını ifade eden Kalaycıoğlu, "insan vücudunun kan dolaşımının uç noktalarında bu tür problemler ortaya çıkar. Burun ucu, el, ayak parmak uçları, kulak uçları etkilendi. Mustafa Keçeli, Umut, Erdinç, Çağdaş, Ayman, Yattara gibi oyuncular soğuktan zarar gördü" diye konuştu.

Sıcak havalarda oynanacak karşılaşmalar için federasyonun önlemler aldığını kaydeden Kalaycıoğlu, sporcu sağlığı açısından aşırı soğuk ile ilgili de önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Bordo-mavili takımın golcüsü Umut Bulut, "futbol daha sağlıklı bir ortamda oynanmalı. Alınacak önlemlerin, bundan sonra Sivas'a gidecek takımlar ve Sivassporlu futbolcular için daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Hayatında ilk kez böyle soğuk bir havada oynadığını kaydeden Umut, "iki takım oyuncularının da elleri koşu anında kulaklarındaydı. Kulaklarını ısıtmaya çalışıyordu. Devre arasında çok sancı çektim, ağlayacak duruma geldim" diye konuştu.

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Arkadaşlar gerçekten faciadan dönüLmüş. Umut'un kulaklarını yakından gördüm ki öyle bir hale geLmişki ilginç ilginç kabarcıklar olmuş durumu çok kötü. Sivas'Lı oyunculardada benzer sorunlar varmış ama onlar yıllardır o havaya şartlara aLışmış bünyeleri. Ben Trabzon'dan Ankara'ya gittiğim zaman bile vücudumdaki değişikLikleri farkediyorum iKlim değişiminden. -25 derecede maç oynatmak o futbolculara ihanettir ya. 3 değiL 103 puan aLsan nolacak futbolcudan öte insan bunlar. bir insan sağLığı bu kadar koLaymıdır ya yazık günah
    Last edited by shamur1 : 15.Ocak.2008 at 22:25 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri