Quote Originally Posted by büyükpivot View Post
Bence yabancı sınırı mevcut durumuyla iyi. Hatta +2 kaldırılmalı. Başarı konusuna gelince, Arsenal ile final maçında kaç yabancımız vardı? Taffarel, Capone, Popescu, Hagi.
Bunun olması 100 yılda bir oluyor. O zaman bir 100 yıl daha mı bekleyelim?

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
Sınırsız yabancı pek iyi olacagı kanaatinde degilim. Bi rize, bi antep 3 buyuklerin alabilecegi kapasitede yabancıyı alamaaz. o zaman da ucurum olusur. Kısacası Ligiimiz Amele kaynar [İmza recep ivedik ]
Sana bir şey söyleyim mi Anadolu takımlarına al şampiyonluk senin deseler kabul etmezler. O yüzden o uçurumlar falan çok önemli değil. Futbol kalitesi mi? Şimdi var mı ki? Maçlara bakmıyorum ben fazla. İğrenç bir futbol, tam kör dövüşü yani. Yabancı sayısıyla alâkâsı yok bunun.

Quote Originally Posted by Onurap View Post
Yani yabanı sınırlaması olmayan ülkelerdeki yabancılar çoğunlukla o ülkenin söümürgelerindekiler yani kendi vatandaşları sayılır.Türkiyede bu kadar yetersiz alt yapı varken futbolcu çıkartamazken yabancı serbest olması ne kadar doğru olur?Türkiyede neden iyi stoper yok neden hala e.aşık oynuyor?Çünkü stoper olmak kolay değil iyi eğitim gerekiyor küçük yaşta adamlar 7-8 yaşından itibaren 4lü savunmayı öğreniyorlar bizde saldım çayıra mevlam kayıra..Kaldıkı e.aşık bile almanyada yetişmiş düşünü halimizi.En azından ingilteredeki sistem olucak olursa kalitesiz brezilya 2.3. liginden adamlar gelmesin.
Yabancı oyuncu çıkaramamak altyapıya yatırım yapılmaması ile ilgilidir. Yoksa ligde oynayan yabancı oyuncu sayısı ile ilgili değil. İngiltere'de o kadar yıldız çıkarken aynı ülkede yabancı oyunucu sayısı sınırsız değil mi? Şimdi düşün ki Kasımpaşa yabancı oyuncu getirse ne olur, getirmese ne olur? Zaten Kasımpaşa'nın Süper Lig'de oynadığı bir futboldan hayır gelir mi? Takımların % 80'inin altyapısı şeklen var. Hiçbir özelliği yok. Altyapıdaki kaliteli oyuncuları zaten oynatmıyorlar.

Bir oyuncu kaliteli ise yabancı sınırı olsa da olmasa da oynar merak etmeyin. Malatyaspor Mapeza gibi tecrübeli bir oyuncuyu gönderip yerine Tolga'yı almıştı. Tolga'nın sonra nerelere geldiğini söylemeye gerek yok. Semih için de şunu söyleyebilirim ki bu Fenerbahçe'nin kulüp yapısıyla ilgili. Semih Galatasaray'da olsaydı, şimdi bir dünya yıldızıydı. Bazı kulüpler yabancıyı çok seviyor diye bunu genellemenin anlamı yok.

Türk futbolcusu çok havalı oluyor. Sertan Malatyaspor'da eski günlerine dönmüştü ama sonra çok havaya girdi Malatya'dan ayrıldı. Eğer yabancı sınırı olmazsa Türk futbolcusu da daha azimli çalışacak, işini daha ciddi yapacaktır. Bence daha kaliteli oyuncular çıkacaktır. Hep kötü oyuncular getirilmeyecek ki Geremi, Balic, Ilie, Okocha gibi yıldız oyuncular da gelecek.