Fenerbahçe avantajlı skor elde etti. Çünkü deplasmanda oynayacağı maçta. Galibiyet ve her türlü gollü beraberlikte gülen taraf Fenerbahçe olacaktır.

İlk yarıda G.Saray, Fenerbahçe üstünde etkili bir oyun kurdu. Fenerbahçe'ye pozisyon vermedi. Fenerbahçe G.Saray ataklarına karşın iyi bir defans anlayışı sergiledi. Volkan Demirel ise kalede iyi kurtarışlar yaparak kaliteli bir kaleci olduğunu kanıtladı.

İkinci yarı başladığında maç ortada geçti. İki takımda birbirine faul yaparak oyunu durdurmaya çalıştılar. Dakikalar 70 gösterdiğinde Fenerbahçe kontorlü ele aldı. Üst üste saldırıya geçti. Topu kaleye sokamadı. Lugano kırmızı kart görünce G.Saray kontrolü tekrar ele aldı. Oyunu ortasahaya çekti. Son dakikalarda iki takımda yorgunluktan ve stresten pas hataları yaptı ve maç golsüz berabere bitti.

Hakem maçı iyi yönetti. Bana göre açık ve net bir hata yapmadı. Ama her derbide Fırat Aydınus izlemekten sıkıldım. Diğer hakemlerimizede şans vermeleri gerekiyor. Her maç, her maç Fırat Aydınus olmuyor. Umarım bundan sonra başka bir derbide başka bir hakem görürüz.

G.Saray eğer tam kadro olsaydı bugün kaybedebilirdi. Çünkü G.Saray'lı yerli oyuncular bu maçtan galibiyet almak için kendilerini kenetlemişti. İyi mücadele ettiler. Çabaladılar; ama zafer alamadılar. Fenerbahçe ise 11 maçtır kaybetmedikleri G.Saray'a tekrar kaybetmeyeceklerinden emin çıktılar. Rehavet vardı, takıma olumsuz yansıdı; ama 12 yıldır böylece kendi sahamızda kaybetmiyor. Son 35 resmi maçımızda(Lig, Kupa ve Avrupa) kaybetmiyoruz. İki takım oyuncularıda dürüst oyunlarından dolayı tebrik ediyorum.

Maçın adamları ise G.Saray'dan Emre Güngor ile Fenerbahçe'de Selçuk olduğunu söylüyorum. Emre çok iyi hameleler yaptı. Kezman'ı iyi tuttu. Alex'in %100 gollük şutunu ise ayağını koyarak çıkardı. Selçuk ise bugün tarihinin en iyi oyunun oynadı. Çok büyük bir mücadele sergiledi. Her pozisyonda sahnedeydi. Top çalışları pas verişleri çok iyiydi. Lugano kırmızı kart gördükten sonra bile stoper'e geçerek orada oynadı ve hiç sırıtmadı.

Ayhan Akman ise uzun süre sonra forma giydi. Ayhan'dan kötü bir performans bekliyordum; ama sanki uzun süredir futbol oynamamıyormuş gibi oynadı. Takım ile uyumluydu. G.Saray geri çekildikten sonra ortasahayı toparladı. Topu hızlı ve olumlu konuştu. Bu performansını sürüdür ise Avrupa Kupasında çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Alex de Souza ise bugün kötü bir performans sergiledi. Oyun kuruculuk görevi yılalrdır Alex'te. G.Saray'lı oyuncular Alex'i iyi kontrol ettiler. Top kullanmasına fazla izin vermediler. Alex'i boş unuttukları bir anda şutu çekti; ama araya Emre Güngör girdi.

Rövanş için baştada belirtiğim gibi avantaj Fenerbahçe'de; çünkü G.Saray sadece galibiyet ile çıkabiliyor. Fenerbahçe bir gol attığı taktirde rakibin iki gol atması gerekemekte çıkmak için. Yeni transfer Maldonado'nun ikinci maçta eğer forma giyer ise ortasahada büyük bir avantaj sağlayacağına inanıyorum. Deplasmanda galibiyet alarak turu geçeceğimize inanıyorum.