Sayfa 11 / 14 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
301 ile 330 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

koray capello ....sevgli beşiktaş araştırmacısı dostum..en merak ettiğim konulardan biri BOBO....

bu adam çok enteresen ve önümüzdeki yılki FM de nasıl değerler vereceksiniz..merakla bekliyorum...

neden şimdi söyleyeyim....

bobo öyle bir oyuncuki..insanı ters köşeye yatırabilir...çünkü teknik ve fizik özellikler açısından tek kelimeyle harika...sıçrama dersen süper denge dersen var dayanıklılık dersen var..teknik özellikleri zaten müthiş..gol vuruş becersi mükemmel..teknik desen var..hızlanma desen hızlı..bu haliyle bobo avrupada bile eşi benzeri çok az olan oyunculardan...geçen yıl oynadığı (hazırlık maçları dahil) 41 maçta 21 gol atmış bu yıl yine oynadığı toplam 24 maçın 13 ünde gol atmış....

işte bu süper adamın belki en büyük zaafı mental özellikleri..pskolojik vaka adeta..onu iyi hazırlayın..istesin inanılmaz bir adam oluverir...ama dediğim gibi eğer kafası rahat olmazsa ...mükemmel özellikleri göstermekte çok bocalıyor..

beşiktaş bobo diye oyuncu almadı adeta maden buldu...sanırım miliyon eurolar uçacak onun için..

işte merakım şu koray....

risk alıp bobo yu muhteşem bir forvetmi yapacaksın önümüzdeki yıl..yoksa ne olur ne olmaz deyip dengeli bir tablo mu çizeceksin..

ve ofansif özelliklerinden hangisini 15in altında yaparken için sızlamayacak merak ediyorum...

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bence de Bobo tamamen eLden geçiriLmesi gereken bir oyuncu. Bunu daha önce de tartışmıştık. Bobo nun zihinseL özeLLikLeri sadece biraz zayıf onun dışında ki özeLLikLeri bence de çok iyi oLması gerek. ÖzeLLikLe de bitiriciLik konusunda ciddi bir değişim geçirmesi gerekiyor.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Hırs(Ambition) ve Azim(Determination) dışındakiler orta derecede bence...

Delgado'nun Şut Tekniği Yukseltilmeli. Ayrıca Diğer Rakipler Yerine Bursa Gelmeli.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Diğer rakipLer böLümünde Bursanın oLması söz konusu oLmaz. Zaten daha öncede beLirtiLdi. Beşiktaş Bursayı ezeLi rakibi ya da ciddi diğer rakibi oLarak görmüyor. Bursaspor a ekLenebiLir Beşiktaş oLarak.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Mehmet Batdal da uzun, guclu, vs. benim son bildigim performansa gore veriliyor PA Can Erdem Super Lig'de bile oynamiyor mesela... Cem Sultan'in fizigi Turkiye'deki yasitlarina gore hicte kotu degil ayrica sadece Batuhan kadar uzun degil o kadar. Mesela Batuhan'da bi avrupadaki o boydaki genclere kiyaslaninca cok guzlu sayilmaz yani mesela ben Batuhan'da pek kas goremedim acikcasi. Turkiye'de sirf fizigi iyi diye oyunclura yukse PA verilmemeli Can cakti zamaninda iyi gozukmus kumasi iyi olmus olabilir ama insan sunu sormadan suramiyo neden bi Super Lig takiminda degil neden genc milllerde sik oynamadi neden Umit Milli de yok, vs. Neyse artik kendiniz bilirsiniz...
    batuhan 91 doğumlu daha kaç yaşında ki adamda kas görceksin.Adamın vücudu yeni yeni gelişiyor.Hem onun yaşında boyu 190 olan adam az bulursun avrupa'daki gençlere göre de uzundur.Batuhan'ın PA'sıda paf liginde attığı gollerden dolayı yüksek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    koray capello ....sevgli beşiktaş araştırmacısı dostum..en merak ettiğim konulardan biri BOBO....

bu adam çok enteresen ve önümüzdeki yılki FM de nasıl değerler vereceksiniz..merakla bekliyorum...

neden şimdi söyleyeyim....

bobo öyle bir oyuncuki..insanı ters köşeye yatırabilir...çünkü teknik ve fizik özellikler açısından tek kelimeyle harika...sıçrama dersen süper denge dersen var dayanıklılık dersen var..teknik özellikleri zaten müthiş..gol vuruş becersi mükemmel..teknik desen var..hızlanma desen hızlı..bu haliyle bobo avrupada bile eşi benzeri çok az olan oyunculardan...geçen yıl oynadığı (hazırlık maçları dahil) 41 maçta 21 gol atmış bu yıl yine oynadığı toplam 24 maçın 13 ünde gol atmış....

işte bu süper adamın belki en büyük zaafı mental özellikleri..pskolojik vaka adeta..onu iyi hazırlayın..istesin inanılmaz bir adam oluverir...ama dediğim gibi eğer kafası rahat olmazsa ...mükemmel özellikleri göstermekte çok bocalıyor..

beşiktaş bobo diye oyuncu almadı adeta maden buldu...sanırım miliyon eurolar uçacak onun için..

işte merakım şu koray....

risk alıp bobo yu muhteşem bir forvetmi yapacaksın önümüzdeki yıl..yoksa ne olur ne olmaz deyip dengeli bir tablo mu çizeceksin..

ve ofansif özelliklerinden hangisini 15in altında yaparken için sızlamayacak merak ediyorum...

Bobo konusu evet biraz enterasan, onun nasıl bir oyuncu olduğunu çözmek biraz zor oluyor. Hedef santrafor tarzı iç sahadaki maçlarda mı daha etkili oluyor yoksa deplasmanda daha fazla boş alan bulduğunda mı daha fazla etkili oluyor? Önce bunu çözebilmek lazım ki bunu bile çözebilmek kolay değil.

Şimdi öncelikle sana katılmadığım noktaları belirteyim: bence teknik açıdan bırak harika olmayı vasat bir oyuncu. Teknik özelliklerine 15in altında verirken için sızlamayacak mı demişsin. Gel beraber irdeleyelim (önce şunu hatırlatalım ''istisnalar dışında Türkiye ligi için üst düzey 15-16dır'' )

dribbling: dribbling konusunda Bobo'nun üst düzey olduğunu düşünmüyorum. Bunu farkedebilmek için çok uzaklara bakmaya da gerek yok takım arkadaşı Delgado ile kıyaslayalım. Bir Delgado'nun sahada kaymak gibi adam geçişine bak bir de Bobo'nunkine bak. Aradaki farkı ben hemen sana söyleyeyim. Delgado zayıf olan fiziğine rağmen tamamne dribbling yeteneğine rağmen adamları geçerken, Bobo vasat olan dribbling yeteneğine rağmen gücünün ve dengesinin katkılarıyla rakiplerini geçebilir, ki tüm bunlara rağmen yine de Delgado kadar rahat adam geçemez. Yani Delgado için dribbling üst düzey diyebiliriz ama Bobo için imkansız. Dribbling Bobo için 15in altında

finishing: Bobo'nun finishing'i bu konu altında çok kez tartışıldı ve ben her defasında 15 olamayacağını iddia ettim. Bir Ümit Karan ile Bobo'yu kıyaslamanı istiyorum, Ümit Karan Türkiye liginde en iyi finishingi olan forvet belki de. Bir Bobo gibi gelişi güzel vurmuyor aksine kalecinin uzanmasının en zor olduğu noktalara sert vuruşlar yapıyor. Nonda yine keza Bobo'dan çok daha iyi finishinge sahip birisi eğer Bobo'ya 15üstü finishing verirsek Ümit Karan'ı, Nonda'yı 18-19lar seviyesine çekmek gerekebilir ki bu da gerçek dışı olur. Finishing 15 altı

heading: heading havadan alabildiği toplara ne kdar sert ve isabetli vuruşlar yapabildiği demek ki Bobo bunda da üst düzey değil. Hem yeterince sert vuramıyor hem de gelişi güzel vuruyor. Nobre'yi düşünürsen hem sert hem de isabetli vuruyor ki Nobre'ye bile max 16 vermek mantıklı olur o yüzden Bobo yine 15 altı

passing: passing açısından zaten 15 yada 15 üstü olması düşünülemez, bırakın yüksek pas yüzdesiyle oynamayı Nobre ile forvette partner oynadığı maçlarda örneğin, Nobre'ye pozisyon hazırlamak istiyor fakat attığı pasın ya şiddetini ayarlayamıyor yada Nobre'nin arkasına atıyor. Hücum organizasyonlarında girişilen en basit verkaçlarda bile topu arkadaşına geri veremiyor. 15 altı

first touch ve teknik: Bobo topu çoğu kez ayağından fazla açan ve kaybeden bir isim. Maçların artık kopduğu ve rakip savunmanın büyük boşluklar bıraktığı anlarda bile iyi kontrol yapamayıp yada tekniğin çok üst düzey olmamasından dolayı topla yakın temas dribbling yapmak istememesi ve topu açıp arkasından koşup yetişerek dribbling yapmak istemesi zaten topla çok da yetenekli ve rahat biri olmadığını gösteriyor. 15 altı

fiziksel açıdan söylediklerinin bazılarına katılıyorum. güçlü ve dengeli bir oyuncu fakat hızlı olduğunu söyleyemeyeceğim. Özellikle hızlanma konusunda iyi değil. Sıçrama konusunda Nobre ile kıyasla yine. Sanırım Nobre'den 1-2 cm daha da uzun olmasına rağmen Nobre kadar yüksekten vuramıyor, onun kadar havadan domine edemiyor.

mental açıdan çalışkan bir oyuncu değil(work rate) hazırcı bir oyuncu, determination düşük, konsatrasyon düşük maç içinde kopuk kopuk bir var bir yok. Onun dışında agresiflik ve cesaret açısından düşük bir oyuncu, sırf bu yüzden kaçırdığı golleri hatırla, topa ayak sokamayışlarını. Onun dışında bir forvet için önemli olan iki özelliği yani önsezi ve soğukkanlılığı iyi. Yani korkun olmasın Bobo bu özellikleriyle hem gerçek kimliğine yakın olacak hem de Türkiyenin yine en iyi forvetlerinden olacak. ama Bobo'nun bulunmaz hint kumaşı olduğuna, Avrupada bile nadir olduğuna inanmıyorum o yüzden Bobo çıkacak yamada ve önümüzdeki fm de muhteşem görünümlü olmayacak, bu da bizim risk alamadığımızdan değil Bobo'nun gerçekte öyle birisi olamayışından.

Quote Originally Posted by Murderer26 View Post
    Delgado'nun Şut Tekniği Yukseltilmeli. Ayrıca Diğer Rakipler Yerine Bursa Gelmeli.
    Bursaspor Beşiktaş'ın rakipleri arasında olmayacak.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

bir de yapılan düzeltmede serdar özkan'ın özellikleri nasıl olacak?

Bence şuan ligde ortalama bir oyuncu ama ilerde ligimizin üst düzey oyuncularından olabilir.Beşiktaş'ın çoğu maçını izlerim.S.Özkan kanattan anlamsız koşular yapmıyor.Ya direkt içeri giriyor ya da çizgiye inip orta açıyor.Olması gerektiği gibi.Bir de amc özelliğine 10 verilebilir bazı maçlarda zaman zaman o bölgede oynuyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serdar Özkan dediğin gibi şuan için çok ekstra bir oyuncu değil, altyapıdan çıkması sezonun hemen başında 1-2 maç iyi olması bir şey ifade etmiyor. Dediğin gibi şuan ortalama bir oyuncu fakat Türkiye liginde yıldız olabilecek bir potansiyele sahip olacak. Teknik özellikleri vasat, çalışkan, yaratıcılığı düşük, biraz bencil, topsuz alan yani off the ball çok yüksek, hızlı, iyi hızlanan, dengesi iyi ve ayrıca dayanıklı bir oyuncu olacak. amc özelliğine 10 vermeyi düşünüyorum zaten.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

teknik özellikleri dribling dışında vasat olabilir topu iyi sürüyor bir de flair kaç olmalı sence abi?

serdar kurtuluş'a da değinelim
    bence defansif yönden kötü ve hızı biraz düşük.onun dışında teknik ve mental özellikleri ligimizde sayılı oyuncularda vardır.soğukkanlılığı düşük olabilir.

Kasımpaşa maçından önce savunmada Ethem oynayacak dediler.O nasıl bir adam?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo nun bitiriciLiği nasıL 15 aLtı oLuyor. Bu adamın 15 üstü hiç birşeyi oLmayacak mı. Bu adam hiç mi 15 üstü değer haketmiyor..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    teknik özellikleri dribling dışında vasat olabilir topu iyi sürüyor bir de flair kaç olmalı sence abi?

serdar kurtuluş'a da değinelim
    bence defansif yönden kötü ve hızı biraz düşük.onun dışında teknik ve mental özellikleri ligimizde sayılı oyuncularda vardır.soğukkanlılığı düşük olabilir.

Kasımpaşa maçından önce savunmada Ethem oynayacak dediler.O nasıl bir adam?
    Dribbling özelliği teknik açıdan en yüksek olduğu özellik olabilir ama o da çok iyi değil, 14 belki max 15. Serdar Özkan daha çok hızıyla rakiplerini geçebiliyor, bir köşede iki kişi arasında sıkıştığı zaman oradan çıkamıyor ama boş alanda hızıyla rakipleri eksiltebiliyor. Flair özelliği iyi bence 15 gibi.

Serdar Kurtuluş Türk futbolunun çıkardığı tipik futbolcu tipine aykırı biraz. Ağır bir oyuncu ama kuvvetli, teknik açıdan zayıf fakat ilginçtir mental yönü kuvvetli bir oyuncu. Önsezileri, karar vermesi, off the ball ve positioning, konsantrasyon yüksek bir oyuncu. Aslında önemli olan da bu, teknik özelliklerinin üstüne giderse çok çok fazla olmasa da geliştirebilir ve birazcık agresif ve cesur olabilse çok kaliteli bir futbolcu olabilir.

Ethem hakkında hiçbir fikrim yok çünkü hiç izlemedim. Sırf Ethem de değil Ali Kuçik, Atilla Özmen, Rıza Burak Kahrıman, Bülent Uzun, Cumali Bişi, Erdem Köse, Koray Şanlı, Korcan Çelikay, Şahin Kayalı, Soner Ergençay, Ufuk Er ve Serkan Çelik. Bunlar hep izleme şansım olmayan fakat prof kontrat imzaladıkları için oyuna aktaracağımız genç oyuncular. Bu futbolcularla ilgili hafta için paf takım hocalarından biriyle görüşüp gerekli bilgileri alıp onları oyuna en gerçekçi şekilde aktarmayı düşünüyorum.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bobo nun bitiriciLiği nasıL 15 aLtı oLuyor. Bu adamın 15 üstü hiç birşeyi oLmayacak mı. Bu adam hiç mi 15 üstü değer haketmiyor..
    Sence Bobo, Ümit Karan kadar etkili mi son vuruşlarda. Bence haketmiyor, sence 15 üstü hakettiği değerler varsa lütfen söyle bana açıklayarak.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bence Finishing olarak 15 verilebilir, ama sonra Nonda ve Ümit Karan gibi oyunculara 16-18 verilmeli. Bence Güc 16 olsun, Topsuz alanda 16 yada 17 olabilir. Bobo'ya CA olarak kac vermeyi düsünüyorsun?

Serdar Özkan bencede suan cok ortalama, ama gelecekte iyi oyuncu olacaktir.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Dribbling özelliği teknik açıdan en yüksek olduğu özellik olabilir ama o da çok iyi değil, 14 belki max 15. Serdar Özkan daha çok hızıyla rakiplerini geçebiliyor, bir köşede iki kişi arasında sıkıştığı zaman oradan çıkamıyor ama boş alanda hızıyla rakipleri eksiltebiliyor. Flair özelliği iyi bence 15 gibi.

Serdar Kurtuluş Türk futbolunun çıkardığı tipik futbolcu tipine aykırı biraz. Ağır bir oyuncu ama kuvvetli, teknik açıdan zayıf fakat ilginçtir mental yönü kuvvetli bir oyuncu. Önsezileri, karar vermesi, off the ball ve positioning, konsantrasyon yüksek bir oyuncu. Aslında önemli olan da bu, teknik özelliklerinin üstüne giderse çok çok fazla olmasa da geliştirebilir ve birazcık agresif ve cesur olabilse çok kaliteli bir futbolcu olabilir.
    o zaman s.özkan'ın hızlanması bayaa bir yüksek olacak.

Serdar Kurtuluş'un teknik açıdan öne çıkan özellikleri crossing first touch passing'dir.

Bobo'nun mental özellikleriyle oynanmalı bence çünkü overview'e baktığınızda Pizarro kadar iyi olduğunu görürsünüz

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

oynanmalı derken biraz artırılmalı

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo bence Ümit karan kadar iyi bir son vuruş oyuncusu. Sadece ikisinin arasında ki fark Ümit Karan GaLatasaray da daha çok istediği topLarı aLabiLiyor. Aynı durum Beşiktaş ta Bobo için geçerLi değiL. Bobo bu zamana kadar sürekLi Beşiktaş ta tek forvet oynadı. Yanında oynayan oyuncuLar ya formsuz ya da yetersizdi. Hiç bir zaman iyi bir partner iLe oynamadı ve rakipLer iLe hep tek başına uğraşmak zorunda kaLdı. Ama attığı goLLere bakıLdığında ne kadar iyi bir bitirici oLduğu ortada bence. Son zamanda ki Ümit Karanı örnek vereyim. Ümit son maçLarda meseLa istediği topLarı aLamadığı için hiç etkiLi oLamıyor. Bobo nun da bütün sorunu buydu. Beşiktaş orta sahası da son 7-8 maç hariç geçen sezondan bu yana hiç etkiLi oLamadı. Ama bu şartLara rağmen Bobo nun attığı goLLer ve gösterdiği performans 15-16 değerLeri hakettiğini gösterir benim açımdan. Bundan sonra ki haftaLar da ne kadar iyi bir bitirici oLacağını da göreceğiz. Çünkü yanında formda bir Nobre ve güçLü, oyun içinde devamLıLığı oLan bir HoLosko iLe oynayacak ve performansı daha da artıcak. Neyse iLeriye dönük konuşamayız ama Bobo nun bence 15 üstünü hak ettiği değerLeri BitiriciLiği, dayanıkLıLığı ki ( Carragher ve Hypia gibi çok üst düzey savunma oyuncuLarı arasında yaptıkLarı ortada aynı şekiLde Fenerbahçe maçında da Lugano ve Edu iLe tek başına mücadeLe etti ve çoğu pozisyonda ayakta durmayı başLadı.)

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Bence Bobo´ya finishing olarak 13 uygun olur. Simdiye kadar bitirici gol vuruslarinda asiri derecede etkili ve iyi oldugunu falan göstermedi bence. Cok gol atiyor olabilir ama bu da baska özeliklerinden dolayi.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by Deza View Post
    Bence Bobo´ya finishing olarak 13 uygun olur. Simdiye kadar bitirici gol vuruslarinda asiri derecede etkili ve iyi oldugunu falan göstermedi bence. Cok gol atiyor olabilir ama bu da baska özeliklerinden dolayi.
    Posizyona girme ve gücüyle

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ben anLatamıyorum gaLiba yahu..

Neden peki 13 bana açıkLayıcı bir şekiLde anlatırmısın. Bana şu şu de ki bende sana evet hakLısın ben bunLarı görmemişim ve Bobo yu geLdiğinden bu yana iyi bir şekiLde geLişim sürecini takip etmemişim ve gözümden kaçmış diyeyim. Bana neden 13 oLduğunu anLatırmısın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@ eXcitinG

Bobo'nun 15i hakeden teknik özelliklerini söyler misin dedim, bak düşündün ve sadece finishing'i söyleyebildin. Dayanıklılık konusunda hemfikiriz zaten. Ben teknik anlamda çok üst düzey bir oyuncu olmadığını söylüyordum. Ben Bobo'nun finishing'ini 13 olarak girmeyi düşünüyorum zaten mini editörde ca ve rca dengesini ne kadar tuttursak da oyunda özellikler birer puan yüksek çıkıyor. 13 verelim, 14 olur, herkes de mutlu olur umarım. 15 verip de 16 çıkması araştırmanın gerçeklikten uzak olduğunu ifade eder çünkü.

@ YusufT

Bobo'ya CA olarak 140 diyelim. Takımlar arasındaki denge açısından 1-2 puan artı yada eksi olabilir.

Nesil
    2003

@ eXcitinG

Bobo'nun 15i hakeden teknik özelliklerini söyler misin dedim, bak düşündün ve sadece finishing'i söyleyebildin. Dayanıklılık konusunda hemfikiriz zaten. Ben teknik anlamda çok üst düzey bir oyuncu olmadığını söylüyordum. Ben Bobo'nun finishing'ini 13 olarak girmeyi düşünüyorum zaten mini editörde ca ve rca dengesini ne kadar tuttursak da oyunda özellikler birer puan yüksek çıkıyor. 13 verelim, 14 olur, herkes de mutlu olur umarım. 15 verip de 16 çıkması araştırmanın gerçeklikten uzak olduğunu ifade eder çünkü.

@ YusufT

Bobo'ya CA olarak 140 diyelim. Takımlar arasındaki denge açısından 1-2 puan artı yada eksi olabilir.
    Koray, oyunda ozellik degelerinin yuksek cikmasina takilma. O SI'in sorunu ve duzeltmekle onlar yukumlu. Biz olmasi gerektigi gibi degerleri verelim, oyunda acilir acilmaz yukselme ihtimalini aklimizda bile tutmamamiz en dogrusu.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    batuhan 91 doğumlu daha kaç yaşında ki adamda kas görceksin.Adamın vücudu yeni yeni gelişiyor.Hem onun yaşında boyu 190 olan adam az bulursun avrupa'daki gençlere göre de uzundur.Batuhan'ın PA'sıda paf liginde attığı gollerden dolayı yüksek.
    Batuhan'in PA'si dusurulsun mu dedim ki? Kas konusuna gelince emin ol Turkiye'de bunu cok es geciyorlar ve malasef oyuncularin gelisimini kotu etkiliyor artik bu yaslarda agirlik calismaya baslamalari lazim bu cocuklarin diyetlerine dikkat etmeleri bol bol protein iceren yemeklerlen beslenmeliler ama belli ki bu yapilmiyor. Ben gencligimde futbol oynarken biz her gun en az yarim saat agirlik calisirdik, calismayan o gun antremana cikamazdi hatda hafta iceresinde 3 kez calismayan ceza olarak maca cikamazdi, vs. Batuhan 16 yasind ve o boyda vucudunun artik buyuk oranda gelismis olmasi lazim... Neyse fark etmez benim icin cok onemli bi konu degil simdilik.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Koray, oyunda ozellik degelerinin yuksek cikmasina takilma. O SI'in sorunu ve duzeltmekle onlar yukumlu. Biz olmasi gerektigi gibi degerleri verelim, oyunda acilir acilmaz yukselme ihtimalini aklimizda bile tutmamamiz en dogrusu.
    Yanilmiyorsam SI degerlerin her yeni oyunda degisik cikmasini(1-2 puan daha fazla) bir sorun veya bug olarak kabul etmiyor. SI forumlarinda okumustum. Herhalde öyle olmasi düsünülmüs, nedense? Acikcasi ben biraz garip buldum bu uygulamayi.

@ eXcitinG

Bitirici gol vuruslarini iyi yapan bir-iki oyuncu sayacaksak ben Nistelrooy, Etoo, Villa falan derim. Bir bu oyuncular o vuruslari yaparken izle, bide Bobo´yu o vurusu yaparken izle. Bence büyük fark var. Adamlar topu nasil karsilayacaklarini, nasil davranacaklarini, nasil vuracaklarini, nereye vuracaklarini, gücünü, dengesini nasil ayarlayacaklarini vs cok iyi biliyorlar ve uyguluyorlar. Tabi bu saydiklarimi iyi bir sekilde uygulamak icin baska özelliklerin de yüksek olmasi gerek Finishing disinda. Aynisi oyunda da gecerli. Finishing de 20 olan, ancak mesela konsantrasyon, teknik, soguk kanlilik, kararlilik gibi özelliklerde düsük puan olan oyuncular gol vuruslarini cok da iyi yapamaz. Ama Finishingi yüksek oldugundan dolayi yine de belirli bir sayida gol atar ve etkili olabilir bu oyuncular. Aynisi Bobo icin gecerli bence. Finishingi bence 13 gibi seviyelerde, ama baska özelliklerden dolayi yine de bizim ligimizde golcü futbolcu sayilabilecek biri. Ne gibi mesela, posisyon alma, fizik yapisiyla falan. Bu diger özelikleri de gercegi yansitarak lig standardinin üstünde olursa, Bobo oyunda da gercekteki gibi sayili bir miktarda gol atar her sezon TSL´de. Ama yine söylüyorum Finishing bence 13 olmali cünkü finishing becerisiyle cok gol attigini görmedim Bobo´nun.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Deza View Post
    Yanilmiyorsam SI degerlerin her yeni oyunda degisik cikmasini(1-2 puan daha fazla) bir sorun veya bug olarak kabul etmiyor. SI forumlarinda okumustum. Herhalde öyle olmasi düsünülmüs, nedense? Acikcasi ben biraz garip buldum bu uygulamayi.
    Aksine, bu bir sorun. Disariya vurulmamis olabilir ama sorun oldugu gercegi degismiyor..

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Aksine, bu bir sorun. Disariya vurulmamis olabilir ama sorun oldugu gercegi degismiyor..
    ben "sorun" icin SI forumlarinda topik bile actim aldigim cevaplar bunun bi bug olmadigi ve oyunda SI'in tam istedigi gibi isledigi idi. Efendim SI bunu oyuna bu random'lik eklemek icin koymus falan filen hatda yetkili birisinden de ayni cevabi aldim. Bilmiyorum gercekten cok garip bi durum acaba probleme cozum bulunamadigi icin bole diyerek ortmeye bi calisiyorlar?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    sadece o da degil editor'de mesela AMC 20 olan oyuncu oyunda otamatikman MC icin 15 aliyor 0 olsa bile ya da iste AMR'sa MR 15 oluyo, DMC ise gene MC 15 oluyo, bunu da bug olarak kabul etmiyorlar.
    Last edited by licentia : 22.Ocak.2008 at 22:59 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

ben "sorun" icin SI forumlarinda topik bile actim aldigim cevaplar bunun bi bug olmadigi ve oyunda SI'in tam istedigi gibi isledigi idi. Efendim SI bunu oyuna bu random'lik eklemek icin koymus falan filen hatda yetkili birisinden de ayni cevabi aldim. Bilmiyorum gercekten cok garip bi durum acaba probleme cozum bulunamadigi icin bole diyerek ortmeye bi calisiyorlar?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    sadece o da degil editor'de mesela AMC 20 olan oyuncu oyunda otamatikman MC icin 15 aliyor 0 olsa bile ya da iste AMR'sa MR 15 oluyo, DMC ise gene MC 15 oluyo, bunu da bug olarak kabul etmiyorlar.
    Editörde 0 ise bir posisyon, o random demek oluyor. Yani oyun baslatirken 1-20 arasi bir miktar veriliyor o posisyon icin.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

tama sole diyim o zaman yanlis gozlemlemediysem ana pozisyon diyebilicemiz DC, DL, DR, MC, MR, ML mevkiler accomplished olmayan ama onlardan bi ileri ya da geri olan pozisyonlar oyunda accomplished cikiyor yani 0 olmasa bile.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

tama sole diyim o zaman yanlis gozlemlemediysem ana pozisyon diyebilicemiz DC, DL, DR, MC, MR, ML mevkiler accomplished olmayan ama onlardan bi ileri ya da geri olan pozisyonlar oyunda accomplished cikiyor yani 0 olmasa bile.
    Editörde 0 girilmis ise bir posisyon icin, oyun baslatirken o poisyonda 1-20 arasi herhangi bir puan cikabilir. Mesela MC´ler icin DM´in veya AMC´nin iyi düzeyde cikmasi bence dogal, tabi editörde bunlar 0 girilmis ise. MC oynayan bir oyuncunun DM veya AMC oynama özelligi fena olmayabilir dogal olarak ve oyun da zaten random yaparak degisik oyunculara degisik posisyonladra oynama özelligi veriyor. Ancak mesela bir MC oyuncusu icin editörde AMC posisyonu 1-5 arasi girilmisse bu oyuncu o posisyonda hic oyayamaz durumda ve bu da aynen oyuna yansimasi gerek. Herhangi bir yeni oyun baslatirken aynisi olmasi gerek.

Ben simdiye kadar böyle bir sorun gözlemlemedim. Baska birisi de gördüyse bunu yazarsa iyi olur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Evet abi, herhalde pek duyurulamis olabilir bu sorun. Bence baya büyük bir sorun. Herhalde 8.0.2 cözerler, cözmeleri gerek.

Bu konu da okumustum bu sorun hakkinda -> http://community.sigames.com/eve/for...3/m/5112042963
    Last edited by Deza : 22.Ocak.2008 at 23:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet bu durum beni de rahatsız ediyor. Deza açıklamaya çalışmışsın ama senin dediğinle alakası yok. Aml 20 olan birine ml istersen 1 ver oyunda yine 15 değeri alıyor. Fakat bu bir hata değil galiba, istenilerek yapılmış sanırım, mantıksız da değil zaten.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Evet bu durum beni de rahatsız ediyor. Deza açıklamaya çalışmışsın ama senin dediğinle alakası yok. Aml 20 olan birine ml istersen 1 ver oyunda yine 15 değeri alıyor. Fakat bu bir hata değil galiba, istenilerek yapılmış sanırım, mantıksız da değil zaten.
    OK. Evet Koray, senin dedigi gibi olabilir. AML 20 olan bir oyuncunun zaten ML posisyonunda oynayabilmesi mantikli ve oyun bundan dolayi bu durumda kendisi degisiklige gidiyor olabilir.

Sayfa 11 / 14 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon

Mesaj Yetkileri