Bir söz vardır : "Yerli malı yurdun malı erkes onu kullanmalı" diye. Galatasaray uzun zaman sonra bunları yapıyor ve bu işi çok iyi başarıyor. Önce Ankaragücü deplasmanı şimdi de Fenerbahçe deplasmanı. İnanılmaz boğucu bir presle orta sahada üstünlük kuruyor ve kazandığı topları saklayıp kanatlara yayıyor. Ama maalesef ki bu işlemi yavaş yapıyor. şte onu da hızlı yapmayı bir becerebilseler bu takımın yabancıya ihtiyacı kalmaz zaten.

Galatasaray ortasahanın genç, diri, dayanıklı ve koşan oyunculardan oluşması Fenerbahçe ortasahasını bence allak bullak etti. Çünkü İki takımın da orta sahası arasında büyük farklar var. Normal kıyasladığınız zaman teknik ve mantalite açıından Fenerbahçe ortasahasının üstün olması gerekirken Galatasaraylı futbolcular bize bunun yanlış olduğunu bu maçta tekrar gösterdiler. Orta sahanın bu üstün performansından dolayı onları kutluyorum.

Ayrıca ben burada Fenerbahçeli oyuncuları değil Zico'yu suçlu buluyorum. Çünkü hep aynı mantaliteyle oyuncularınızı oynatırsanız eninde sonunda bir şekilde bu bir yerden patlak verir. Yani hep aynı hareketleri yapıyor Zico. Aynı şeyi demin Rıdvan Dilmen'de söyledi. Uğur-Vederson, Semih-Kezman, Deivid-Colin Kazım... Değişiklikleri bile hep aynı! Artık bişeylerin değiştirilmesi vakti yavaş yavaş geliyor bence. Çünkü Alex'i karşı takım kitlediği zaman bu orta saha ve değişiklikler bişey yapamıyor. Umarım Maldonado yararlı bir transfer olur ve bu orta saha düzenini bozar da toplar biraz Fenerbahçe ortasahasını... Yoksa Avrupa'da işi zor kanısındayım.

Ayrıca şuanda bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'yi ASY'deki maç için daha avantajlı görüyorum. Çünkü gollü beraberlik Fenerbahçeye yarayacak golsüz beraberlik maçı uzatacak. Kısacası Galatasaray'ın mutlaka ve mutlaka galibiyete ihtiyacı var. Ama şu da bir gerçek ki eğer Fenerbahçe böyle oynarsa Galatasaray, Fenerbahçe'yi yener gibime geliyor.

Gerçekten üstün performans sergileyen Galatasaray'lı futbocuları özellikle Galatasaray ortasahasını ayrıca özel olarak da Mehmet Topal ve Emre Güngör'ü tebrik ediyorum. Gerçekten harikalardı.

Fenerbahçe'de ise Selçuk tek başına oynadı diyebilirim. Takımı tek başına sırtladı. Diğer hiçbir futbolcu hiçbir varlık gösteremedi.

Bence çok zevkli bir maçtı. İnanılmaz mücadele vardı. Bu maçlarda gol de olsa insanların inanılmaz zevk aldığı bir derbi daha olacaktı olmadı. Umarım bu mücadele gücü iki takımda da düşmez ve ASY'deki maçta da aynı mücadelenin üzerine bi de gol veya goller eklenir ve hak eden kazanır. Ama tabii ki gönlüm ASY'de Galatasaray'ımın kazanmasından yana...