böyle bir oyuncuyu almak istiyorsam öncelikle durumuna bakıyorum.böyle oyuncular ilk onbirde yerini bulamazsa huzursuz oluyorlar,bi süre sonra profillerinde,"yeni bir takım istiyor" yada "ilk onbirde oynamamaktan dolayı mutsuz" gibi kaygılar yer alıyor.böyle durumda hemen "player interactions"(oyuncu etkileşimi) ne tıklayıp oyuncu hakkında güzel yorum yapın,görünürde birşey olmuyor gibi ama fmscout gibi bi programdan bakarsanız oyuncunun favori kişilerine giriyosunuz.ara ara böyle yorumlarla o oyuncu için favoritenizi yükseltip yine aynı menüden oyuncuyla ilgilendiğinizi belirtin.oyuncu bulunduğu takımdan yada teknik direktöründen soğuyacaktır,ve siz ilgilendiğiniz için yeni bir sözleşmeye balıklama dalmayıp sizin teklifinzi değerlendirecektir.eğer o oyuncunun sözleşmesi aynı sezon sonunda falan bitiyosa işiniz iyi,takım oyuncuyu beleşe kaptırmamak için transferde pazarlık şansınız artacaktır.
Eğer sözleşme bitimine bir iki sene varsa ufak ufak tekliflerle başlayın.bazen oyuncu transfer listesine konmak istiyor,bu da bir fırsattır.ben Barcelonadan Tottenham'a Messi yi aldım 45M$'a bi sene sonra Barcelona geri istedi 76 M'a sattımböyle fırsatları kaçırmayın derim.