Serkan Calik bencede -8 PA olabilir ama buna karar vermek icin daha henuz erken olabilir sezon sonu daha kolay olur gibime geliyor. Gerci CA'ine baktigimizda -7 PA ile buyuk olasilikla hic gelisme gosteremicek Serkan. Ayni sey -6 CA'li Cafercan icin de gecerli. Yani CA 110 olduguna gore PA 110-140 arasi olucagina gore Serkan 115 PA de alabilir o zaman genc bi oyuncu olarak hic gelisemez ayni sorun Ozgurcan icin de gecerliydi mesela. Gecen sezon Kayserispor'da bir maca bile cikmayan genc millierde oynamisligi olmayan Ozgurcan'dan bir yas buyuk olan Emrah Kaya -8 PA aliyor ama 18 yasinda bile U-21 oynayip gol bile atan Kayserispor'da kiralik kaldigi surece bol bol oynayip gol atip basarili bir performans sergileyen Ozgurcan -7 PA aliyor. Ben de mesela Ozgurcan'dan fazla biseyler beklemiyorum dogrusu ama burada bi dengesizlik goruyorum ya Ozgurcan -8 olmali ya da Emrah Kaya -7 mesela. Ayrica gene Serkan Calik'i da kiyasladigimizda biri Alman U-21 milli takiminda oynamis ve GS'de 3 buyuklerden birinde oynuyor e kritik goller atmis gelecek icin iyi sinyaller vermis digeri ise Kayserispor'da bile forma bulamiyor Emrah Kaya'dan bahsediyorum su anda yanilmiyosam Turgutluspor'da kiralik. Ayrica Besiktas'dan da Can Erdem'de -8 PA ama o da su ana kadar ne yapmis bi de bi Ozgurcan veya Serkan ne yapmis.
PPM konusuna tam katilmiyorum cunku bir cok ulkede 15-16 yaslarindaki oyuncularda bile 2-3 PPM gorulebiliniyor. Mesela bi VVV de oynayan Anil Gulner'de bile 3 PPM mevcut. Bence bahsedilen oyuncu da bu ozellik varsa sorun olmamali zaten benim bahsetigim 1-2 PPM o kadar abarti degil yani dikkat ceken bir ya da iki ozelligi eger varsa ki bu bahsetigim oyuncularda var mesela.
Bana kalirsa bi Emre Colak, Semih Kaya, Cem Sultan, ve Berkin Arslan en az Batuhan Karadeniz kadar detayli yapilmalidir sadece o degil oyundaki 16 yasinda olup -8, -9 PA de olan tum oyunculara gore gereken detay, onem verilmelidir.
Son olarak Berkin Arslan'in CA ve PA cok merak ediyorum. Ve umarim oyunda artik 192 cm boy Emre Colak gormeyiz sonucta 170 cm gore bir hayli fark var.
Yanilmiyorsam senin söyledigin oyunda bir hata. SI bug forumunda okumustum. PA ne olursa olsun, -7,-8,-9. fark etmez, oyun oyuncuya PA olarak CA´nin iki katini veriyor. Mesela Cem´in CA 55 ve PA -9 olarak ayarlanmis, ama bu hatadan dolayi oyun CA 55 ve PA 110(CA iki kati) veriyor.
8.0.1 de düzeltildi mi yoksa 8.0.2 de mi düzelicekti hatirlamiyorum.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Aradim buldum SI bug forumundaki konuyu. Evet bir oyun hatasiymis ve 8.0.1´le düzeltilmis bu konu.
http://community.sigames.com/eve/for...3/m/2472045263
Last edited by Deza : 17.Ocak.2008 at 17:56 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ömer abinin bahsettigi kisitlamalar herhalde hangi CA ve PA seviyelerinde ne kadar cok oyuncu olabildigi gibi bir sey diye tahmin ediyorum. Yazdigim gibi, mesela Türkiye liglerinde belirli bir oyuncu sayisinin belirli CA ve PA seviyelerine sahip olmalari gibi ve nn fazla 10 oyuncunun x CA ve X PA seviyelerinde olabilmeleri gibi. Yaniliyor olabilirim ancak, dogru cevabi Ömer abi verir![]()
bu kisitlamalar sanirim Romanya, Ukrayna, ve Finlandiya gibi ligler icin gecerli olmasa gerek cunku bu liglerde cok abartili CA ve PA sahibi oyuncu bulmak zor degil. Gerci Fin;andiya daki abarti durum son yama ile duzeltilmis olsmasi gerek. Oyuncular bir birey olarak degerlendirilmeli kisitlama var diye belli bi CA veya PA hak eden bi oyuncuyu ozellikle buyuk bi kulupte olan bi oyuncuyu bundan eksik birakmak ne kadar dogru olur?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yani su durumda bu konusulan kimi genc bi anadolu kulubunde olsalar su anda belki de zaman zaman forma sansi bulup Bursa'daki Serkan Kurtulus ve Sercan Yildirim gibi kendilerini gosterme firsati bulabilirlerdi yaslarina ragmen, ama GS gibi buyuk bi kulupte olduklarindan o firsat ellerine biraz daha gec geciyo iste kucuk anadolu kulubunde olup (yanlsi anlasilmasin Bursaspor'u kesinlikle kucumsemeye calismiyor) 16-17 degil de 18-20 arasi gibi. Bu durumda ya baska kuluplere kiralaniyorlar ya da paf liginde oynamaya devam ediyorlar ve kimi zaman Arda gibi neredeyse sans eseri kendilerini gosterme firsati buluyorlar hep pgoz onunde olmanin baskinin dezavantajini yasiyorlar.
Last edited by licentia : 17.Ocak.2008 at 22:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Finlandiyada artik oyuncu cikarmaya basladi. Bakiniz kactane finli oyuncu oynuyor avrupada? son 1 ayda 4 tane genc oyuncu disariya trasnfer oldu.
bi Lauri Dalla Valle liverpool'a, Teemu pukki Sevilla'ya, Sebastian sorsa Leeds'e ve bi tanede Belcikaya. Artik Finlandiya bile bizi yakalamaya basladi, suan altyapiya cok önem veriyorlar.
Ama tamam Emre Colak ve Cem Sultan -9 hak ediyorlar ve pa'lari hep 110-125 olmasida kötü.
Bu tek cözüm ca'lari birazcik yüksetip, pa'lari dengede tutmak. Bence Cem Sultan en az 75 ca hak ediyor. AMC olarak 12 iyi olur, free role'de 17 girilmeli.
Özgürcanda en az -8 hak ediyor, insallah en kisa zamanda Gs'den gider, yoksa yine bi yetenegi kaybderiz.
Serkan'ada -8 verilmeli, almanya U21 oynadigi maclar girilmeli.
ve geldik Semih Kaya'ya... Nerde görülmüs üc büyüklerden biri 16'lik bi genci as kadroya cikartiyor ve ilk 18 aliyor? Semih'e Ca'si 90 ve Pa'si 150 olarak girilmeli diye düsünüyorum.
Emre Colak'in PA zaten -9 degil de ve yeni cikicak yamada -9 olucagini da pek sanmiyorum girilen -8'den dusmesin de. -9 olmasi gerek ama buyuk olasilikla olmicak sanirim cunku anlasilan gencler icin sadece insan ustu goller sayiliyor, assistlerin ve oyun kuruculuk kabliyiyetin pek bi degeri yok.
Benim Ozgurcan'dan peki bi beklentim yok onu o kadar ustun bi yetenek olarak gormuyorum sahsen ama verdigim ornekdeki gibi Emrah Kaya gibi oyuncular -8 olucaksa Ozgurcan ve hele ki Serkan Calik hay hayda olur olmali.
Semih Kaya gercekten de uzerinde durulmasi gereken bi isim ozellikle bi defans oyuncusu olarak Turkiye'den kaliteli defans oyuncusu cikmiyor tezine cok guzel bi antitez olucak gibi duruyor.
Malasef artik gordugum ama gencleri abartmayalim korkusu ile genclerin underrate yapiliyor olmasi. Oyuncularin deegerlerini dusunurken olaya duz bi czigi halinda bakmamaliyiz ozellikle Turkiye'nin elinde su anda cok farkli bi jenerasyon var alt yapi programlari eskiye nazarn cok daha bilincli ilerliyor.
Ve son olarak yurt disina transfer konusuna deginmek istiyorum bizim genclere de ole yurt disindan transfer teklifleri gelmiyor degil ama ya kulupleri birakmiyor ya da gencler kendileri henuz gitmeik istemiyor en onemlisi Turkiye'de bole yurt disina transfer olma gelenei pek yok ama Finlandiya ve Romanya gibi ulkelerd gelecek vaad eden cogu genc 18-20 basmadan ulkeden ayriliyor bundan dolayi onlar icin cok normla bisey ama bu onlarin beklentileri karsilicaklari anlamina gelmiyor. Yalniz son yillarda yasanan gelismelere bakarsak artik biz de de bu tur transferlerin normal bu olaya donusucegini iddia etmek yersiz degil. Ozellikle son senelerde alinan genc millilerdeki sonuclara bakarsak avrupa futbolu Turk gencleri cok daha yakindan takip ediyor gerek Caner Erkin'in CSKA Moscow gibi copk saglam scout ekibi olan bi kulube transfer olup bu kapiyi artik tama ile acmasi gerek Almanya'daki son zamanlarda piyasaya cikan ve Alman futbolunun gelecehi acisindan cok buyuk onem tasiyan Serdar Tasci ve Mesut Ozil gibi futbolcular.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ha bu arada sanirim Turjer Tozer bunu degistirmisti Lincoln'un "Places Shots" PPM'i ona geri verilmeli ve tabi ki eminim dirtiness'ini bir hayli dusurmusunuzdur. Ayrica Schalke favoured clubs'dan cikarilmali hatda disliked clubs listesine eklenebilir bile.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Su anda cok onemli islerlen ugrastiginiz ve vaktiniz cok bol olmadigini biliyorum ama bu konusulan konularin GS gibi buyuk bi takimi ilgilendirdigi icin vaktiniz olunca cevaplamanizi isterim, Teskkurler ve saygilar
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
uzerinde calisilmasi gereken cok onemli konular olduguna eminim ama bunlarda onemli konular ozellikle Turkiye liglerini ozellestiricek ona artidan bi tat tuz katicak seyler mesela genclere verilicek 1-2 PPM gibi onlarinda one cikan ozel yeteneklerinin olmasi baska ulkelerde de oldugu gibi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yanlis anlasilmasin ile PPM eklenmis olsun diye eklensin demiyorum bu ozellikleri dikkat cektigi icin ve oyuna da yansilitmasi icin bunu belirtiyorum.
Last edited by licentia : 18.Ocak.2008 at 05:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Mehmet Topal mutlaka yeniden gozden gecirilmeli ozellikle 138 PA onun icin cok dusuk bi rakam ya 145-155 (150 en dogrusu gibi) arasi bi rakam olmali ya da FM 2007'deki gibi -8 olmali. Serkan Calik bence CA olarak Ozgurcan'dan ustun olmali mesela.
Mehmet Topal mutlaka yeniden gozden gecirilmeli ozellikle 138 PA onun icin cok dusuk bi rakam ya 145-155 (150 en dogrusu gibi) arasi bi rakam olmali ya da FM 2007'deki gibi -8 olmali. Serkan Calik bence CA olarak Ozgurcan'dan ustun olmali mesela.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Necati Ates Ankaraspor'dan ayrilmis yani yeni yamada Ankaraspor ile olan sene sonuna kadar kiralik sozlesmesi olmamali, Galatasaray'in kadrosunda bulunmali. Yeni cikacak yamada Necati uzerinde ne gibi oynamalar yapilicak cok merak ediyorum.
Nonda'nin kontrati 2009'da bitiyor, TFF resmi sitesinden:
http://www.tff.org/Default.aspx?page...kisiID=1070059
Oyunda GS'nin en pahali transferi olarak Mario Jardel gozukuyor ama Sporting CP'den alinmis olarak, bunu Porto'ya degistirmek lazim.
Ayhan Akman'nin CA 120'den yuksek olmali Hasan Sas bile 138 ama kadroya giremiyo gercek hayatda oysa ki Ayhan sakat olmadigi her mac bu sene forma sansi buldu ve gayet de basarili oldu. 130-140 arasi bi CA ve 150 civari bi PA hak ediyor Ayhan en azindan. Yani oyunda Sabri ve Ibrahim Uzulmez gibi sirf alternatifleri olmadiklari icin oynayan ve yerine adam bulundugunda hemen kenara cekilen adamalara bile bole rakamlar veriliyorsa Ayhan'da almali.
Mehmet Topal'in PA 150-155 arasi olmasi gerektigi gibi CA'de 125-130 arasi olmasi lazim.
Yasi ilerlemis oyuncularda sanirim PA elenmiyor zaten pek bi anlamai yok ama Hasan Sas'in CA biraz dusebilir gibi.
Carrusca'nin 115-120'dan fazla CA olmamasi lazim. Yani CA'yi Serkan Calik'dan yuksek olmamali. Ayrica Serkan Calik'a AMC, AML, AMR olarak 10 verilmeli.
Servet Cetin en az Edu kadar olmali yani 135-140 arasi bi rakam Edu su an oyunda 141 o zaman Servet de o civarda olmali CA olarak. PA'e gelirsek eger Ibo Toraman 155 ve Gokhan Zan 160 aliyorsa Servet de PA olarak 155-160 almali ya da Turkiye'deki defans oyunculari yeniden gozden gecirilmeli.
Volkan Yaman'in PA 142 bence 145'den asaga olmamali yani Hakan Balta'da 145 mesela. Gerci Turkiye'deki diger oyunculara ozellikle kendi mevkilerindeki kiyaslayinca bu oyunclara PA olarak 150 verilmesi hic bi sekilde hata olmaz. Volkan Yaman'a PPM oalrak "Hits Free-Kicks With Power" eklensin artik bi de "Tries Long Range Free-kicks." Hakan Balta CA 125 olamli. Yani Turkiye'de Ibrahim Uzulmez gibi adamlara 134 CA ve 150 PA veriliyorsa gene diyorum bi cok oyuncu yeniden gozden gecirilmeli... Bi sekilde bu konuda bi orta yol bulunmali.
Bouzid'e PA olarak 135 gibi bi rakam verilebilinir teknik biraz yukseltilebilinir ve CA de 120 olabilir.
Eger oyunda Emre Gungor GS'de kadroya giricekse ve bi gelecegi olcaksa CA 120 civari ve PA de 140-145 civari olmasi lazim.
Orkun'un PA 140 olmali en azindan. Sole bi durum da olabilir Serdar Kubilge ve Volkan Demirel PA'ler 150'ye cikartilir ve Orkun ile Aykut'un PA'ler 145.
Ugur Erdogan'nin PA hadi -7 olmasin ama en azinda -6 hak eder -5 cok dusuk olmus.
Daha once de dedigim gibi Cafercan PA -7 olmali hala sansi var yas 20 ve performansi Orduspor'da gayet iyidi en son.
Daha henuz oynamadan CA'leri dusurulen oyuncular hakkindaki dusuncemu bir cok kez yansittim zaten.
Ilhan Parlak bu sene kac mac oynadi mesela onun bile CA 111 Ozgurcan'in CA 110 o zaman Serkan Calik'in en azindan CA 115 olmali ayrica Ilhan Parlak -9 PA almis o zaman Serkan Calik'da bi -8 hak eder herhalde.
Konular cok uzadi biliyorum isler yogun bu yuzden bi cevap almasamda umarim burada yazdiklarim en azinda okunuyor ve dusunuluyordur.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Genel olarak Servet Cetin yeniden gozden gecilirmeli son zamanlarda baya hirsli yani 11'den yukseltilmeli mesela 15 determination bile olabilir. Pace ve Accelaration bi kac puan yukselebilir. Ole sik sakatlandigi gormedik bu sene Inury Proneness bi kac puan dusebilir. Dribbling'de belki bi kac puan yukselebilir. Influence ayni zamanda leadership oluyor sanirim oda bi kac puan yukseltilmeli. Pressure dusebilir. Dirtiness biraz dusebilir. Consistency 1 puan yukselebilir. Agility'de 1 puan yukselebilir.
Son olarak Lincoln mutlaka iki ayakli yapilmali Left Foot 14 zaten 15 olmali iki ayagi ile cok saglam vuruyor topa. Baris Ozbek de iki ayakli yapilabilinir left foot 15 alabilir.
Last edited by licentia : 22.Ocak.2008 at 05:26 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Fanatik'in haberidir:
İşte İngiliz raporu
‘Tam kapasiteyle oynuyor...’
Ali Sami Yen’deki Galatasaray-Bursaspor maçını tribünde izleyen Newcastle United yetkilisi, oyuncular hakkında detaylı bir rapor hazırladı. Adını sır gibi saklayan ve Türkiye, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerdeki gençleri takip etmekle yükümlü olan İngiliz görevlinin kulübüne sunacağı raporu FANATİK ele geçirdi.
Servet Çetin: “Çok güçlü bir fiziğe sahip. Uzun boylu ve hava hakimiyeti yüksek. Ama yaşı bizim için fazla. Gördüğüm kadarıyla tam kapasiteyle oynuyor.”
‘Kıyaslayınca kafam karıştı!’
Arda Turan: “Bana defalarca anlatılan yeteneğin bu olduğuna inanamadım. Vasat, hem de çok vasat bir oyuncu. Fizik kapasitesi çok yetersiz. Kondisyonu çok düşük. Tekniği var, fakat süratli olmadığından, bu özelliğini büyük maçlarda kullanması imkansız gibi görünüyor. İstanbul’a gelmeden önce ekipteki diğer görevlilerin hazırladığı birkaç rapora bakmıştım. O bilgilerle kıyasladığımda kafam karışıyor. Bu da şunu gösteriyor ki; yeteneği varsa bile istikrarı yok.”
‘Teknik açıdan gayet zayıf’
Barış Özbek: “Almanya’da yetiştiğini söylüyorlar. Saha üzerindeki duruşu ve fizik yeterliliğiyle bunu ilk bakışta belli ediyor zaten. Ama aşırı heyecanlı ve üst üste 2 pas yapamıyor. Teknik açıdan fazlasıyla zayıf. Kıvrak değil. İyi savunma yapıyor gibi görünse de, hızlı oyuncular karşısında pasif kalabiliyor. O da potansiyelini tamamlamış. İlerleme kaydedeceğini düşünmüyorum.” Mehmet Topal: “Birkaç kez izlenmesinde fayda var. Yaşı genç ve ayaklarına hakim.”
‘Müthiş mücadele ediyor...’
Uğur Uçar: “Daha önce kayıtlara geçmemiş olması çok ilginç. Tek zayıf tarafı çabuk olmaması. Uzun koridorda hızlı, dar alanda ağır kalıyor. Ama tam bir savaşçı. Müthiş mücadele ediyor. Henüz 20 yaşında, ama profesyonel. Geleceği son derece parlak. Çok işimize yarayabilir. Takip edilmeli.” İngiliz yetkilinin, aslında Bursasporlu Sercan Yıldırım’ı analiz etmeye geldiği; televizyondan izlediği Oftaşlı Serkan Atak ve Beşiktaşlı İbrahim Kaş’ı da beğendiği öğrenildi.
Bu haber büyük ihtimal balon, nasıl ele geçirmiş Fanatik ? Ajanları falan var herhalde, bu iş gittikçe komik bir hal almaya başlıyor.. Resmen salak yerine konuluyoruz.. Fanatik, Fotomaç, Fotospor vb gazeteleri almamak gerekiyor aslında.. İnsanlar aldıkça, bunlar azıtmaya devam ediyor..
Bu adam istedigi kadar iyi scout olsun ole gelip bi macta yaptigi rapor hic bisey yansitmaz... Ve bana da balon gibi geldi ya burada konusulmasi gereken bir suru sey varken bunu tartismayalim konular dagilmasin.
balon malon raporlar doğru bence
Arda yenetekli ama fizik acidan zayif.
Bence Galatasarayda en cok Özgürcan, Ugur, Baris,Cafercan ve Arda'dir.
Bunlarda Cafercan 17 yasinda her takimi pesinde kosturdu, Sonra birden Arda cikti, Ugur'u biliyoduk zaten. Baris Almanyadan geldi ve sahada alt yapisi iyi oldugu hemen anlasiliyor, nerde duracagini iyi biliyor ve top kapma becerisi Türkiye standartlarinin üstünde.
Bence Ugur bu yil harikalar yaratiyor. Defansif yönü güclü, savasci, Caliskan, dayanikli ve Genc. Atak özellikleri o kadar iyi olmasada ortalari bence iyi, iyide calim atiyor, paslari genelde iyi.
Topal uzerinde degisiklik yapildi.
Ankaraspor konusu.Necati Ates Ankaraspor'dan ayrilmis yani yeni yamada Ankaraspor ile olan sene sonuna kadar kiralik sozlesmesi olmamali, Galatasaray'in kadrosunda bulunmali. Yeni cikacak yamada Necati uzerinde ne gibi oynamalar yapilicak cok merak ediyorum.
DuzeltildiNonda'nin kontrati 2009'da bitiyor, TFF resmi sitesinden:
http://www.tff.org/Default.aspx?page...kisiID=1070059
Oyunda GS'nin en pahali transferi olarak Mario Jardel gozukuyor ama Sporting CP'den alinmis olarak, bunu Porto'ya degistirmek lazim.
Ayhan'da oynama yapildi. PA 150 olma ihtimali yok cunku su anda kariyerinin zirvesinde olan Ayhan hic bir zaman 150 seviyesinde oynamadi. Kariyerinin zirvesinde oldugu icin de oynamayacak.Ayhan Akman'nin CA 120'den yuksek olmali Hasan Sas bile 138 ama kadroya giremiyo gercek hayatda oysa ki Ayhan sakat olmadigi her mac bu sene forma sansi buldu ve gayet de basarili oldu. 130-140 arasi bi CA ve 150 civari bi PA hak ediyor Ayhan en azindan. Yani oyunda Sabri ve Ibrahim Uzulmez gibi sirf alternatifleri olmadiklari icin oynayan ve yerine adam bulundugunda hemen kenara cekilen adamalara bile bole rakamlar veriliyorsa Ayhan'da almali.
Yanilmiyorsam 155 yaptim.Yasi ilerlemis oyuncularda sanirim PA elenmiyor zaten pek bi anlamai yok ama Hasan Sas'in CA biraz dusebilir gibi.
Katilmiyorum. Carrusca calisma orani, cesaret, agresiflik gibi CA'ye etkisi olmayan ozellikleri zayifligi nedeniyle Galatasaray'da/Turkiye'de oynayamiyor. Teknik kapasite olarak ligin en kaliteli oyuncularindan birisi.Carrusca'nin 115-120'dan fazla CA olmamasi lazim. Yani CA'yi Serkan Calik'dan yuksek olmamali. Ayrica Serkan Calik'a AMC, AML, AMR olarak 10 verilmeli.
Bazi degisklikler yapildi. Servet'in PA'nin 155-160 seviyesinde olmasi pek mumkun degil cunku Servet'de yavas yavas kariyerinin zirvesine ulasiyor ve 15-20 puan atilim beklemek hayal.Servet Cetin en az Edu kadar olmali yani 135-140 arasi bi rakam Edu su an oyunda 141 o zaman Servet de o civarda olmali CA olarak. PA'e gelirsek eger Ibo Toraman 155 ve Gokhan Zan 160 aliyorsa Servet de PA olarak 155-160 almali ya da Turkiye'deki defans oyunculari yeniden gozden gecirilmeli.
Volkan konusunda ben cok umitli degilim. Fiziksel olarak saglam ancak topu oyuna sokmasi (duran toplar disinda) cok zayif. Bunun nedeni de yaraticilik ve soguk kanliligin ortalamanin altinda olmasi. Gelecekte 142'nin bile biraz fazla gelme ihtimali var.Volkan Yaman'in PA 142 bence 145'den asaga olmamali yani Hakan Balta'da 145 mesela. Gerci Turkiye'deki diger oyunculara ozellikle kendi mevkilerindeki kiyaslayinca bu oyunclara PA olarak 150 verilmesi hic bi sekilde hata olmaz. Volkan Yaman'a PPM oalrak "Hits Free-Kicks With Power" eklensin artik bi de "Tries Long Range Free-kicks." Hakan Balta CA 125 olamli. Yani Turkiye'de Ibrahim Uzulmez gibi adamlara 134 CA ve 150 PA veriliyorsa gene diyorum bi cok oyuncu yeniden gozden gecirilmeli... Bi sekilde bu konuda bi orta yol bulunmali.
PA'yi degerlendirmek icin yeterince sahada izledigimizi dusunmuyorum. CA'si ise 117 ile pek de fena seviyede degil bence.Bouzid'e PA olarak 135 gibi bi rakam verilebilinir teknik biraz yukseltilebilinir ve CA de 120 olabilir.
Ankaragucu konusu ancak izledigim kadari ile Emre'nin 120 CA sahibi oldugunu dusunmuyorum.Eger oyunda Emre Gungor GS'de kadroya giricekse ve bi gelecegi olcaksa CA 120 civari ve PA de 140-145 civari olmasi lazim.
Kaleciler bence PA acisindan olmasi gerektigi yerde. Volkan'in CA bir miktar yukselebilir, Serdar'in sakatliktan dolayi bir miktar dusebilir. Orkun ve Aykut sezon basinda bekledigimden farkli bir performans gostermediler henuz.Orkun'un PA 140 olmali en azindan. Sole bi durum da olabilir Serdar Kubilge ve Volkan Demirel PA'ler 150'ye cikartilir ve Orkun ile Aykut'un PA'ler 145.
Orduspor konusu.Ugur Erdogan'nin PA hadi -7 olmasin ama en azinda -6 hak eder -5 cok dusuk olmus.
Daha once de dedigim gibi Cafercan PA -7 olmali hala sansi var yas 20 ve performansi Orduspor'da gayet iyidi en son.
Duzeltme yapildi.Daha henuz oynamadan CA'leri dusurulen oyuncular hakkindaki dusuncemu bir cok kez yansittim zaten.
Ilhan ve Ozgurcan gecen sene Kayserispor arastirmacisi tarafindan degerlendirildi. Ozgurcan'in yukselmeyen bir performansi sozkonusu. Ikinci yari Antep'de yaptiklarina bakarak tekrar degerlendirilir. Serkan Calik bir forvetin sahip olmasi gereken bir cok ozellige sahip degil (soguk kanlilik ve bitiricilik gibi). -8 seviyesi bence abarti olur.Ilhan Parlak bu sene kac mac oynadi mesela onun bile CA 111 Ozgurcan'in CA 110 o zaman Serkan Calik'in en azindan CA 115 olmali ayrica Ilhan Parlak -9 PA almis o zaman Serkan Calik'da bi -8 hak eder herhalde.
Servet'de bir cok degisiklik yapildi. Pace ve Agility'nin yukselmesine katilmiyorum.Genel olarak Servet Cetin yeniden gozden gecilirmeli son zamanlarda baya hirsli yani 11'den yukseltilmeli mesela 15 determination bile olabilir. Pace ve Accelaration bi kac puan yukselebilir. Ole sik sakatlandigi gormedik bu sene Inury Proneness bi kac puan dusebilir. Dribbling'de belki bi kac puan yukselebilir. Influence ayni zamanda leadership oluyor sanirim oda bi kac puan yukseltilmeli. Pressure dusebilir. Dirtiness biraz dusebilir. Consistency 1 puan yukselebilir. Agility'de 1 puan yukselebilir.
Yapildi.Son olarak Lincoln mutlaka iki ayakli yapilmali Left Foot 14 zaten 15 olmali iki ayagi ile cok saglam vuruyor topa. Baris Ozbek de iki ayakli yapilabilinir left foot 15 alabilir.
Last edited by perpetua : 22.Ocak.2008 at 19:27
Gozlemci raporuna gelince. Baris'in potansiyelini doldurdugu konusundaki dusunce disinda hemen hemen tamamen katiliyorum.
Raporlar bencede doğru barış tekniği zayıf ve iyi pas yapamıyor.Ama barışta gelişme var bu konuda gelişeceine inanıyorum.Arda fizik olarak çok yetersiz ama teknik olarak gayet iyi ayrıca savunma yapmadığı söyleniyor ama bursa maçında 8 top çalma ile ikinci oldu sonuç olarak bek oynamış birisi. ama genel de o maçta kötü oynadığı için raparo yansımış ardayı tanımasam bende bursa maçına göre beş para etmez derdimİstikrar konusu doğru olabilir fakat bunun feldkamp ın oyun sistemiylede ilgili olduğunu düşünüyorum sonuçta feldkamp daha basit ve hızlı oyunu tercih ediyor.Geçen sene daha istikrarlıydı.Şımardı felan katılmıyorum o laflara.Hız konsunda ise katılıyorum fazla hızlı değil fakat bu birazda fiziğinden kaynaklanıyor ilk çıktığında daha iyi gibiydi.Uğur konusunda aynen katılıyorm sanki 30 yaşındaymış gibi ciddiyetle oyunuyor sahadaki duruşu ve mücadeleciliği çok iyi ama hızlı ve çevik değil
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ama haberşn kolpa olduğuna bende inanıyorumen azından fotomaç nasıl ele geçirecek
![]()
Last edited by Onurap : 22.Ocak.2008 at 20:38 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Hollanda'nin VVV takiminda oynayan 15 yasindaki Anil Gulner'e bile 3-4 PPM veriliyor da bizim genclere neden verilmicek onu anlayabilmis degilm hem burada onceki mesajlarda hem de SI forumlarinda fikrimi bu konuda belirtim. Semih Kaya, Irfan Basaran, Emre Colak, Cem Sultan gibi genclerde duzenleme yenileme olucak mi cunku olmasi gerek. Hem burada hem de SI forumlarinda fikirlerime azlasi ile belirttim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
SI oyunda ayni lig'de olup bag kuran kuluplerin sezon sonunda ayni lig'de kalmari uzerine bu baglarin iptal olmasini duzelti mi? Ayrica artik ayni lig'lerde olan kulupler bag kurabilicek mi? umarim 4 buyuk'ler arasinda bag kurulma gibi veya birbirine dusman olan kuluplerin bag kurmasi gibi bi bug olmaz SI buna cok dikkat etsin.
Last edited by licentia : 22.Ocak.2008 at 21:49 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
1. PPM vermek icin bir oyuncuyu oldukca uzun sure izlemek gereklidir. Cunku oyuncunun yaptigi hareketin bir taktik nedeniyle mi yaptigini yoksa icgudusel olarak mi yaptigini belirlemek zordur. Ozellikle pozitif PPM'ler icin bu cok gecerlidir. Ancak nefatif PPM'ler oyunculara eklenebilir (mesela dwells on ball, argues with referees vs. vs.)
2. Genc yasta PPM verilen bir oyuncu icin ilerleyen yaslarda bu PPM gecerli olmayabilir. Mesela 16 yasindayken yas grubunda teknik kapasitesi en yuksek oyuncuya dictates tempo verilebilir gibi gorunebilir ancak bir ust yas grubunda veya A takiminda bu rolu ustlenemeyebilir. Negatif PPM'ler bile zamanla, oyuncu olgunlastikca veya futbolu gelistikce degisebilir.
Hollanda'da bir arastirmacinin bu dusuncelere aykiri bir sekilde PPM vermesi de pek emsal tesgil etmez. Ancak bu da demek degildir ki genc oyunculara PPM verilmesin. Genc oyunculara PPM verilecekse eger, bu genc oyuncularin 1-2 senedir her macini takip etmek gereklidir ki duzgun bir sekilde degerlendirilebilsin.
Bu konuda gelisme olup olmadigi konusunda bilgim yok. Sadece Turkiye ligini degil, butun oyunu ilgilendiren bir durum ve hatalar arasinda yerini almis durumda. Ne zaman duzeltilir bilmiyorum.SI oyunda ayni lig'de olup bag kuran kuluplerin sezon sonunda ayni lig'de kalmari uzerine bu baglarin iptal olmasini duzelti mi? Ayrica artik ayni lig'lerde olan kulupler bag kurabilicek mi?
Boyle bir hata varmiydi ki?umarim 4 buyuk'ler arasinda bag kurulma gibi veya birbirine dusman olan kuluplerin bag kurmasi gibi bi bug olmaz SI buna cok dikkat etsin.
Oyunda bole bi hata yok sadece olmamasi icin dikkat edilsin cunku bazen yenilikler ekleyince olabiliyor diye soledim neyse su anda bunun pek bi onemi yok.
Bu arada Baris Ozbek sanirim daha once yapmis oldugunuz Baris'a cok benzer olucak MRLC bi de DMC ozeligi eklenicek mi mesela 10-14 arasi en azindan accomplished olmasa bile? Bi de sezon basinda sag-bekte de denenmisti sanirim burasi icin de alterntaif olabilir DR ve WBR icin 5-10 arasi verilebilinir hat da gecen sezon sag bek denen Mehmet Topal icinde verilbilinir bi degerler. Sabri'ye sanirim 15 verilcek DR milli takima Muslu gibi adamlar secilmesin diye. Semih Kaya ve diger genclerin durumuna hala pek bi aciklik gelmedi PA ve CA'ler ayni mi kalicak yoksa mi oynama yapildi mi yapilcak mi?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada unutmadan geciyim Shabani Nonda'da iki ayakli olmasi gerek.
Last edited by licentia : 22.Ocak.2008 at 23:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Arkadşlar ben gençlerimizi izliyorum CEm Sultana eklenmeli bence şu PPM lerden 2-3 tanesi gerçekten ben böyle bir adam göçrmedim topa vuruyor top ağllarla her maç en az 3 defa sevişiyor... Ayrıca Bojan Krkic bildiğim kadarıyla Finishing 20. Ama o dünyanın en iyi şut atan adamı değil. Bunu düşünerek Cem'e 14 Finishing, 12 Heading, 13 Soğukkanlılık verilmesini şiddetle öneriyorum.
Aynı özellikleri Mehmet Düz'e de verebilirsiniz.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Mehmet Düzün pace ve accleration 14 olarak girelebilir.
Bi onceki sayfada kaldigi icin yeniden yaziyorum Nonda'nin iki ayakli olmasi lazim.
Cem Sultan'a 2-3 PPm gerekli mi bilmiyorum benim gozlemledigim "Attempts Overhead Kicks" var di bi tek ama eger baska olasi PPM goren varsa onersin dicem ama sanirim bu konu pek ilerlemicek gibi.
Simdi Cem'in bir cok ozelligi mutlaka oyuna girilmeli artik ole random bi oyuncu olarak gozukmemeli oyunda umarim bunun uzerinde bi calisma yapilir gercekten Turkiye icin cok farkli bi oyuncu. Taytopcuoglu verdigim degerler Turkiye'deki o yastaki oyunculara gore biraz fazla olabilir yalniz ne olursa olsun Cem'in bir cok ozelligi ozelikle AMC ve SC icin onemli ozellikler yasitlarinin cok ustunde olmali.
Bu arada konutya girilmisken Cem icin AMC degeri olarak 10 ve free role olarak 15-20 arasi bi rakam girildimi? Genel olarak genc oyunculara tam anlami ile ne gibi guncelemeler yapildi hala merak konusu. Ozellikle bu konu uzerine bi onceki sayfanin sonlarina dogru deginmistim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Zafer Koc GS'dan kovuldu. Alt yapi teknik ekibini yenilemek lazim ve Ali Yavas bence oyuna scout olarak eklenebilir. GS'de kesinlikle bi tur scoutlar olmasi lazim bu scoutlarin ozellikle Almanya bilgisi olmali cunku GS Almanya'da deneme kamplari kurup oradan oyuncu secip getiriyor ornek Mehmet Duz, Okan Kanarya ve paf takimina katilan bi kac oyuncu daha olucakti ama onlara ne oldu bilmiyorum.
Sezon basinda yapilmis bu habere gore GS'da Okan Kanarya ile birlikte imza aticak Tuncay Önal (1990) ve Adem Denizer (1990) isimli iki oyuncu daha varmis bu oyuncular imza attilar mi yoksa sadece alt yapi'ya mi alindilar yoksa ayrildilar mi? Bilgisi olan ya da arastirabilicek olan olursa iyi olur. Haber bu:
http://galatasaray.org/futbol/futbol...haberID=300144
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu resmi siteden haber:
http://www.galatasaray.org/taraftark...haberID=299264
Bu da GS'nin Almanya sitesinde bi haber:
http://www.galatasaray.de/detay.asp?...haberID=299974
Buna bakicak olursak Fatih Ibradi'da sanirim Ali Yavas gibi oyuna scout olarak eklenebilir. GS'deki koclar da Almanya hakkinda bilgili olmali.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Alt yapi sayfasinda koclar, baska mevkide calisanlar ile ilgili bi takim bilgiler var sanirim bu insanlar dogum arihlerini almak en zor kismi olucak:
http://www.galatasaray.org/futbol/fu...o_ti_erkek.asp
Hakan Bozdoğan oyuna physician (doktor) olarak eklenmeli.
Yasin Kurt ve Fatih Yıldız oyuna fitness coac olarak eklenmeliler.
Serhat Galimane, Ali Polat, ve Nedim Yiğit oyuna youth coach olarak eklenmeliler.
Adnan Polat ve Adnan Sezgin'de bi sekilde oyuna yonetici olarak eklenmeliler.
Cevat Güler oyuna first team coach olarak eklenmeli.
Canaydin bi sekilde loves the club moduna sokulmali yani kulubu ne olursa olsun hic bi sekilde kolay kolay birakmicak olarak.
Doktorlar
Uzman Dr. İlker Yücesir
Dr. Murat Çevik
Maç Analiz
K.Tolga Demirtaş
Uzman Fizyoterapist
Mustafa Korkmaz
Fizyoterapistler
Cumhur Erol
Bence burada Uzman Fizyoterapist Mustafa Korkmaz oyuna Physio olarak eklensin ama Cumhur Erol oyuna Fitness Coach olarak eklensin cunku sanirim Turkiye'de bu isi de yapiyorlar ole degil mi? Malzemeci, Masorler, ve otobus soferlerini oyuna ne yazik ki eklenmedikleri icin onlari es gectim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yani sole sanirim fisyoterapistler fitness coach olucak doktrolar oyuna physio olarak aktarilicak o yuzden uzman fisyoterapist de fitness coach olucak herhalde.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Son olarak eklemek istedigim K.Tolga Demirtaş mac analiz diye geciyor o da oyuna scout oalrak eklenebilir mesela scout next opposition gibi seyleri yapan scout olarak artik oynayan ayarlar onu herhalde.
Bi de Hakan Bozdogan physician yazdim orada physio demek istemistim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada GS'nin Orduspor ve Manisaspor gibi "feeder club olarak" gecen kuluplere kiralik yolladigi oyuncular'da "can be recalled" geri cagirliabilir opsiyonu olmalidir cunku yanlis bilmiyorsam kulupler bu oyuncular icin belli bi ucret ve maas odememekte yani oyunu oynarken feeder club oyuncu yolladiginizda o oyuncuyu nasil geri cagirabiliyorsaniz onlari da cagirabiliyor olmalisiniz mesela Aydin'in Manisaspor'dan ayrilip GS'ye donup bu ay IBB'ye kiralik olarak yollanmasi gibi gecmiste de bunun bir cok ogrenegi goruldu.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrica Aydin'a "Runs With Ball Through the left" PPM'i geri verilmeli.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ya da right'di hangisi silindise
Last edited by licentia : 23.Ocak.2008 at 06:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Dostum 12. sayfada açıklama yaptım y**nılmıyorsam Bojan Krkic ve ondan daha kötü genç oyuncuların bazılarının bitiriciliği 20 ama bu onların en iyi bitiriciilik değerlerine sahip olduğunu göstermiyor. Cem içinde aynı şey bence geçerli çok iyi bir oyuncu.
Bitiricilik:12
Kafa:11
Soğukkanlılık:13
En idealleri bunlar gibi duruyor CA:90 PA: -9, 186 verilebilir bakın gerçekten geleceğin yıldızı olacak bir oyuncu...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşlar b arada PAF TAKIM kadrosu güncellenmeli çünkü bu da önemli
GS PAF TAKIM KADROSU
Last edited by Nocna Mora : 23.Ocak.2008 at 10:12 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
sanirim en iyis yapilan CA/PA degerlerini Bursaspor topikinde oldugu gibi buraya koymak olucak tabi isinize engel olmazsa yapabilirseniz guzel olur. Bide degisiklik yapilan oyuncularda bu bilgiler yazilabilse mesela Arda Turan'a accomplised AMC verilmis olmasi gerek ya da Nonda'ya iki ayaklilik aklendi bunun gibi ufak bilgiler ama onlar olmasa da olur.
Arda bence asıl yeri ortasahanın kenarları değil ilerinin arkası Arda çok koşan ve çok orta yapan bir oyuncu değil topla çok oynayan ve aralara iyi top atan bir oyuncu.
Aslinda Arda'nin naturel mevkisi AMR olmali tipki Hasan Sas gibi siki sik AML oynamalri naturel mevkileri oldugu anlamina gelmiyor cunku.
AMR: 20 AML: 18 AMC 10 olabilir
Last edited by yusufislam : 25.Ocak.2008 at 01:57 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Cem'i ne kadar izlediniz? Sadece kulaktan dolma bilgileri mi veriyorsunuz?
Zafer Koc hakkinda bilgim var ve coktan yansitildi.Zafer Koc GS'dan kovuldu. Alt yapi teknik ekibini yenilemek lazim ve Ali Yavas bence oyuna scout olarak eklenebilir. GS'de kesinlikle bi tur scoutlar olmasi lazim bu scoutlarin ozellikle Almanya bilgisi olmali cunku GS Almanya'da deneme kamplari kurup oradan oyuncu secip getiriyor ornek Mehmet Duz, Okan Kanarya ve paf takimina katilan bi kac oyuncu daha olucakti ama onlara ne oldu bilmiyorum.
Yanilmiyorsam Ali Yavas ile ilgili daha once bu soruyu sordunuz ben de cevapladim.
Ozellikle belli kisilere belli ulkelerin bilgisi verilemiyor. Bu genel olarak ulke bazinda yapiliyor. Ornegin gecen surumda butun Turklerin Brezilya'yi cok iyi bilmesi gibi (bu biraz daha gercekci hale getirildi).
Prof. sozlesme imzalamamislar.Sezon basinda yapilmis bu habere gore GS'da Okan Kanarya ile birlikte imza aticak Tuncay Önal (1990) ve Adem Denizer (1990) isimli iki oyuncu daha varmis bu oyuncular imza attilar mi yoksa sadece alt yapi'ya mi alindilar yoksa ayrildilar mi? Bilgisi olan ya da arastirabilicek olan olursa iyi olur. Haber bu:
http://galatasaray.org/futbol/futbol...haberID=300144
.
Fatih Ibradi Alt Yapi Idari MenajeriBuna bakicak olursak Fatih Ibradi'da sanirim Ali Yavas gibi oyuna scout olarak eklenebilir.
TFF'de bu bilgiler mevcut.Alt yapi sayfasinda koclar, baska mevkide calisanlar ile ilgili bi takim bilgiler var sanirim bu insanlar dogum arihlerini almak en zor kismi olucak:
http://www.galatasaray.org/futbol/fu...o_ti_erkek.asp
Oyunda doktorlarin herhangi bir fonksiyonu olmadigi icin eklenmiyorlar.Hakan Bozdoğan oyuna physician (doktor) olarak eklenmeli.
Yasin Kurt ve Fatih Yıldız oyuna fitness coac olarak eklenmeliler.
Eklendi.
Serhat Galimane, Ali Polat, ve Nedim Yiğit oyuna youth coach olarak eklenmeliler.
Hayir. O yas gruplari oyunda mevcut degil ve eklemeye gerek de yok.
Yardimci baskan veya genel mudur gibi kisilerin oyuna herhangi bir etkileri su anda yok. Eklemek veritabanini sisirmekten baska bir ise yaramaz ve sadece zaman kaybi olur.Adnan Polat ve Adnan Sezgin'de bi sekilde oyuna yonetici olarak eklenmeliler.
Eklendi bile.Cevat Güler oyuna first team coach olarak eklenmeli.
Yapildi bile.Canaydin bi sekilde loves the club moduna sokulmali yani kulubu ne olursa olsun hic bi sekilde kolay kolay birakmicak olarak.
DoktorlarOkuma yazmam mevcut. Galatasaray resmi sitesinin adresini de biliyorum....Uzman Dr. İlker Yücesir
Dr. Murat Çevik
Maç Analiz
K.Tolga Demirtaş
Uzman Fizyoterapist
Mustafa Korkmaz
Fizyoterapistler
Cumhur Erol
Hayir.Bence burada Uzman Fizyoterapist Mustafa Korkmaz oyuna Physio olarak eklensin ama Cumhur Erol oyuna Fitness Coach olarak eklensin cunku sanirim Turkiye'de bu isi de yapiyorlar ole degil mi?
Eklendi bile..
Son olarak eklemek istedigim K.Tolga Demirtaş mac analiz diye geciyor o da oyuna scout oalrak eklenebilir mesela scout next opposition gibi seyleri yapan scout olarak artik oynayan ayarlar onu herhalde.
Aydin geri cagirilmadi. Omuzunu sakatladiktan sonra Manisa sozlesmesini feshetti. Manisa sozlesmesini feshetmese, Galatasaray'in cagirmasi Manisa'nin izinine bagliydi.Bu arada GS'nin Orduspor ve Manisaspor gibi "feeder club olarak" gecen kuluplere kiralik yolladigi oyuncular'da "can be recalled" geri cagirliabilir opsiyonu olmalidir cunku yanlis bilmiyorsam kulupler bu oyuncular icin belli bi ucret ve maas odememekte yani oyunu oynarken feeder club oyuncu yolladiginizda o oyuncuyu nasil geri cagirabiliyorsaniz onlari da cagirabiliyor olmalisiniz mesela Aydin'in Manisaspor'dan ayrilip GS'ye donup bu ay IBB'ye kiralik olarak yollanmasi gibi gecmiste de bunun bir cok ogrenegi goruldu.
Manisaspor konusu.Ayrica Aydin'a "Runs With Ball Through the left" PPM'i geri verilmeli.
.
ya da right'di hangisi silindise
Son olarak da mesajlarinizi lutfen parti parti yazmak yerine onceden dusunup sonra yazabilirmisiniz? Ayrica zaten resmi sitede mevcut olan bilgileri eklemenize gerek yok.